Maak eigen coffeetable boek & meer tips voor het stylen van je coffeetable

Maak eigen coffeetable boek & meer tips voor het stylen van je coffeetable

Wat is een coffeetable boek? Al googelend kwam ik deze betekenis tegen:

coffeetable boek: luxueus uitgevoerd boek met bijvoorbeeld veel foto’s, dat je op de salontafel legt om ermee te pronken.

Laten we het eerst even over de coffeetable hebben (salontafel klinkt een beetje tuttig). Deze kan natuurlijk alle soorten afmetingen hebben. Je ziet heel vaak het gebruik van een aantal kleinere tafels bij elkaar maar ik heb gewoon een lekkere grote voor de bank staan, van glas in mijn geval zodat het toch een luchtig geheel blijft. Maar hout, glas of wat voor materiaal dan ook, het kan soms een uitdaging zijn zo’n tafel ‘aan te kleden’. Dus hier wat ideeën om van je coffeetable een eyecatcher te maken

coffeetable boek

Tip  # 1: maak van losse items een interessant geheel

Niets is zo saai als een tafel waar hier en daar wat kleine, losse dingetjes liggen. Verzamel die losse spulletjes en leg ze op een soort verhoging. In mijn geval heb ik een taartplateau op een paar schalen gezet en daarin heb ik een grote schelp, horens en stekelvarkenstekels liggen. Maar goed dat is mijn ding, je kunt er natuurlijk van alles inleggen.

coffeetable-schelp
Tip # 2: verse bloemen

Je kunt je coffeetable makkelijk zo nu en dan veranderen door een grote bos bloemen op tafel te zetten. Ik hou erg van de nonchalance van tulpen, zeker als ze al wat langer staan.

coffeetable tulpen
Bobbeltjes vaas Hema
Tip # 3: gebruik een dienblad

Ik zet mijn kaarsen graag op een (soort) dienblad. Niet alleen wordt het zo een samenhangend geheel maar kaarsvet komt dan niet op je tafel terecht. Zo’n dienblad maak je toch iets makkelijker schoon.

coffeetable-dienblad
 Tip # 4: schuif een tafeltje bij

Ik heb een paar kleine tafeltjes die ik makkelijk bij kan schuiven als ik bezoek heb. Heel handig natuurlijk en ik heb die  krukjes/tafeltjes speciaal uitgezocht omdat het perspex materiaal mooi matcht met de glazen tafel.

coffeetable-bijzettafels
Bijzettafel links (ontwerp van Philip Starck) kocht ik ooit via Marktplaats, de bijzettafel rechts is een ontwerp van Marcel Wanders.
 Tip # 5: stylen met boeken

Een coffeetable boek (of liefst een paar verschillende) is één van de beste manieren om je tafel te stylen (Gebruik boeken voor de styling van je huis: simpel, snel & supercool). Het zijn boeken met vooral mooie foto’s en niet zo heel veel tekst en je kiest natuurlijk een onderwerp dat je aan het hart ligt. In mijn geval zijn het interieur- en tuinboeken die mijn tafel sieren.

koffietafel boeken

BONUS DIY TIP Maak eigen coffeetable boek

Ik bedacht opeens hoe cool het zou zijn mijn eigen coffeetable boek te maken. Foto’s heb ik meer dan genoeg: ik gebruik ze niet alleen voor mijn blog maar ook voor  Facebook, Instagram en Pinterest.

Schermafbeelding 2019-02-08 om 22.10.42

Ik maak altijd al fotoboeken van de vakanties en vind dat één van de leukste dingen om te doen (dat fotoboeken maken, bedoel ik). De beste foto’s uitzoeken, een mooie lay-out bedenken, achtergrond kleur, tekst hier en daar, ik kan er uren zoet mee zijn. Bij de Fotofabriek koos ik voor het maken van mijn coffeetable boek een lekker groot formaat nl. 30 x30 cm.

coffeetable boek 2

De Fotofabriek heeft een heel makkelijke on-line editor waar je je foto’s upload en kunt kiezen uit verschillende lay-outs, achtergrond kleuren, lettertypes en decoraties. Ik wilde de foto’s aanvullen met inspirerende quotes. Ik heb net de Alchemist van Paolo Coelho gelezen en dat staat echt vol mooie en wijze uitspraken.  Afgewisseld met wat luchtiger quotes (alles makkelijk te vinden op Pinterest) heb ik een super leuk boek samengesteld!

Schermafbeelding 2019-02-08 om 17.57.43
Na het bestellen van het boek kreeg ik gelijk een digitale versie toegestuurd: zo leuk!

coffeetable boek

coffeetable boek 3
Behalve leuk voor mijzelf is dit ook een geweldig persoonlijk cadeau voor iemand anders

Laat je een berichtje of reactie achter? Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jullie van mijn tips vinden!

coffeetable boek 4

De Fotofabriek was zo vriendelijk mij geen kosten in rekening te brengen voor het fotoboek.
Sommige links (niet allemaal) zijn affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

 

4 reacties op “Maak eigen coffeetable boek & meer tips voor het stylen van je coffeetable”

  1. Wat een leuk idee om de tafel zo te stylen. En wat ligt er een mooi kussen op de bank waar is die te koop of te bestellen? Gr. Wil

    • Hallo Wil

      Het kussen heb ik al weer een tijdje geleden gekocht bij de Troubadour (www.detroubadour.nl) maar was toen in de uitverkoop, dus nu niet meer voorradig. Jammer genoeg. xxx Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: