Domweg gelukkig in mijn achtertuin

Dit keer geen geklus in de tuin maar domweg genieten van het mooie weer en mijn sfeervolle achtertuin! Hoewel er altijd wel iets te doen is, zeker in zo’n tuin vol planten als ik heb, kan ik ook gewoon zitten, om me heen kijken en even helemaal niets doen!

achtertuin

achtertuin kamer

Mijn tuin is ongeveer 30 meter lang en 5 meter breed, alleen het eerste gedeelte is smaller want daar is nog een aanbouw aan het huis (de ‘Jukeboxroom’). Dat geeft juist wel een knus, besloten gevoel en hier staat de onlangs zwart geverfde bank van steigerhout met aan de andere kant 2 rotanstoelen. En natuurlijk volop potten met planten en kruiden.

achtertuin bank

achtertuin bank en kopje
Het zwart/witte kussen bedrukte ik zelf

achtertuin rotan

Achter die uitbouw staat de eettafel. Het is een tafel met een metalen onderstel en een zinken blad die ik al minstens 20 jaar heb maar die nog steeds helemaal leuk is. Eromheen teakhouten stoelen die ik ook al ik weet niet hoe lang heb. Onverwoestbaar, ik spuit alleen in het voorjaar de groene aanslag weg met de hogedrukspuit (als je goed kijkt, zie je dat ik dat nog niet gedaan heb)

achtertuin eettafel

achtertuin kleed
Plastic tuinkleed voor extra sfeer, bamboe tuinlantaarn van Kwantum en een veldboeket uit de berm in een oude aardewerk pot die ik in een ver verleden in Frankrijk kocht
Nieuwe aanwinst in mijn achtertuin

Wat wel een nieuwe aanwinst is en waar ik  heel blij mee ben is mijn beste kringloop find ever!

achtertuin thrifshop find

achtertuin detail

actertuin tafeltje

De tuinbank en het bijbehorende tafeltje vond ik bij de kringloopwinkel vlak voor ik eind december een weekje naar Italië ging. Ik had toen geen puf om daar iets mee te doen en dacht: ik zie wel als ik terug ben. Als de bank er dan nog is, dan is die voor mij bestemd. Nou de uitkomst is duidelijk!
Bank en tafeltje waren wel ernstig verroest maar mijn ‘Handige vriend’ heeft die met veel geduld in de Hammerite gezet. Een roestwerende metaalverf die je gewoon over roest kunt aanbrengen.

Toch klein klusje gedaan in de achtertuin

achtertuin schuur. 2

Ik moet bekennen dat ik toch een klein klusje heb gedaan namelijk het opruimen van de schuur. Daar stond alles schots en scheef door elkaar waardoor ik eigenlijk nergens bij kon. Het was niet veel werk en de beste tip die ik je kan geven is: hang zoveel mogelijk aan de muur als je schuur niet zo groot is!

achtertuin schuur

achtertuin schuur 2

Naast de schuur is er nog een terrasje waar de Kliko bakken (3 stuks) staan, gelukkig uit het zicht achter een struik. Verder heb ik potten met Hosta’s die hier tamelijk veilig voor slakken zijn.

achtertuin plaatsje

Het ‘grote bloeien’ is nog niet begonnen in mijn tuin maar erg groen is die al wel. Nog een maandje geduld en dan is het hier één bloemenweelde.

achtertuin groen

Potten met eenjarigen zorgen ondertussen voor wat kleur in mijn achtertuin.

achtertuin rond tafeltje

achtertuin gietijzeren pot

Zolang de zon schijnt blijf ik genieten en nog even niets doen in mijn tuin, samen met mijn hond. Nera houd namelijk ook van zon en warmte

IMG_1927

achetrtuin hond

Ik hoop dat mijn tuin je inspiratie geeft, ook als je geen groene vingers hebt of geen tuin maar een balkon hebt. Met leuke meubels  (al of niet van de kringloop) en potten met planten kun je al heel veel doen! Laat je weten wat je van mijn tuin vind?

De site kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

2 reacties op “Domweg gelukkig in mijn achtertuin”

    • Hallo Marjolein, het was inderdaad een heerlijke tuin! Ik ben ondertussen verhuisd naar een (bijna) nieuwbouw huis met bijpassende saaie tuin en ben druk bezig ook daar weer een sfeervolle tuin te maken. Als je het leuk vind kun je mijn blogs lezen op http://www.anitahome.blog

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d