Binnenkijken bij Freddy

Binnenkijken in iemand anders huis, hoe leuk is dat? Zeker als het een super inspirerend huis is.  Een half jaar geleden deed ik al een rondleiding door het huis van Sophie (Binnenkijken bij Sophie) en nu is mijn lieve vriendin Freddy aan de beurt. Altijd als ik bij haar binnen kom, moet ik eerst even rustig rondkijken. Het huis heeft een heel prettige & rustgevende  sfeer, helemaal Zen, zou je kunnen zeggen.

binnenkijken 1

Freddy woont in een appartement van ongeveer 80 m2 dat door de doordachte indeling en het gebruik van kleuren en materialen zoveel sfeer en gevoel van ruimte uitstraalt dat je totaal vergeet dat het een appartement is in een niet zo spectaculair 80e jaren flatgebouw.

binnenkijken eettafel
Aan de muur metalen wandplanken, Vitra Eames stoelen rond de tafel

Een aantal muren is gesloopt en vervangen door op maat gemaakte kasten waarin op sommige plekken ook weer schuifdeuren zijn verstopt. Deze kasten zorgen niet alleen voor ontzettend veel bergruimte maar door de mogelijkheid die deuren open te schuiven krijg je een heel open indeling. Deze ingenieuze kasten zijn ontworpen door Freddy’s vriend, interieurarchitect Erik Slothouber .

Binnenkijken in de woonkamer
binnenkijken woonkamer
De prachtige blauwe kleur liet Freddy mengen naar het voorbeeld van een blauw jurkje in precies de juiste kleur. De stoere, zwarte salontafel is van Dutch Bone

binnenkijken-plant

binnenkijken lamp
De Vitra Akari vloerlamp is een echte design klassieker

collage-Freddy(1)

binnenkijken keuken
Ook de keuken is verwerkt in de kastenwand
Binnenkijken in de keuken

De keuken is helemaal geïntegreerd in de kastenwand. De keuken heeft geen keukenkastjes: heel mooi maar alleen geschikt voor super nette en goed georganiseerde  mensen! Ik kan je verzekeren dat uit deze keuken de heerlijkste gerechten komen zoals ik zelf heb mogen ondervinden tijdens gezellige etentjes.

binnenkijker keuken 1

keuken open kast
Servies en glaswerk in open kast.

binnenkijken keuken 2

binnenkijker doorkijkje
Verrassend doorkijkje naar de slaapkamer
Binnenkijken in de slaapkamer

De slaapkamer is een heel rustgevende ruimte zonder veel poespas. Boven het bed een handige wandplank die op meerder plekken in huis is terug te vinden.

binnenkijken slaapkamer

binnenkijken kastenwand
De kasten bieden een zee aan opbergruimte. Let ook op de leuke details zoals de leren greepjes op de lades
binnenkijke doorkijkje slaapkamer
Doorkijkje vanuit de slaapkamer naar de woonkamer
binnenkijke maskers
In de kast een verzameling maskertjes. Het rechter masker maakte Freddy als kind
Binnenkijken in werkkamer

Een heel belangrijke kamer in huis is de werkkamer. Freddy Vermeulen is een zeer begaafde art director en vormgeefster en werkt vanuit huis. Dit is dus de ruimte waar the magic happens!

Binnenkijken-werkkamer
Ook de kast in de werkkamer werd ontworpen door Erik
binnenkijken werkkamer
Vanuit de werkkamer stap je zo op het balkon
werkkamer 2
Binnenkijken in de badkamer

Laten we ook nog even een blik in de badkamer werpen die al net zo Zen is als de rest van het huis.

binnenkijken badkamer

Binnenkijken- badkamerspiegel

binnenkijken kraan
Mooi detail: deze kraan

binnenkijken-douche

Ik had een heerlijke middag: lekker geluncht, koffie gedronken en bijgekletst en natuurlijk ondertussen deze foto’s gemaakt.  Eén ding wil ik zeker nog delen en dat is Freddy’s unieke handschrift! (Ik ben daar best een beetje jaloers op want ik heb een absoluut lelijk handschrift). Voorbeelden daarvan vind je op haar Instagram

Schermafbeelding 2019-02-04 om 17.03.52

 

Sommige links (niet allemaal) zijn affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

2 reacties op “Binnenkijken bij Freddy”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d