Simpele herfstklusjes in huis & tuin

Ik hou erg van het wisselen van de seizoenen. Op de een of andere manier krijg ik dan extra zin om wat te veranderen en waag mij aan de nodige herfstklusjes in huis & tuin. Om te beginnen met mijn tuin: deze laat ik, nu het herfst wordt, zoveel mogelijk met rust. Maar een paar simpele herfstklusjes moeten toch gebeuren. De eenjarige planten die ik in potten heb staan, kunnen nu weg maar de vaste planten in de borders laat ik voor wat het is. Er bloeien nog een aantal planten en verder vind ik verdroogde stengels en zaaddozen ook decoratief.

De Sedum is een typische herfstplant. De Geranium Johnsons’ Blue (die paarse bloempjes) bloeit al vanaf juni en weet van geen ophouden..
Het pampasgras op de achtergrond is een ‘erfenis’ van de vorige bewoners.

Herfstklusjes in de tuin

Afgevallen bladeren veeg ik de borders in. Dit biedt de planten bescherming tijdens koude wintermaanden, het geeft onkruid minder kans en maakt in de loop van de tijd de bodem rijker en voedzamer. De klimop heg wordt nog voor de laatste keer gesnoeid wat eigenlijk het enige tuinklusje is wat echt veel werk is.
De ligstoel en de metalen stoelen rond de tuintafel gaan de schuur in tot het voorjaar. Eerst heb ik nog even het tuinkleed uitgeprobeerd dat ik besteld had maar pas begin oktober binnenkreeg. Het is een mooi plaatje maar hij gaat nu ook de schuur in.

Herfstklusjes, buitenkleed
Het kleed is gemaakt van PET flessen en schijnt tegen de regen te kunnen.

Herfstklusjes in huis

In het voorjaar heb ik mijn kaarsen voor een groot deel opgeruimd maar nu het vroeg donker wordt, is het weer tijd voor kaarslicht. Dit keer koos ik niet voor kaarsen in stemmige herfstkleuren maar voor vrolijk gekleurde kaarsen. Ik word gewoon heel blij van die kleuren en dat is precies wat een mens nodig heeft tijdens deze sombere, regenachtige dagen

Verzamel verschillende kaarsenhouders voor een mooi ‘plaatje’ (Kwantum en Xenos)

Ook leuk om te lezen: Zo breng je meer kleur in je interieur

Eucalpytus kopen

Ik associeer Eucalyptus altijd met de herfst terwijl dit volgens mij takken zijn die altijd te koop zijn. Ik heb een flinke bos gekocht en die voor een gedeelte in een vaas gezet en gedeeltelijk opgehangen in de douche voor een tikje ‘sauna’ gevoel.

Eucalyptus
De grijze Eucalyptus kleurt mooi bij de muur en de vazen,

Met een paar simpele herfstklusjes ben ik klaar voor de herfst. Ondanks dat het vaak regent is het toch mijn favoriete jaargetijde want dit is de tijd om het binnen knus en gezellig te maken.

2 reacties op “Simpele herfstklusjes in huis & tuin”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: