Verbouwplannen

2 comments

Verleden jaar heeft ons huis een nieuw ‘jasje’ gekregen. Tenminste de voorkant: Het houtwerk was sowieso aan een schilderbeurt toe maar ik wilde ook graag het ietwat sombere uiterlijk van de bakstenen veranderen. Het huis is gebouwd in 1926 dus geen wonder dat het er een beetje ‘shabby’ uitzag.

We hebben een goede stukadoor gevonden die het huis heel mooi strak gestukadoord heeft en daarna heeft mijn vriend het stuukwerk geverfd met buitenlatex in een zacht grijze tint en het houtwerk van de bewegende delen in een lichte olijfgroen/grijze kleur. De kozijnen hebben de kleur wit 9010.  De onderste 25 cm. van de muur zijn donker antraciet zodat opspattend vuil niet opvalt. Het resultaat is zo licht en vriendelijk dat ik er nog elke dag blij van word.

gestuukte voorgevel
De voorgevel voor en na het stuukwerk

Nu is de achterkant aan de beurt. Ongeveer 17 jaar geleden is het huis een aantal meters uitgebouwd met openslaande deuren en een aflopend glazen dak boven de laatste meter zodat de kamer veel licht binnen krijgt. Ook hier is het houtwerk weer aan een onderhoudsschilderbeurt toe maar ik heb een ander idee.

houten achterpui
De houten achterpui gaat binnenkort vervangen worden

Ik verlekker mij al heel lang aan plaatjes van zwart stalen kozijnen die tegenwoordig best veel gebruikt worden zowel binnen als buiten. Ik wil dus de houten pui weglaten halen en vervangen met een mat zwarte aluminium pui (dat is namelijk betaalbaarder dan staal). Dat ziet er zoveel ranker en eigentijdser uit en heeft ook nauwelijks onderhoud nodig. De offerte is binnen, de aannemer is al langs geweest voor het opmeten maar ik zal moeten wachten tot na de bouwvakvakantie. Ik moet dus nog even geduld hebben maar als het zover is zal ik het hele proces met jullie delen.

Ik heb mij laten inspireren door foto’s op Pinterest

 

2 comments on “Verbouwplannen”

Geef een reactie