5 top tips om zo lang mogelijk van je tuin te genieten

No comments

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je tuin of balkon. Gelukkig is het de laatste dagen heerlijk weer en het is (officieel) nog steeds zomer maar het buitenleven is niet meer zo vanzelfsprekend als een paar maanden geleden. Het hoogtepunt qua bloei is wel voorbij maar ik deel graag mijn 5 top ideeën om zo  lang mogelijk te kunnen ‘nazomeren’.

# 1 Kaarsen in de tuin

Het lijkt misschien een ‘no brainer’ maar eerlijk gezegd heb ik hoogzomer nooit kaarsen in de tuin want het blijft zo lang licht dat ik daar gewoon niet aan toe kom. Maar nu wordt het al eerder donker dus kunnen de kaarsjes aan als je nog lekker in de tuin zit. Behalve op tafel (in windlichten) kun je ook potjes (Riverdale) in de bomen hangen, wel zo leuk!

kaarsen in de tuin

#2 Extra kleur in de tuin

Ik heb naast alle planten in de tuin, ook nog heel veel potten met éénjarigen planten. Sommigen zijn nu echt wel uitgebloeid en soms denk ik: “laat maar, zo lang duurt het tuinseizoen niet meer”. Fout! gewoon nog wat bloeiende planten kopen, zo duur is dat niet. Deze enorme plant kocht ik voor een prikkie bij het tuincentrum, waarschijnlijk omdat het de laatste was.
Verder kun je voor de broodnodige kleur natuurlijk ook gewoon bloemen buiten zetten. Waarom zou je dat alleen binnen doen?

Petunia

veldboeket

#3 Warme schapenvacht

Als het echt wat frisser wordt, leg ik schapenvachten in de stoelen , dat voelt lekker warm en staat lekker warm!

Schapenvacht

#4 Style je tuin

Zelfs als straks alles uitgebloeid is, kan je tuin nog interessante plaatjes opleveren. Net zoals je dat binnen doet, kun je ook buiten de boel een beetje stylen: een spiegel aan de schutting zodat je tuin groter lijkt dan die is, leuke, liefst vintage, tuinbeelden of zomaar sfeervolle verzamelingen. Leef je uit!

vintage tuinbeel

Spiegel in de tuin

tuin styling

#5 Buiten eten

Ik werd super geïnspireerd door deze foto (Sainsburyshome). Wat een gezellige tafel en dan zeker in combinatie met een vuurkorf of buitenoven/kachel (Dit mooie exemplaar is van Weltevree). Daar wil je toch gelijk aanschuiven en bij het vuurtje nog uren nakletsen? Ik ga zeker nog een etentje buiten organiseren, zolang het maar droog is! En als het dan wat frisser wordt: Truien aan, dekentje erbij, klaar!

eten in de tuin, buitenoven

Nu maar hopen dat we nog heel wat mooie dagen krijgen!
Geniet ervan.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.