Mijn favoriete mini make-over tips voor je interieur

Ik heb geregeld zin om iets aan mijn interieur te veranderen en dat hoeven niet altijd ingewikkelde verbouwingen of kostbare aankopen te zijn maar gewoon lekker snelle, makkelijke & goedkope aanpassingen. Ik zal daar niet de enige in zijn dus leek het me een goed idee om mijn favoriete tips op een rijtje te zetten voor een mini make-over.

Verander je indeling

Het kan heel verrassend zijn om je meubels eens een ander plekje te geven of anders neer te zetten. Ik draaide de tafel in mijn werkkamer een kwart slag. Nou niet bepaald een ingrijpende handeling maar het voelt echt anders. Ik kijk nu in plaats van naar een muur, naar mijn deur. En laat ik nu ook ergens lezen dat dat helemaal Feng Shui is. Dit is wel de allersnelste & makkelijkste mini make-over tip en nog gratis ook (haha).

Mini make-over tips
Zo stond mijn werktafel eerst, op zich niets mis mee maar het kan ook anders.
Mini make-over tips voor de werkkamer
Zo staat de tafel nu. Het lijkt een kleine aanpassing maar het voelt echt veel fijner. De rieten mat verhuisde naar zolder en daarvoor in de plaats kwam een vintage Pers (erfstuk van mijn ouders).

Maak van je ‘spulletjes’ een verzameling

Eigenlijk zijn dit 2 tips in één. Ruim eerst alle spulletjes & prulletjes op die overal verspreid door je kamer staan. Kijk eens kritisch welke dingen echt leuk zijn en/of iets voor je betekenen en maak daar een mooie verzameling van. Dat kan door ze te groeperen op bijvoorbeeld een tafel of een plank of ze in een mooi kastje te stoppen of onder een glazen stolp.

Glazen stolp als mini make-over
Mijn verzameling glazen stolpen.
verzameling als mini make-over
Door kleine spulletjes die een speciale betekenis voor je hebben bij elkaar te zetten in bijvoorbeeld een kastje zoals hier, wordt zo’n verzameling nog waardevoller (dit zijn houten doosjes van een overleden vriend).

Groene mini make-over

Ik kan het niet laten: daar kom ik weer met mijn planten. Het zou eentonig kunnen worden maar ik vind planten nu eenmaal één van de meest dankbare manieren om je huis instant sfeer te geven.  Zet planten van verschillende soorten en omvang bij elkaar en varieer ook in hoogte. Dus sommige planten op de grond, andere op een krukje of tafeltje en je kan zelfs planten ophangen. Is zo’n groene hoek om de één of andere reden niet handig (weinig ruimte, kleine kinderen met grijpgrage handjes) dan kun je ook een mooie verzameling op een tafel maken.

Planten als makkelijkste mini make-over
Door de rieten manden vormen deze verschillende planten een mooie eenheid.

Verf een muur

Dit is een tip die je wel van mij gewend bent want het lijkt soms of ik niet anders doe dan muren verven. Voor sommigen zal dit niet bepaald een mini make-over zijn maar een ingrijpende en ingewikkelde handeling. Maar als je de boel netjes afplakt en een roller op stok gebruikt, kan een muur in no time geverfd zijn. Als inspiratie deel ik graag de radicale verandering die het verven van een muur teweeg bracht bij mijn zoon en schoondochter. Vind je het moeilijk om de juiste kleur te kiezen, schaf dan eerst wat verf testers aan of bekijk het virtuele resultaat via een speciale app.

witte muren
Deze hoek in het huis van Daan & Cha (mijn zoon en zijn vrouw) was eerst wit en niet super sfeervol.
kleurrijke wanden
Met verf in de kleur Oldtime Rally en een paar uurtjes werk is deze hoek dramatisch veranderd 😀

Pimp een oud meubel

Nog een tip waar een verfkwast aan te pas komt. Een oud kastje of oude stoel hoef je niet meteen weg te doen. Sterker nog je kunt zelfs op zoek gaan naar een oud meubelstuk (kringloop of Marktplaats) en daar met verf iets moois van maken. Meestal (niet altijd) vind ik matte verf het mooist, denk daarbij bijvoorbeeld aan krijtverf. Ik ben zelf fan van Chalkpaint van Annie Sloan maar ook veel bouwmarkten hebben een eigen merk krijtverf.

pimp een meubel
Dit hal meubel dat ik al 30 jaar in bezit heb en dat diverse malen van kleur veranderd is, kreeg een frisse groene make-over.
mini make-over van hobbelpaard
Dit hobbelpaard, gevonden in verweerde staat bij het grofvuil, kreeg een fris jasje
(Verweerd hobbelpaard werd kleurrijk kunstwerk). Zo is hij behalve een leuk speelgoed voor mijn kleinzoon, ook een kleurrijk accessoire in huis.

Ik hoop dat je hier inspiratie in vindt als je opeens ‘veranderkriebels’ krijgt 😀.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: