Tips & tricks om stylinghoekjes te maken als een pro

No comments

Niets vind ik zo leuk als stylinghoekjes maken. Ik word heel blij van al mijn verzamelingen op tafels, planken en kasten met ‘composities’ van spullen die mij dierbaar zijn, waar herinneringen aan kleven en die al mijn bezoekjes aan (kringloop)winkels en rommelmarkten hebben  opgeleverd.

Jeukende handen

Voor mij is het maken van dit soort hoekjes een tweede natuur. Mijn handen jeuken daarom als ik ergens kom en ik zie overal verspreid door de kamer iets staan: vaasjes, doosjes, een plantje, souveniers, foto’s enz. Zó rommelig terwijl je met diezelfde ingrediënten ook een superleuk en persoonlijk stylinghoekje kunt maken. Hoe doe je dat?

IMG_7431

 

Hoe begin je?

Ten eerste, maak een paar rigoureuze keuzes: er zijn echt ook spulletjes die niet mooi zijn, die er alleen maar staan omdat niemand er aan denkt dat ze ook weg kunnen. Dat kunnen ze dus wel. Hoepla: In de container of naar de kringloopwinkel.
Ten tweede, zet alles  lekker dicht bij elkaar, beetje schuiven, spelen met vormen en kleuren, net zolang tot je tevreden bent.
Maar voor iedereen die dat toch niet zo makkelijk afgaat, laat ik wat inspirerende voorbeelden, tips & tricks zien.

#1 Hoogteverschil

Een goede manier is om een stapel boeken (zoek ze uit op kleur) als uitgangspunt te nemen en daarop en omheen spulletjes te groeperen. Dan kan je doen op kleur en/of op thema.

stylinghoekje-1

 

#2 Leven in de brouwerij

Planten zijn een dankbaar styling object, ze geven instant effect en zijn redelijk betaalbaar. Mooi met verweerd hout en andere natuurlijke materialen.

stylinghoekje
Foto:Loods5
#3 Contrast

Qua vorm en materiaal hebben deze spullen niets met elkaar te maken. Juist door de contrasten wordt het een mooie, spannende verzameling, helemaal in combinatie met die metalen  wandrekken van Karwei

karwei

#4 Ton sur ton

Verschillende objecten maar in dezelfde kleurfamilie leveren een prachtig plaatje op.

stylinghoekje
Foto:amazona.nl
#5 In één kleur

Alles in één kleur werkt altijd goed maar voeg gerust een onverwacht element toe om het niet saai te maken.

stylinghoekje
Foto:Ikea.nl
#6 Stop je spullen onder een stolp

Zelfs de meest eenvoudige dingen krijgen onder een glazen stolp de allure van iets bijzonders. Een paar stolpen bij elkaar is natuurlijk nog leuker.

stylinghoekje
De grote stolp komt van een antiekmarkt, de kleine is van de Hema
#7 Een beetje bling!

Niets werkt zo goed als goudkleurige accessoires voor het opleuken van saaie, donkere hoekjes! Lees hier een eerdere post

gold monkey

Ik hoop dat je zo geïnspireerd bent dat je meteen aan de slag gaat.

 

Geef een reactie