Nieuwe woontrends voor herfst/winter 2022

Het lijkt wel of er steeds meer nieuwe woontrends bijkomen maar als je goed kijkt zijn het vaak dezelfde woonstijlen maar met een andere naam. Er worden voor deze herfst en winter twee belangrijke trends gesignaleerd. Maatschappelijke ontwikkelingen, de toenemende belangstelling voor de natuur en de behoefte aan een vertrouwde leefomgeving vertalen zich naar twee nieuwe woontrends: ‘Existential Power’ en ‘Quiet Glamour’.

Existential Power

De aandacht voor natuur en duurzaamheid is een tendens die je terugziet in de woontrend ‘Existential Power’. Dit is een mooie naam voor wat ik een botanische, duurzame woonstijl noem. Uiteraard een trend met veel planten en verder meubels en accessoires met een ruwe, onbehandelde en ruige uitstraling. Ze zijn (hand)gemaakt van natuurlijke materialen en duurzaam geproduceerd. Het kleurenpalet met veel bruin en groen wordt aangevuld met diepe, donkere tinten.

nieuwe woontrends

Het is een woonstijl die mij erg aanspreekt: de donkere kleuren vind je overal terug in mijn huis evenals de vele planten. Over duurzaamheid gesproken; niets is zo duurzaam als al de vondsten die ik in kringloopwinkels en rommelmarkten opdiep.

Quiet Glamour

Door alle ontwikkelingen en wereldwijde gebeurtenissen van de afgelopen jaren hechten we waarde aan een vertrouwde leefomgeving. Het is logisch om dan terug te grijpen op een bestaande stijl zoals mid century design. Het is een trend met contrasten: de meubels en accessoires zijn elegant en eenvoudig, maar ze stralen wel luxe uit. Opvallend is het kleurenpalet van donkerrood, smaragdgroen en kobaltblauw. Goud maakt de elegante uitstraling van deze kleurkaart compleet.

Nieuwe woontrends
De naam Quiet Glamour vind ik minder goed gekozen als ik deze foto bekijk: ‘rustig’ is niet een woord dat meteen bij mij opkomt!

Niemand zal waarschijnlijk een nieuwe woontrend helemaal doorvoeren in zijn eigen huis. Gelukkig maar, ik houd van een persoonlijk interieur en niet van een ‘nagemaakt’ plaatje. Ik vind het wel leuk om hier en daar wat ideeën uit zo’n nieuwe woontrend te pikken om op die manier je interieur een nieuwe impuls te geven zonder het helemaal om te gooien (Verschillende woonstijlen combineren: hoe doe je dat?).

Existential Power woontrend

Grillige vormen

Leuk van de Existential Power trend vind ik de robuuste en grillige vormen.

Quiet Glamour woontrend

Kleuraccenten

Uit de Quiet Glamour trend kies ik vrolijke kleuren, niet als totaal plaatje maar hier en daar als accent. Ook ben ik fan van een toefje goud.

Kijk voor een overzicht van voorbeelden van moodboards en meer wooninspiratie op www.cbw-erkend.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: