Grote opfrisbeurt van de woonkamer (plus handige tips)

Om maar meteen met de deur in huis (woonkamer) te vallen: mijn woonkamer was echt aan een opfrisbeurt toe. Ten eerste wilde ik de lange wand die al ruim 15 jaar (!) blauw is  een andere kleur geven. Niet dat ik het blauw lelijk vond maar ik was aan wat nieuws toe. Ik ging dus wat nieuwe kleuren uitproberen.

opfrisbeurt-van-de-woonkamer
Je kunt in het hoekje zien hoe ik een stukje getest heb met een verftester van Flexa in de kleur Stylish Pink
Tip #1

Als je net als ik een verftester gebruikt, bedenk dan wel dat het uiteindelijk toch maar een klein stukje is dat je verft. Toen ik de Stylish Pink uitprobeerde, dacht ik in eerste instantie dat het een veel te nietszeggende kleur was en had ik bijna voor een meer uitgesproken roze gekozen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan. Ten eerste kun je zo’n kleur beter testen op een witte muur. Mijn blauwe muur had natuurlijk al een uitgesproken kleur waar dat zacht roze niet tegen op kon. Ten tweede moest ik bedenken dat het niet 20 cm2 is wat die kleur krijgt maar 20 m2. Enfin: blauwe muur exit, Stylish Pink it is!

IMG_7692

Tip #2

Gebruik een stok om je verfroller op te doen. Dat werkt zoveel makkelijker en sneller. Ik begon heel amateuristisch met een roller maar moest natuurlijk trapje op, trapje af: doodvermoeiend. Gelukkig was daar mijn ‘handige vriend’ die eventjes voordeed hoe snel het gaat als je met een verfroller op stok werkt.

Tip # 3

Als je een heel lange wand hebt (die van mij is ruim 13 meter) dan kan het goed werken om een gedeelte een andere kleur te geven. In mijn geval heb ik de muur bij de eettafel een donkere kleur gegeven als stoer contrast met het roze. Ik koos voor Factory Green (de kleur die ik ook in het trappenhuis heb gebruikt).  Zowel voor de roze als deze donkere muur koos ik niet voor gewone muurverf maar voor krijtverf van Flexa Creations voor een mooi mat resultaat.

woonkamer gallery wall
Ik heb ook gelijk mijn gallery wall veranderd. Wil je weten hoe die eerst was? Lees dan deze blog
nieuwe kleur
Naast het kastje zie je nog een klein stukje van de donkere muur. Een mooie combinatie: dat stoere groenig grijs en heel tere zacht roze.

Tegen de blauwe wand stond ook nog een houten kast die dezelfde kleur blauw was. Aan het eind van de dag was ik heel blij dat de roze wand klaar was maar die blauwe kast kon nu echt niet meer! Het leek wel een kinderkamer, dat roze met blauw. Dus hoe moe ik ook was, ik heb toch nog gelijk de kast aangepakt. Ik heb hem gewoon met de krijtverf Factory Green geverfd die ik ook voor de muur gebruikt had.

IMG_7686 kopie

Plafond in woonkamer weer super wit!

Naast dit DIY project stond er ook nog op het programma dat het plafond opnieuw gewit moest worden, dat was ook al minstens 15 jaar geleden. Vooral in de hoeken boven de verwarming was het plafond aardig verkleurd. We hebben het witten van het plafond uitbesteed aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in spuitwerk. Dat geeft een fantastisch egaal resultaat maar alles moet dan natuurlijk afgeplakt worden dus behalve wat kasten langs de muur moest alles weg uit de woonkamer. Het was even afzien maar het is zoiets als een kind krijgen: als het eenmaal achter de rug is, ben je het vergeten. Dat maagdelijk witte plafond is alle moeite meer dan waard!

woonkamer roze wand.peg

Woonkamer weer als nieuw

Al met al ben ik superblij met het resultaat. Het voelt een beetje alsof ik verhuisd ben (het was bijna net zoveel werk 😀) en alsof ik in een nieuw huis woon! Wat een andere kleur op de muur al niet kan doen. Nu ik eenmaal in die flow zat, heb ik ook gelijk de gordijnen gewassen en alle kroonluchters schoongemaakt. Dat laatste was trouwens geen overbodige luxe.

woonkamer-kroonluchter
Alles fonkelt weer
nieuwe-kleur2
De planten komen mooi uit tegen die donkere muur
woonkamer- glaswerk
En de glazen stolpen doen het goed tegen de roze muur

Ik ben benieuwd wat je van het resultaat vindt. Hou jij van een kleur op de muur of hou je liever alles wit?

 

6 reacties op “Grote opfrisbeurt van de woonkamer (plus handige tips)”

 1. Het is je terug gelukt mij te verbazen 😃. Wat staat het nieuwe kleur prachtig Anita. Trouwens die muurklok hadden mijn ouders ook alsook die glazen luster. Geniet van je mooie interieur.

 2. Mooi gedaan weer, Anita 👍🏼
  Ik volg je altijd met veel plezier, al was het maar om te zien dat ik niet de enige ben die altijd zo met haar interieur en tuin bezig is.
  Het sauzen van de wanden in mijn woonkamer vind ik het állerleukst om te doen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat wel drie x per jaar een ander kleurtje te geven 🤪
  Groetjes

 3. Klopt het dat jullie een gouden randje op de muur hebben? Zo ja, hoe hebben jullie dat aangepakt en is het verf of iets anders?

  Groet Marjan

  • Hallo Marjan

   Het is inderdaad een gouden randje. Ik heb een polystyreen sierlijst (google dit) met goudkleurige verf geverfd en daarna op de muur geplakt. Succes als je dit ook wilt doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: