Gouden DIY ideeën

Ik ben dol op een beetje goud hier en daar, het is warm, luxueus en past eigenlijk overal bij. Het werkt ook verslavend. Ik begon met 1 gouden ananas (het is nu een verzameling), nog los van de goudkleurige kussens , een gouden spiegel, schaaltjes, potjes en ga zo maar door.

goud
Verzameling gouden ananassen
goud-in-de-werkkamer
Goud in mijn werkkamer
Waar te koop?
collage-gold
Gouden ananas Pols Potten, witte ananas met goud Bloomingville, gouden ananas schaaltje
kussens-goud
‘Gouden’ kussens op bed

Maar dat even terzijde, ik ben er ook niet vies van mijn handen uit de mouwen te steken en wat te gaan doe-het-zelven met goud. Ik deel graag mijn gouden do-it-yourself projecten met je:

DIY tip # 1 Repareren met goud.

IMG_3310

Ik heb een enorme verzameling serviesgoed en soms valt er weleens iets kapot. Altijd natuurlijk net dat bordje of kopje waar je aan gehecht bent. Dan ben ik even van slag maar denk gelijk: niets aan te doen en gooi ik het dan meteen weg. Nooit meer doen!
Ik ontdekte de Kintsugi repair kit (Cadeau-cadeau.nl). Dit is gebaseerd op een oude Japanse techniek om gebroken serviesgoed niet onzichtbaar maar juist heel opvallend weer aan elkaar te lijmen met goud. Wat een vondst! Ik was (bijna) blij toen een leuk oud bord op een barst in tweeën brak toen ik het iets te hard neerzette. Na reparatie vind ik hem extra bijzonder.  Dat lijmen is niet echt moeilijk maar je moet er wel een beetje geduld voor hebben (waar ik nogal moeite mee heb) en het bord moet niet in te veel stukken kapot vallen want dan lijkt het mij niet te doen.

D-I-Y tip # 2 Verven met goud

collage(20) kopie

Met een eenvoudig potje goudverf en niet te grote kwast heb ik de sierlijst op de muur  geverfd. Deze lijst zit zo’n 20 cm. onder het plafond. Boven de sierlijst is de muur dezelfde kleur als het plafond (wit in dit geval) zodat het bovenste gedeelte van de muur en het plafond in elkaar overlopen wat de illusie wekt dat het plafond hoger is dan in werkelijkheid. Ik had deze piepschuim profiellijst destijds eigenhandig met montage kit op de muur geplakt en van een afstand ziet het er (bijna) net zo goed uit als een ‘echte’ gipslijst De sierlijst had al wat verschillende kleuren gehad tot ik dus opeens een ingeving kreeg om hem goud te schilderen. Dat is al weer even geleden, maar dit is een blijvertje (voorlopig).

D-I-Y tip # 3. Spuiten met goud.

tuinkabouter

Ik kocht in een onbewaakt ogenblik een stenen tuinkabouter, spiksplinternieuw en in felle kleurtjes, omdat hij zo guitig uit z’n oogjes keek. Eenmaal thuis wist ik niet zo goed wat ik met hem aan moest. Want zowel binnen als buiten passen bij mij helemaal geen felle kleuren.

Goud DIY

Dus heb ik hem goud gespoten. Nou ja, eerlijk gezegd heb ik dat niet zelf gedaan, dan had ik waarschijnlijk mijn halve huis mee gespoten, dus mijn ‘superhandige’ vriend heeft dit klusje geklaard en hem zorgvuldig en netjes goud gespoten in z’n werkplaats. De kabouter verhuist geregeld van binnen naar buiten en van de kamer naar de gang, overal staat hij blij te wezen!

Voel jij al de behoefte om een potje of spuitbus goudverf te pakken? Ik hoor het graag en ben benieuwd welk object jij een gouden make-over geeft!

2 reacties op “Gouden DIY ideeën”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: