Waarom ik zo van krijtverf hou

No comments

Ik kreeg afgelopen week een pakje in de bus: geen idee wat er inzat. Het bleek een klein potje krijtverf te zijn van Annie Sloan  in de kleur Lem Lem. Deze kleur  is geïnspireerd op het zachte groen van alliumvelden, een project in Ethiopie dat gesteund wordt door Oxfam.  Dat opzichzelf vind ik al een sympathiek en interessant gegeven maar wie mij (een beetje) kent, weet dat ik geen pot verf kan zien of ik moet iets verven!

annie sloan

Heel wat oude kasten in huis hebben er al aan moeten geloven en hebben een laag krijtverf gekregen.
Het mooie van krijtverf  (niet te verwarren met schoolbordverf) vind ik ten eerste dat het een heel matte uitstraling heeft en ten tweede dat je niet hoeft te ontvetten of schuren maar gelijk aan de slag kunt.  Kijk daar hou ik nou van🙂 zoals je ook in een eerdere post kon lezen.

Eén van de eerste kasten die ik met krijtverf behandelde was een glimmende, bruine, ‘fake’ antieke kast (een krijgertje waar ik niet zo blij van werd) die in mijn werkkamer staat.

Anita20

kast werkkamer

Verder een kastje in de slaapkamer wat al honderd jaar (nou ja, beetje overdreven) wit was en nu dus blauw.

kast slaapkamer

Een kast in de woonkamer…

kast woonkamer

En last but not least een meubel dat in de hal staat.

kastjes gang

Maar goed, even terug naar het potje groene verf. Het is maar een klein potje dus ik zocht iets kleins en vond een oud  krukje dat ik als opstapje in de keuken gebruik om boven in de kasten te kunnen.

IMG_6585

Een beetje roeren en ik kon beginnen, zo eenvoudig is het.

krijtverf Lem Lem

Et voilá, binnen no-time resultaat!

krijkje krijtverf

P.S. Van elke pot Lem Lem gaat een gedeelte van de opbrengst naar Oxfam ter bestrijding van armoede wereldwijd.

Als je, net ik,  ook  graag een meubelstuk opleukt met een ander kleurtje  maar niet houdt van al het gedoe vooraf (ontvetten, schuren, gronden etc) dan is krijtverf echt ideaal. Bovendien kun je het behalve voor houten meubels ook gebruiken op de muur.

Ik ben benieuwd of jij ook wel eens meubels verft? Ik hoor het graag 🙂

XXX ANITA

Bewaren

Geef een reactie