Zoektocht naar mooie fles voor mijn DIY ‘bottle garden’

Voor een  ‘bottle garden’ ofwel een fles met planten ben ik op zoek gegaan naar een mooie, oude fles. Zoals je hebt kunnen lezen als je mij regelmatig volgt (hoe doe je dat: zo’n dichte fles met planten maken?) heb ik er al een paar gemaakt die ik cadeau heb gedaan (daarover straks meer).

Bottle garden voor mijzelf

Nou wilde ik ook graag nog een ‘bottle garden’ voor mijzelf maken maar dan wel in een authentieke, oude fles. Mijn zoektocht bracht mij naar Burbri in Aalsmeer:  een antiekhandel vol oude bouwmaterialen, industriële lampen, antieke meubels etc.
Je hebt geen idee hoe gelukkig ik word van rondzwerven in die loodsen vol ‘weird & wonderfull stuff’.

weird and wonderfull

industriele lampen

oude stoelen

blue door
Maar laat ik even bij de les blijven. Ik was tenslotte op zoek naar een fles. Nou die waren er gelukkig genoeg! Ik zocht er één die niet te groot maar ook niet te klein was. Flessen met een wijde opening heb ik laten staan. Ik vind de uitdaging juist leuk om kleine plantjes door een smalle opening te wurmen en dan die planten langzamerhand groter te zien worden in de fles. De planten in een gesloten fles lijken zich aan te passen aan hun nieuwe omgeving. Dus als de plant te groot dreigt te worden zal de groei vertragen of zelfs stil komen te liggen.

fles voor bottle garden
bottles for bottel garden

bottle garden fles

bottle garden 2
De grootste van deze twee is het geworden!

Superblij met mijn aankoop maar deze fles moest echt grondig schoongemaakt worden.

the bottle for bottle garden.jpg

Ik heb de fles gevuld met sodawater en dat een nachtje laten weken. Daarna heb ik met een stukje schuurspons dat ik vast gemaakt had aan een van mijn handige gereedschapjes de fles zorgvuldig schoon geboend.

preparing bottle garden
Alle stappen daarna om de fles te vullen met aarde en plantjes kun je nalezen in deze blog of als je meer uitgebreide informatie wil is het boek ‘Groen in Glas’ een absolute aanrader.

Ziehier mijn eigen super coole bottle garden!
bottle garden ready
De fles moet nog een weekje ofzo open blijven en dan kan ik hem afsluiten. Ik moet dus nog op zoek naar een geschikte kurk of dop

bottle garden & plants

Mijn tip

Ik heb trouwens wel een belangrijke les geleerd die ik je graag doorgeef. In mijn enthousiasme kocht ik deze fles met het idee dat ik later wel een kurk zou vinden. Maar waar vind je een passende kurk? Na heel veel passen en meten  vond ik in dit geval een deksel van een klein jampotje wat precies paste.  Dus mijn advies: koop een fles met kurk of dop! Dat is zoveel makkelijker.

mooie fles
Mooie grote fles met kurk (Bol.com)
Wat gebeurde er met mijn eerste twee bottle gardens?

Ik wil je ook nog graag laten zien waar mijn twee eerste flessen naartoe gegaan zijn!

dichte fles klaar
Deze fles ging naar mijn dochter Sophie & haar vriend

sophie's bottle garden

sophie's bottle garden 2
Voilá, deze heeft een mooi plekje gevonden
bottle graden grote fles
Deze bottle garden was bestemd voor mijn zoon Daniël & zijn vriendin

bottle garden Daan2

bottle garden Daan
Hoe leuk is dit?

Ik merk dat het vullen van zo’n fles steeds makkelijker wordt naarmate je het vaker doet. Nu ben ik niet van plan mijn huis vol flessen met planten te zetten maar het is wel een leuk en origineel cadeau-idee.

cover mini-cursus(1)

Lijkt het je leuk zelf zo’n gesloten fles met planten te maken? Bestel mijn Mini-cursus voor € 6,95  en je ontvangt een leuk boekje in PDF formaat waarin overzichtelijk alle stappen staan beschreven, verder wat je precies nodig hebt en welke plantjes geschikt zijn. Plus als bonus de beschrijving van een extra super leuke & makkelijke groentrend. BESTEL HIER

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

 

Eén reactie op “Zoektocht naar mooie fles voor mijn DIY ‘bottle garden’”

  1. Wauw wat een gave blog en wat ben jij hier goed in..heb ze vaak gezien in woonstyle programma’ s enz en bij tuinland maar vaak aardig prijzig.

    Geweldig idee ze zelf te maken super gedaan allemaal erg mooi.

    Dit is zo” n eco systeem toch dat je geen water hoeft te geven automatisch als hij afgesloten wordt komt er soort van condens ofzo ?

    Ik heb nog wat leuke nieuwe blogs over revolution make- up

    Liefs willemien

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d