Kweek blauwe bessen in je eigen tuin (of op je balkon)

Mijn lievelingsontbijt (al ruim 15 jaar) is havermout met walnoten en blauwe bessen. Die bessen zijn supergezond want ze zitten vol vitamine C, spijsverteringsvezels en antioxidanten. Ik koop ze bij de supermarkt maar nu kun je ook blauwe bessen in je eigen tuin of zelfs op je balkon kweken dankzij een nieuwe plant: de Lucky Berry. Behalve in mijn havermout zijn de zoete Lucky Berry bessen ook lekker en gezond in muesli, yoghurt, kwark of om zomaar van te snoepen. Blauwe bessen kunnen bovendien worden ingevroren.

Mooi en gezond

De Lucky Berry blauwe bes (Vaccinium) is een winterharde plant en wordt zo’n 80 tot 100 cm hoog. In april-mei trakteert hij je op witte bloesem waar vlinders, bijen en andere bestuivers ook van genieten. Vanaf juli kun je de eerste blauwe bessen in je eigen tuin plukken. Die zien er iets anders uit dan de ‘gewone’ blauwe bessen. Ze hebben de vorm van verleidelijke druppels en blijven verschijnen tot in oktober. Dat is vier maanden lang genieten van supergezonde vruchtjes! Waar veel fruitplanten hun blad verliezen in het najaar, behoudt de Lucky Berry zijn blaadjes zodat je in de winter ook naar een mooie plant blijft kijken.

Lucky Berry blauwe bessen in je eigen tuin
Lucky Berry bessen

Blauwe bessen in je eigen tuin

De Lucky Berry doet het heel goed in potten, maar je kunt hem natuurlijk ook in de tuin planten. Deze plant zet je bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. Maar: hoe meer zon, hoe meer bessen! Lucky Berry is een zuurminnende plant. Zet ‘m daarom in speciale potgrond die je bijvoorbeeld ook voor hortensia’s of rododendrons gebruikt. Belangrijk is ook om de Lucky Berry voldoende water te geven. Denk er wel aan dat als de Lucky Berry in een pot staat dat goede afwatering belangrijk is. Zorg daarom voor een gat in de bodem zodat overtollig gietwater kan wegvloeien.

Blauwe bessen plant in pot
Lucky Berry in pot

blauwe bessen in je eigen tuin

TIP

Op warme zomerdagen kun je de blauwe bessen gebruiken als fruitige, vitaminerijke ijsblokjes in een glas water. Verfrissend en gezond!

Lucky Berry planten zijn verkrijgbaar in tuincentra en in webshops vanaf € 25,00. Kijk voor meer informatie op www.lucky-berry.de/nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: