Wat voor verf kan ik het best gebruiken voor een keukenmuur? Q&A

Ik krijg regelmatig vragen binnen en het leek mij opeens heel leuk om daar een serie blogs aan te wijden!
Deze keer antwoord op de vraag welke verf geschikt is voor een keukenmuur.

Hallo Anita,
Heb jij nog leuke tips om de keukenmuur te verven? We hebben een nieuwe keuken en de muur is gestuukt. We hebben hierover chalkpaint gedaan maar de muur is zo broos dat er makkelijk stukjes vanaf gaan. Op advies van de winkelier zouden we het een 2e laag moeten geven. Een keukenmuur die geverfd is moet goed beschermd worden tegen allerlei factoren.

Leuke site heb je,
groetjes van Mona

Sowieso is het goed om een muur twee lagen verf te geven. Chalkpaint is een prachtige matte verf maar kan redelijk kwetsbaar zijn op een keukenmuur. Ik heb hier een aantal suggesties die speciaal geschikt zijn voor de keuken.

Licetto verf van Pure & Original
Deze verf is heel geschikt voor een keuken of badkamer. Dankzij de super afwasbare eigenschappen van de verf kun je deze gemakkelijk afnemen met een vochtig doekje en zullen vuil, vet en kalkaanslag geen problemen geven.
Licetto kan er zelfs tegen als  als je even goed moet boenen om een vlek weg te krijgen, Bovendien is de verf erg krasvast.

licetto-milk-white-pure-original
Licetto verf in de kleur Milk White

Wallpaint van Annie Sloan
De sterke Annie Sloan-Wall Paint  is een matte verf met een heel lichte glans. Deze muurverf op waterbasis is ijzersterk en je kunt hem afnemen en zelfs schrobben. Dagelijkse ongelukjes en vlekken poets je makkelijk weg. Daardoor kun je Annie Sloan Wall Paint eigenlijk overal gebruiken, ook in de keuken en zelfs in natte ruimtes zoals de badkamer.

Annie SloanVerf in de keuken
Annie Sloan Wall Paint kan tegen een stootje

Amazona krijtverf
Amazona Krijtverf heeft uitsluitend natuurlijke pigmenten en is 100% ecologisch. Deze superdekkende verf is  lichtecht, perfect egaal, nat afwasbaar, ademend, onbrandbaar, anti-allergisch (wat wil je nog meer).  De verf is geschikt voor muren (stucwerk, behang e.d.) en hout. Je zou kwetsbare oppervlakken zoals bijvoorbeeld een keukenmuur kunnen beschermen met de neutrale Ecofinish, een ultra matte ecologische vernis.

Amazona-New-African_Chocolat-Chaud-stoel-Marrakesh
Amazona krijtverf is een minerale verf die niet schadelijk is voor het milieu en verkrijgbaar is in 20 kleuren

Er is dus veel mogelijkheden voor het verven van een keukenmuur. Succes met het kiezen en verven natuurlijk!

XXX  Anita

Als je ook een vraag hebt, laat het mij weten. Stuur mij HIER een berichtje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d