Zo maak je van je koffietafel een eyecatcher

Een koffietafel kan natuurlijk alle soorten afmetingen hebben. Het is heel hip en trendy om een aantal kleinere tafels bij elkaar te zetten maar ik heb gewoon een lekker grote voor de bank staan, van glas in mijn geval zodat het toch een luchtig geheel blijft. Maar hout, glas of wat voor materiaal dan ook, het kan soms een uitdaging zijn zo’n koffietafel ‘aan te kleden’. Dus hier wat ideeën om van je koffietafel een eyecatcher te maken.

Koffietafel stylen
Glazen koffietafel Marktplaats, kleed Ikea, leren bank Loods 5.

Ga de hoogte in

Niets is zo saai als een tafel waar hier en daar wat kleine, losse dingetjes liggen. Een makkelijke manier om je koffietafel interessant te maken is om hoogteverschil te creëren.Dat kan met een stapel boeken, tijdschriften of op elkaar gestapelde doosjes.

koffietafel met glazen doosjes
Deze glazen vitrinedoosjes zijn bij verschillende winkels te koop. Ik vond deze bij Kwantum en de Action.

Verse bloemen

Je kunt je koffietafel makkelijk zo nu en dan veranderen door bloemen op tafel te zetten. Ik hou niet zo van grote, stijve boeketten op de koffietafel maar zet liever wat nonchalante takken in een vaas.

bloemen op koffietafel
Kamperfoelie takken uit eigen tuin.

Gebruik een dienblad

Ik zet mijn kaarsen graag op een dienblad. Niet alleen wordt het zo een samenhangend geheel maar kaarsvet komt dan niet op je tafel terecht. Zo’n dienblad maak je toch iets makkelijker schoon.

kaarsen op koffietafel
Vintage dienblad erfstuk.

Schuif een tafeltje bij

Ik heb een paar kleine tafeltjes die ik makkelijk bij kan schuiven als ik bezoek heb, heel handig natuurlijk. Ik heb gekozen voor krukjes/tafeltjes van perspex omdat dit materiaal mooi matcht met de glazen tafel.

perspex bijzettafel
Perspex tafeltje (ontwerp van Philip Stack) Marktplaats.

Stylen met boeken

Een coffeetable boek (of liefst een paar verschillende) is één van de beste manieren om je tafel te stylen. Het zijn boeken met vooral mooie foto’s en niet zo heel veel tekst en je kiest natuurlijk een onderwerp dat je aan het hart ligt. In mijn geval zijn het interieur- en tuinboeken die mijn tafel sieren.(Lees ook Makkelijk stylen met boeken en niet alleen in de boekenkast).

koffietafel stylen met boeken

Laat je een berichtje of reactie achter? Ik vind het altijd leuk om te lezen wat jullie van mijn tips vinden!

2 reacties op “Zo maak je van je koffietafel een eyecatcher”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: