Eindelijk weer voor de tuin & waarom ik aan het eind van de dag knock-out ben

We beleven de warmste aprildagen sinds 30 jaar (of zoiets) en dat betekent natuurlijk: lekker de tuin in. Nou denk je misschien dat ik mij met een drankje en goed boek in een makkelijke stoel in de tuin heb genesteld (dat zou een verstandig mens misschien doen 😀) maar ik had andere plannen. Ik had een paar weekenden geleden al gesnoeid en oude plantresten opgeruimd maar er was nog een waslijst aan andere to-do zaken.

weer voor de tuin

Ten eerste: achter in de tuin had zich in de loop van de winter allerlei oude zooi opgestapeld zoals kapotte tafels en oude stoelen. Best wel een treurige aanblik, toch?

tuin rommel
Nou zie je die plek vanuit het huis helemaal niet, maar toch. Dat soort rommel moet echt weg (opruimen voor rust in huis & hoofd).

tuin opruimen
Over het wegdoen van deze tafel heb ik even nagedacht maar zoals Marie Kondo zegt: wat je geen ‘joy’ meer geeft moet je wegdoen.
weer voor de tuin 4
Die rare streep op de schutting moet nog weg geverfd worden maar dat is voor later

De volgende dag was de steigerhouten bank aan de beurt. Nee, die gaat niet weg, nog niet tenminste. Ik ben wel een beetje klaar met steigerhout en de bank ziet er niet meer uit en rot langzaam weg maar ik heb bedacht dat die met een likje verf ( eigenlijk beits) nog wel een seizoen mee kan. Ik ben eigenlijk nog geen nieuwe bank tegengekomen waar ik heel hebberig van wordt en de verbouwing van de achter pui (Eindelijk, de onthulling van de nieuwe achtergevel) plus nieuw zonnescherm was al duur genoeg.

bank van steigerhout

weer voor de tuin 1
Ik gebruikte Rambo dekkende beits. Deze is vochtregulerend dus geschikt voor dit hout dat hier en daar nog vochtig is.

bank steigerhout zwart

bank steigerhout 2
Ik ben blij met het resultaat, zo kan die nog wel even mee

En alsof dat nog niet genoeg was voor 1 dag, bedacht ik ook nog dat we een zweef- parasol nodig hadden voor boven de tuintafel. Op naar de Gamma. De parasol paste net in de auto en eenmaal thuis begon het zware werk. De voet is namelijk een soort ijzeren kruis die je met stoeptegels verzwaart en die wilde ik ingraven in de border naast de tafel.

spitten in de tuin

Normaal gesproken zou mijn ‘Handige vriend’ dit natuurlijk doen maar die is geblesseerd aan zijn knie, loopt met krukken en moet wekenlang zijn been ontzien. Zo lang kan (wil) ik niet wachten.

weer voor de tuin zweefparasol
Zo, die staat!

Toen dit allemaal klaar was, was ik voldaan maar ook echt uitgeput. Gelukkig hoefde ik nu niets meer te doen want we gingen eten bij Sophie (mijn dochter). Die heeft trouwens een super onderhoudsvriendelijke tuin (tegels en wat bloembakken). Zij is niet zo’n tuinfanaat als ik ben maar heeft wel een heel gezellige tuin. Dus wordt je alleen al moe van mijn verhalen over snoeien, spitten en verven en moet je er niet aan denken zelf zo veel in de tuin te doen, dan kan het ook makkelijker! Een lekkere loungebank, wat planten in potten en een leuk tuinkleed. Voila!

weer voor de tuin 2

weer voor de tuin 3

Ik ben benieuwd of jij van werken in de tuin houdt (als je die hebt tenminste) of dat jij  liever kiest voor een onderhoudsvriendelijke tuin.

3 reacties op “Eindelijk weer voor de tuin & waarom ik aan het eind van de dag knock-out ben”

 1. Hoi Anita, ik heb geen grote achter-en voortuin, maar mijn voortuin is aangeplant en als ik een uurtje goed doorwerk is hij onkruidvrij en weer keurig, op mijn rug na, die is dan dagen heel pijnlijk.
  De achtertuin hebben we vorig jaar laten bestraten, grote tegels ipv dat klein spul, dat was zoveel werk ieder jaar, nu was ik zo klaar, paar plantjes trekken, spul erover tegen mos en schoon was de stoep.Ik heb plantjes in potten, een flinke border, die wel even gedaan moest worden, een olijf gesnoeid en de vijver weer schoon gemaakt, maar bij mij is de veranda de klus.
  Ik spaar emaille spullen en heb daar een flinke verzameling van en dat moet allemaal met een sopje afgedaan worden, kost me een halve dag flink doorwerken, maar dan heb je ook wat.
  We hebben nu maar zeilen op maat laten maken, die komen binnenkort binnen en dan heb ik minder stof en vuil en kunnen we, nog fijner, ook in het voor en najaar langer of meer buiten zitten.
  Maar ik herken jouw verhaal, ik heb vorig jaar allerlei meubeltjes voor buiten een kleurtje geheven en houten spullen gebeitst, heerlijk in bikini in de zon gewerkt, was bruiner dan wie ook, en wat een reactie’s ik heb gehad, leuk hoor.
  Groetjes, en veel plezier weer van je bank en parasol, fijne zonnige dagen!

  Yvonne

  • Leuk Yvonne om je uitgebreide ‘tuinverhaal’ te lezen. Laten we hopen op een heel mooie zomer en veel fijne tuindagen!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: