Zitbal: hip, handig & goed voor je houding

Ik maakte voor het eerst kennis met een zitbal tijdens een bezoek aan mijn nichtje. Deze werd gebruikt als extra zitplek en hij zag er zo uitnodigend uit dat ik hem meteen moest uitproberen. Hij zit heel comfortabel en hij dwingt je om goed rechtop te zitten. Je kunt er een beetje op wiebelen (ik kan moeilijk stilzitten) wat ook gelijk een lekkere massage is voor je bovenbenen. Ik had meteen iets van die wil ik ook wel maar dan in het geel.

Op zoek naar gele zitbal

vluv-leiv-zitbal-65-cm

Eenmaal thuis gelijk on-line op zoek en hoera: de VLUV (zo heet hij) is ook te koop in het geel! Ik had nog cadeaubonnen die lagen te wachten tot ik iets bijzonders tegenkwam. Dit was de ideale bestemming daarvoor!

zitbal kopie

Je krijgt hem als plat pakketje geleverd en je moet hem zelf oppompen. Het mooie van deze zitbal is dat om de pvc bal een stoffen ‘jasje’ zit waardoor hij er niet alleen heel hip uitziet maar ook veel lekkerder aanvoelt. Verder is er aan de onderkant een ring tegen het wegrollen en heeft de zitbal een handvat waarmee je hem makkelijk kunt verplaatsen.

vluv zitbal

Wat is er nou zo goed aan een zitbal?

zitbal & me

De zitbal dwingt je als het ware een gezonde zithouding aan te nemen en door stabiel te zitten train je ook ongemerkt je rug. Hij is zo ontworpen dat je ‘actief’ zit wat heel goed is als je bijvoorbeeld een zittend beroep hebt. Dan kun je hem gebruiken als ‘bureaustoel’. Verder kun je er natuurlijk ook oefeningen mee doen maar ik gebruik de zitbal als extra zitplek. Hij heeft normaal een plekje waar hij niet in de weg ligt en als ik veel bezoek heb pak ik hem erbij.

zitbal als extra zitplak

zitbal en bank
De kleur past mooi bij m’n groene leren bank
zitbal met hond
En hij is ook ideaal als extra zitplaats aan de eettafel
Zitbal in super de luxe jasje

De zitbal zoals ik die gekocht heb is in veel verschillende kleuren te koop maar er zijn ook nog veel luxere uitvoeringen

leren zitbal
Zoals deze VLUV van kunstleer
Schermafbeelding 2018-05-04 om 17.40.39
Of deze VLUV in een hoes van Merino wolvilt en met dubbelgestikte naden in een contrasterende kleur

Mijn Vluv heeft al alle hoeken van de kamer gezien. Ik ben er blij mee, want behalve dat ie goed is voor lijf en leden staat die vrolijke gele bal overal leuk.  Wat vind jij? Zie jij zo’n zitbal zitten?

P.S. Omdat ik hier een vraag over kreeg: de 65 cm. bal is geschikt als je een lichaamslengte hebt tot 1.75. Ben je groter dan kun je de 75 cm. bal nemen.

vluv bij deur

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: