Keuken binnenkijker # 2

Na in mijn vorige blog mijn eigen keuken in de spotlight te hebben gezet wil ik  wat bijzondere keukens met je delen die ik voorbij heb zien komen tijdens mijn werk. Het zijn echt uitersten: van design tot ‘grootse ideeën, klein budget’.

# 1 De moderne, design keuken

design keuken

design keuken

In deze strakke, stijlvolle keuken met veel staal en multiplex is geen kastdeurtje te ontdekken! De aan-en afvoerleidingen bij de gootsteen zijn dan ook gewoon in in het zicht gelaten. Er is een los, verrijdbaar element als opbergplek voor de pannen en een stalen open kast voor het serviesgoed en de glazen. Je moet wel enorm gedisciplineerd zijn om de keuken zo ‘clean’ te houden!

#2 De landelijke keuken

landelijke keuken

landelijke keuken

Gezellige woonkeuken  in een karakteristiek, houten huis in Broek en Waterland. De houten kastdeurtjes zijn door de plaatselijke timmerman gemaakt, het aanrechtblad is van stoer beton. In de keuken staat een houten slagersblok en een grote eettafel. Toppunt van gezelligheid is de open haard!

#3 De industriële keuken

woonkamer4marnixk kopie

keuken3marnixk

Deze keuken in een studio appartement in Amsterdam staat midden in de ruimte, gedeeltelijk afgescheiden door een open kast. De ruwhouten betimmering verbergt allerlei bergruimte en de koelkast. Het aanrechtblok ziet er uit als massief beton maar is een houten constructie, bewerkt met beton ciré.

#4 De recycle keuken

keukenzdacostaj.x

keukendacoast1H4K0048.x

De bewoonster van dit huis heeft haar keurige maar saaie keuken die net nieuw geplaatst was in het appartement, laten vervangen door dit creatieve geheel, gemaakt van wijnkratjes en recycled hout van oude meubels. Het zal niet ieders smaak zijn maar ik vind deze ‘shabby’ look erg goed passen in haar huis, zeker in combinatie met de zachtblauwe Smeg koelkast en metalen planken voor de keukenspulletjes.

#4 De Boho keuken

keuken3 kopieharold

haroldIMG_4961kl.

Boho (Bohemian) komt van het Franse woord voor ‘gypsy’ en slaat op een onconventionele, vaak artistieke manier van leven. Dat zie je zeker terug in dit huis! De gedateerde keuken kreeg een totaal ander uiterlijk met roze geverfde kastdeurtjes en stoere handgrepen. De wanden werden ‘behangen’ met gebloemde, papieren servetjes. Een ongebruikelijke, waarschijnlijk ook niet super degelijke vorm van keukenmuur bedekking maar ik hou wel van ongewoon.

Het zijn keukens die jou misschien wel of niet aanspreken maar er zitten vast ideetjes tussen waar je wat mee kunt.
Ik ben benieuwd welke ideeën jou aanspreken (of niet😀)

Bewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d