Verbouwplannen

Ik heb verbouwplannen: verleden jaar heeft ons huis een nieuw ‘jasje’ gekregen. Tenminste de voorkant: Het houtwerk was sowieso aan een schilderbeurt toe maar ik wilde ook graag het ietwat sombere uiterlijk van de bakstenen veranderen. Het huis is gebouwd in 1926 dus geen wonder dat het er een beetje ‘shabby’ uitzag.

verbouwplannen,oude gevel

We hebben een goede stukadoor gevonden die het huis heel mooi strak gestukadoord heeft en daarna heeft mijn vriend het stuukwerk geverfd met buitenlatex in een zacht grijze tint en het houtwerk van de bewegende delen in een lichte olijfgroen/grijze kleur. De kozijnen hebben de kleur wit 9010.  De onderste 25 cm. van de muur zijn donker antraciet zodat opspattend vuil niet opvalt. Het resultaat is zo licht en vriendelijk dat ik er nog elke dag blij van word.

verbouwplannen, nieuwe gevel

verbouwplannen, nieuwe gevel 2

Verbouwplannen voor de achterkant

Nu is de achterkant aan de beurt. Ongeveer 17 jaar geleden is het huis een aantal meters uitgebouwd met openslaande deuren en een aflopend glazen dak boven de laatste meter zodat de kamer veel licht binnen krijgt. Ook hier is het houtwerk weer aan een onderhouds- schilderbeurt toe maar ik heb een ander idee.

houten achterpui

Ik verlekker mij al heel lang aan plaatjes van zwart stalen kozijnen die tegenwoordig best veel gebruikt worden zowel binnen als buiten.

verbouwplannen
Op mijn moodboard hangt dit plaatje van een aluminium pui. Zoiets heb ik in gedachte!

Na enig onderzoek bleek een stalen pui wel erg begrotelijk en heb ik besloten voor aluminium te gaan. De houten pui gaat dus weg en wordt vervangen door een zwarte aluminium pui. Dat ziet er zoveel eigentijdser uit en heeft ook nauwelijks onderhoud nodig.  Ik heb al één offerte binnen maar ik zal sowieso moeten wachten tot na de bouwvakvakantie.
Ik moet dus nog even geduld hebben maar als het zover is zal ik het hele proces met jullie delen.

 

 

 

2 reacties op “Verbouwplannen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: