Mijn kleine momenten van een beetje extra woongeluk

Woongeluk kan in een klein hoekje zitten. Nu ben ik over het algemeen sowieso een gelukkig mens en mijn woongeluk is optimaal hier in de polder. Maar afgelopen week waren er opeens momentjes van extra woongeluk. Nu eens niet een muur een nieuwe kleur geven, de zolder opknappen of een pergola laten bouwen maar super simpele dingen waar ik heel blij van werd. Voor de één misschien een beetje overdreven maar voor mij bijzonder genoeg om met je te delen.

Extra woongeluk op tafel

Een beetje verloren

Mijn verzameling zelf opgekweekte avocado pitten kreeg een plekje op de eettafel. Maar helemaal tevreden was ik daar niet mee: ze stonden er een beetje verloren bij.

Je kunt een verzameling meer ‘body’ geven door het op een dienblad, een stapel boeken of iets dergelijks te zetten. Ik kocht een grote, zwart houten keukenplank die precies was wat dit hoekje nodig had!

woongeluk
Houten plank met verzameling avocado plantjes en mini plantje in roze potje.
verzameling op plank

Bijzondere bos

Ik koop niet vaak een bos ‘gewone’ bloemen (ik haal ze uit de tuin of uit de berm) maar ik maak een uitzondering voor de bloemen van de Artisjok. Ik was superblij toen ik ze tijdens het winkelen tegen kwam bij de bloemenman en ik kocht meteen een paar takken.

woongeluk
Woongeluk: Ik weet niet precies waarom maar ik word blij van die bijzondere distels in prachtige, paarse kleur.
artisjok bloem

Kast opruimen

Een kledingkast opruimen staat niet bovenaan mijn lijstje van favoriete bezigheden maar als ik mij er eenmaal toe zet, ben ik daarna heel gelukkig met het resultaat.

rommelige kledingkast

Rommeltje

Na verloop van tijd verandert mijn kledingkast in een rommeltje waar ik echt moet ‘spitten’ om iets te vinden.

Opruimen: zo doe ik dat! Om te beginnen haal ik alles uit de kast en doe ik dingen weg die ik al lange tijd niet gedragen heb. Ik kom ook dingen tegen waarvan ik niet meer wist dat ik ze had maar die nog heel leuk zijn. Ik rol alles op (mijn eigen versie van ‘Marie Kondo’ stijl) en leg het zoveel mogelijk op kleur weer terug in de kast.

opgeruimde kledingkast
woongeluk

Nieuw interieur geurtje

Ik kocht een nieuwe geurolie voor in mijn diffuser. Als ik na een poosje gewend raak aan een bepaalde geur wordt het tijd voor een ander luchtje. Ik ben dol op lekkere luchtjes in huis en dat is niet zo verwonderlijk (Zo geef je geur aan je interieur). In de hersenen verwerken we geur namelijk in hetzelfde gebied als emoties. Meer dan andere zintuigen is geur met emotie verbonden.

lekker geur=woongeluk
Bij de aanschaf van de Black Oudh olie kreeg ik een waxinelicht in glas cadeau.

Zo zie je maar dat een beetje extra woongeluk creëren helemaal niet moeilijk is. Heb jij ook van die simpele dingetjes waar je blij van wordt? Let me know!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: