Nieuwe eetkamerstoelen kiezen: klussen en/of kopen?

Mijn eetkamerstoelen vond ik niet meer passen in mijn interieur. Zij waren het enige in mijn woonkamer dat wit was en ik was er eerlijk gezegd ook een beetje op uit gekeken. Nu vond ik het wel erg rigoureus om ze weg te doen alleen vanwege de kleur. De vorm vind ik wel leuk en ze zitten prima. Je begrijpt misschien al waar dit heen gaat: ik ging ze verven!

Nieuw project

Deze stoelen pasten goed in mijn vorige huis maar niet meer bij mijn zwarte keuken ( Mega keuken metamorfose: van hoogglans wit naar mat zwart)

Combinatie van eetkamerstoelen

Niet alle 6 stoelen zou ik gaan verven, ik wilde ook een paar nieuwe stoelen. Dus besloot ik een combinatie te maken van verschillende eetkamerstoelen. Ik ging 3 stoelen zwart verven, 1 stoel kreeg een afwijkende kleur en er zouden 2 nieuwe stoelen bijkomen.

 eetkamerstoelen verven

Stoelen verven

De 3 stoelen die ik zwart wilde verven, heb ik eerst ontvet en lichtjes opgeschuurd. Ik koos de Mooi Makkelijk voor Meubels verf in de kleur Mooi Zwart. Zoals de naam zegt: makkelijk in gebruik, omdat je geen grondverf nodig hebt. Twee lagen waren genoeg om de stoelen mooi dekkend te krijgen. Ik gebruikte een klein rollertje en voor de moeilijke hoekjes een kwast. De andere stoel wilde ik een opvallend roze kleur geven. Ik had nog een potje roze verf staan en het leek mij een leuk contrast met de zwarte stoelen en ook mooi bij de subtiel roze muur (Stylish Pink).

combinatie van eetkamerstoelen

Nieuwe eetkamerstoelen

De nieuwe eetkamerstoelen moesten ook zwart zijn maar wel contrasteren qua vorm. Het verven van mijn ‘oude’ eetkamerstoelen was een duurzame en ook goedkope oplossing dus ik mocht wel wat meer uitgeven aan nieuwe stoelen. Op mijn verlanglijstje stond een mooie design klassieker van Pastoe (de Pastoe SM05 stoel met zitkussen, ontworpen door Adriaan Dekker en Cees Braakman). Deze stoel van draad staal werd ontworpen in 1953 en de luchtige vorm is een mooi contrast met de massievere vorm van de andere stoelen. Tenslotte kocht ik nog een houten stoel met spijltjes, een Deens ontwerp ook uit de 50e jaren. Helaas moet ik nog een maand wachten op mijn Pastoe stoel dus voorlopig staan er rond mijn tafel maar 5 in plaats van 6 stoelen.

combinatie van eetkamerstoelen
FDB Møbler J46 eetkamerstoel, ontworpen door Poul M. Volther.
zwarte eetkamerstoelen

TIP

Let bij het uitkiezen van je eetkamerstoel ook op de zithoogte. Mijn huidige stoelen hebben een zithoogte van 45 cm. wat precies goed is met de hoogte van mijn eettafel. Zithoogtes kunnen variëren van 41 cm. tot 48 cm. dus afhankelijk van de hoogte van je eettafel en je lengte kun je daar een keuze in maken. De door mij gekochte Pastoe stoel heeft gelukkig een zithoogte van 45 cm.

Eettafel

Ik nam ook de eettafel nog even mee in deze metamorfose. Ik verfde de rand en poten zwart waardoor de tafel mooi past bij de zwarte stoelen en het houten blad als het ware lijkt te ‘zweven’

Het wachten is nog op de 6e stoel!

Je begrijpt dat ik t.z.t. een update zal geven als mijn Pastoe stoel is geleverd.

Wil je geen woonblog missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet gedaan hebt) zodat je altijd een berichtje krijgt als er weer een nieuwe blog online is! En… je ontvangt direct een gidsje met 5 makkelijke & leuke manieren om je huis geweldig op te leuken! 🎁

5 reacties op “Nieuwe eetkamerstoelen kiezen: klussen en/of kopen?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: