Nazomeren in je tuin of op je balkon: 5 top tips!

Nazomeren in je tuin of op je balkon: 5 top tips!

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je tuin of balkon. Gelukkig is het (officieel) nog steeds zomer maar het buitenleven is niet meer zo vanzelfsprekend als een paar maanden geleden. Het hoogtepunt qua bloei is wel voorbij maar ik deel graag mijn 5 top ideeën om zo  lang mogelijk te kunnen nazomeren.

# 1 Nazomeren met kaarsen in de tuin

Het lijkt misschien een ‘no brainer’ maar eerlijk gezegd heb ik hoogzomer nooit kaarsen in de tuin want het blijft zo lang licht dat ik daar gewoon niet aan toe kom. Maar nu wordt het al eerder donker dus kunnen de kaarsjes aan als je nog lekker in de tuin zit. Behalve op tafel (in windlichten) kun je ook potjes (Riverdale) in de bomen hangen, wel zo leuk!

kaarsen in de tuin

#2 Nazomeren met extra kleur in de tuin

Ik heb naast alle planten in de tuin, ook nog heel veel potten met éénjarigen planten. Sommigen zijn nu echt wel uitgebloeid en soms denk ik: “laat maar, zo lang duurt het tuinseizoen niet meer”. Fout! gewoon nog wat bloeiende planten kopen, zo duur is dat niet. Deze enorme plant kocht ik voor een prikkie bij het tuincentrum, waarschijnlijk omdat het de laatste was.

nazomeren met kleur in de tuin
Verder kun je voor de broodnodige kleur natuurlijk ook gewoon bloemen buiten zetten. Waarom zou je dat alleen binnen doen?

nazomeren met bloemen

#3 Nazomeren met warme schapenvacht

Als het echt wat frisser wordt, leg ik schapenvachten in de stoelen , dat voelt lekker warm en staat lekker warm!

Schapenvacht

#4 Nazomeren met wat extra styling

Zelfs als straks alles uitgebloeid is, kan je tuin nog interessante plaatjes opleveren. Net zoals je dat binnen doet, kun je ook buiten de boel een beetje stylen: een spiegel aan de schutting zodat je tuin groter lijkt dan die is, leuke, liefst vintage, tuinbeelden of zomaar sfeervolle verzamelingen. Leef je uit!

spiegel in tuin

vintage tuinbeel

nazomeren met extra styling
#5 Buiten eten ook in de nazomer

Ik werd super geïnspireerd door deze foto (Sainsburyshome). Wat een gezellige tafel en dan zeker in combinatie met een vuurkorf of buitenoven/kachel (Dit mooie exemplaar is van Weltevree). Daar wil je toch gelijk aanschuiven en bij het vuurtje nog uren na kletsen? Ik ga zeker nog een etentje buiten organiseren, zolang het maar droog is! En als het dan wat frisser wordt: Truien aan, dekentje erbij, klaar!

eten in de tuin, buitenoven

Nu maar hopen dat we nog heel wat mooie dagen krijgen!
Geniet ervan.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: