Zo breng je meer kleur in je interieur

Stapje voor stapje wordt mijn interieur steeds kleurrijker. Toen ik hier kwam wonen ben ik voor mijn doen vrij rustig begonnen, al denk ik dat je een zwarte keuken met goudkleurige tegels of een antracietgrijze hal inclusief plafond misschien niet echt ‘rustig’ vindt.

goudkleurige tegels

In ieder geval kreeg die basic basis van vooral donkere kleuren steeds meer kleuraccenten. Ik grijp sneller naar de verfkwast dan de gemiddelde mens en ik ben nog maar net klaar met het verven van het ene of ik heb alweer een ander project verzonnen. Zo verfde ik op de 1e verdieping de plafonds licht blauw, kregen de deuren in de hal een roze make-over en verfde ik een lange muur in de woonkamer in een warme, diepe roze kleur.

Verf

Er zijn verschillende manieren om meer kleur in je interieur te brengen maar een muur in een kleur verven is wat mij betreft de meest effectieve manier. Niet iedereen doet dat misschien zo snel en makkelijk als ik maar ik zou zeggen: probeer het gewoon. Het ergste wat je kan gebeuren is dat de kleur niet bevalt en dan is en nieuw potje verf zo gekocht.

Kleur in je interieur
Ik had nog verf over van de woonkamer en gaf ook de muur in mijn werkkamer een make-over.
kleur in je interieur

Behalve het verven van een muur is het verven van een (oud) meubeltje ook een dankbare manier om je interieur een color boost te geven.

kleur in je interieur
Dit kastje in mijn slaapkamer heeft al heel wat verschillende kleuren gehad. Dit is krijtverf in de kleur Giverny.
kleur in je interieur
Het meubeltje in de hal kreeg een laag krijtverf in de kleur Antibes.

Behang

In een smalle, zwarte kast die precies tegen de muur tussen twee deuren op de overloop past, staat mijn verzameling wit glas die ik in de loop van de tijd bij elkaar verzameld heb. De combinatie van zwart en wit kan mooi zijn maar wat mij betreft schreeuwde de kast om meer kleur.

Kleurrijk behang

De kast is open aan de achterzijde en om het behang te plakken haalde ik dus eerst de kast van de muur. Ook de behuizing van het stopcontact schroefde ik eraf.

Dit behang is makkelijk te verwerken. Je hebt geen behangtafel nodig want je smeert de muur in met behangplaksel in plaats van het behangpapier.

kleur in je interieur
Behang tegen achterwand kast

Accessoires

Het kopen van kleurrijke accessoires is natuurlijk de makkelijkste manier om kleur in je interieur te brengen. Denk daarbij aan kussens, vazen, kandelaars enz.

kleurrijke kussens
Het kussen rechts heb ik al lang, het gestreepte kussen is van Ikea, het kussen met vogel van Blokker.
kleur in je interieur
Ik hou wel van onverwachte kleurencombinaties.

Ontdek de magie van kleur in je interieur. Het hoeft niet zo uitbundig als ik dat doe, je kunt natuurlijk voor rustiger kleuren kiezen: zet je fantasie aan het werk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d