50 shades of green

Ik ben niet bang voor kleur. Veel mensen wel, merk ik. Die moeten vreselijk lang nadenken óf ze een muur in huis zullen verven en zo ja, welke kleur dan? Daar heb ik helemaal geen last van. Ik kan heel impulsief een pot verf, rollers en kwasten kopen als ik vind dat er weer wat veranderd moet worden in huis. Wat is het ergste dat kan gebeuren? Als het tegenvalt ga je er gewoon met een andere kleur overheen.

Mijn laatste impulsieve daad was het verven van de muur in de keuken boven het aanrecht. Al dat wit in de keuken begon mij een beetje te vervelen. Ik had nog wat muurverf over van het schilderen van de schoorsteen: een diepe blauwgroene kleur
(ultra matte muurverf van Flexa: Oldtimer Rally), dus restjes eerst op (haha)

collage(4)

Ik heb de laatste tijd een enorme voorliefde voor groen: alle kleuren groen. Het begon al met het verven van de trap met een olijfgroene ‘loper’ en de groene 50e jaren stoeltjes  die ik van zolder haalde. De nieuwe bank die dit voorjaar werd aangeschaft is ook groen,  groen leer wel te verstaan  maar daarover een andere keer meer.

bank overzicht

Maar over kleur moet je eigenlijk niet te veel praten: kleur moet je zien. Dus wil ik  wat inspirerende voorbeelden met je delen.
Groen is een natuurlijke, rustgevende kleur. Net zoals in de natuur groene blaadjes combineren met elke kleur bloem zo is groen ook goed te combineren met praktisch elke kleur. Een favoriete combinatie vind ik groen met roze zoals in deze kamer. De muren, sierlijsten en plafond zijn in verschillende tinten groen geverfd met Classico krijtverf van Pure & Original, een super matte muurverf met poederachtige uitstraling

50 shades of green
Classico krijtverf op wand: Landscape, sierlijst: Belgian Wilderness en plafond :Steel Blue.Traditional Paint Waterbase lak op raamkozijn en verwarming:Landscape. Pure-original.

Verder vind ik allerlei groenen bij elkaar ook heel mooi zoals in dit spannende doorkijkje. Om te kijken wat mooi is bij elkaar kun je bv. in de bouwmarkt kleur staaltjes meenemen en daar thuis een mooie compositie mee maken.

50 shades of green
Verschillende tinten groen. Foto: Henk Brandsen

Maar je hoeft niet altijd de verfkwast te hanteren. Je kunt natuurlijk ook met groene tegels werken in de badkamer of de keuken, hoewel dat waarschijnlijk een werkje is dat je niet zelf doet. Ik ben helemaal weg van deze groene tegels. Als ik mijn keuken opnieuw zou doen, zou ik deze tegels kiezen!

50-shades-of-green
Foto: Riverdale

Maar als je niet wilt verven of tegelen kun je ook met eenvoudige middelen groene accenten aanbrengen in je huis.

Groene accessoires

Ik vind deze groen/wit gedessineerde tropische kussens superleuk. Staan zomers ook leuk op de tuinbank.

50 shades of green
Kussens in groen/wit tropisch dessin (H&M)

Of wat dacht je van groen glaswerk?

50 shades of green
Karaf en glazen in cactus vorm. (cadeau-cadeau)

Of zo’n sfeervolle groene poster in lijst!

50 shades of green
Rustgevende groene poster ((Ikea)

En… natuurlijk niet te vergeten, groene planten.  Niet suffig in een rijtje in de vensterbank maar mooi bij elkaar in een groepje. Extra leuk als je wat met hoogteverschillen speelt.

groeneoase
Planten: de makkelijkste manier om je huis ‘groen’ te maken

Bekijk mijn Pinterest bord voor nog veel meer ‘shades of green’

Eén reactie op “50 shades of green”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: