Het wordt een hygge herfst (wat is hygge eigenlijk?)

Hygge is zo’n woord dat de laatste tijd steeds vaker opduikt. Van Engelstalige mensen  begrijp ik dat want die hebben niet echt een woord wat dit gevoel beschrijft maar wij hebben gewoon een heel goed Nederlands woord dat in de buurt komt van het Deense hygge: het is alles wat wij onder gezellig verstaan. Maar hygge allittereert wel erg leuk met herfst dus vandaar.

Hygge herfst

Enfin, dit dus allemaal even terzijde.  De herfst is dan toch eindelijk begonnen na deze  zomer met uitzonderlijk warme dagen.  De tuindeuren blijven dicht, de verwarming gaat weer aan en het wordt tijd het binnen gezellig & knus te maken. Vanuit mijn kamer heb ik prachtig uitzicht op de tuin die alles uitstraalt wat ik aan de herfst zo mooi vind: de natuur die nog even alles uit de kast haalt voordat de bladeren weer vallen en de meeste planten onder de grond verdwijnen. Dus behalve voor de hand liggende dingen zoals behaaglijke plaids, heel veel kaarsen en warme pantoffels is dit mijn no.1 herfsttip: haal de natuur naar binnen!

IMG_1166
Uitzicht op mijn tuin

Dat tuingevoel naar binnen halen bedoel ik niet alleen heel letterlijk (ik pluk nog zoveel mogelijk uit de tuin)  maar ik vind ook dingen in het bos en ik koop natuurlijk ook gewoon bij de bloemist mooie bessen of herfstbloemen.

IMG_7401
Roosjes, Hortensia en Sedum
Hygge herfst
Uit de tuin: een roos die nog bloeit, rozenbottels en bloemen van de klimop
hygge herfst
Dit zijn de bloemen van de klimop (Hedera). Ik vind ze heel decoratief!

hygge herfstboeket 1.jpg

Hygge herfst
Deze tak plukte in het bos van een omgewaaide struik. Het lijken besjes maar het zijn schattige. kleine bloemen
IMG_6389
Natuurlijk horen er ook kaarsen bij een hygge herfst! Links: geurkaars, rechts: waxinelichthouder (beide Riviera Maison)
Herfstkleuren
Paarse bessen-hygge herfst
Deze kwam ik tijdens mijn ochtendwandeling met Nera in een voortuin tegen.

Hoewel ik van alles uit de berm of in het bos pluk, ging het mij echt te ver om zomaar iets uit iemands voortuin te plukken. Maar eerlijk is eerlijk: de verleiding was wel erg groot om een tak van deze paarse bessen af te scheuren. Wat een geweldige kleur! Gelukkig vond ik ze ook bij de bloemist.

hygge herfst
Paarse bessen en oranje lampionnetjes: wat een eye-catcher!
Bessen en bloemen

Vaak is een enkele tak met gekleurde bessen al genoeg voor een bijzonder resultaat.

vtwonen & design beurs 2018
De prachtige kleur op de muur is Fresco kalkverf in Moonstone Green van Pure & Original
hygge herfst tak
Uitgebloeide tak van een vlinderstruik uit de tuin

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor  voor een uitbundig herfstboeket

vtwonen & design beurs 2018
Foto: Pure & Original

Of je knutselt zelf gezellig iets in elkaar voor op tafel (DIY tafeldecoratie: stylish, snel & supersimpel)

IMG_7253
Ik hoop dat je genoeg inspiratie hebt gekregen om het binnen helemaal hygge te maken! Dus steek de kaarsen aan, nestel je op de bank en geniet van de herfst!  Gaat dat lukken of ben jij iemand die gedeprimeerd raakt van de herfst? Laat je een berichtje achter?

Vind hier nog meer herfstinspiratie:

 

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: