Maak je interieur(re)styling af met de juiste raamdecoratie

Ik ben altijd bezig met mijn interieur: muren krijgen een andere kleur, meubels worden geverfd, raamdecoratie wordt vervangen en al mijn bezoekjes aan rommelmarkten en kringloopwinkels zorgen voor de meest bijzondere accessoires. Enige tijd geleden kreeg de woonkamer een complete restyling inclusief de juiste raamdecoratie.

Houten jaloezieën: de juiste raamdecoratie in de woonkamer

Behalve dat de muren een andere kleur kregen, werd ook het raam aan de voorkant van de kamer aangepakt. Het houtwerk kreeg een donkere kleur en de lelijke radiator een mooie metalen radiator ombouw. Nu is dit een vrij groot raam dat aan de straat grenst. Ik heb wel een voortuin en erg druk is het niet in de straat maar toch wilde ik iets tegen de inkijk. Jaren en jaren had ik een strook plakfolie op de ruit maar dat kon echt niet meer! Dus daar kwam verleden jaar een mooie houten jaloezie te hangen, ook in een donkere kleur. Ik ben dol op houten jaloezieën, ik vind dat een ideale raamdecoratie: mooi strak, toch sfeervol en met een lichtinval die je zelf kunt regelen. Helemaal geschikt voor mijn woonkamer.

houten jaloezieen-juiste raamdecoratie voor woonakmer

De hal is aan de beurt

Ik ben daar superblij mee dus ik vind het achteraf gezien heel wonderlijk dat het zo lang duurde voor ik bedacht dat dit ook wel eens de juiste raamdecoratie zou kunnen zijn in de hal. Ik heb een kleine hal met ook nog eens een lastig raam dat het al jaren zonder enige vorm van raamdecoratie heeft gedaan. ‘Hal’ is misschien al een te groots woord voor deze ruimte van pakweg 4 m2. Toch heb ik het voor elkaar gekregen om maanden bezig te zijn met de restyling van die kleine hal!  Er is onder andere aan nieuw plafond in gekomen en het plafond en alle wanden zijn opnieuw gestuukt en geverfd. Verder heeft het grijze meubelstuk in de gang een ware metamorfose ondergaan met groene krijtverf met gouden accenten en maakte ik van de muur naast de trap naar boven  een super coole gallery wall!

annie sloan kastje

gallerywall

Ik koos deze raamdecoratie

Het enige waar ik dus nog mee zat was het raam naast de voordeur. Zoals gezegd duurde het even voor er een lampje bij me ging branden en ik bedacht dat een houten jaloezie ook hier een ideale raamdecoratie zou zijn.

wat is de juiste raamdecoratie voor dit raam?

Het is wel een erg afwijkende maat raam dus ik had een houten jaloezie op maat nodig. Ik wilde geen lichte kleur, dat vind ik te saai op die plek en aarzelde tussen grijs/bruin en teak. Nou kun je op een computer het verschil niet zo goed zien. Het is ook maar een minimaal nuance verschil maar daar kan ik  erg pietepeuterig in zijn. Ik heb dus staaltjes besteld, dat is gratis en je hebt ze binnen een paar dagen in huis, zo handig!

gratis kleurstalen voor juiste raamdecoratie

Ik heb gekozen voor teak (de linker) en na het opmeten van het raam, de jaloezie besteld.

IMG_E0160Dat ging allemaal erg makkelijk en toen het pakket arriveerde was het alleen nog een kwestie van ophangen.

raamdecoratie-gang

juiste raamdecoratie-houten jaloezie

Die jaloezie vind ik echt de kers op de taart en ik kan nu met recht zeggen dat de restyling van mijn hal helemaal klaar is. Je zou misschien denken dat ik het dan voorlopig wel even gehad met verbouwen, verven en veranderen.

What’s next?

Als je mij een beetje kent weet je dat dat niet erg waarschijnlijk is. Er beginnen langzamerhand plannetjes te ontstaan om de slaapkamer aan te pakken. Het is een erg sfeervolle plek, heel leuk, maar al zo lang hetzelfde dat ik vind dat er weer wat mag veranderen. Alsof het zo moest zijn, vond ik op de site waar ik de houten jaloezie heb besteld ook verschillende slaapkamer ideeën waardoor ik nog meer in de ‘verander modus’ ben gekomen.

IMG_4531

De slaapkamer is nu heel licht & romantisch, dat gaat dus veranderen. Het mag wel wat stoerder met donkerder kleuren. Ik denk toch ook aan iets luxueus zoals fluweel en gouden accenten. Wat het uiteindelijk gaat worden weet ik nu nog niet maar één ding weet ik al wel: in de slaapkamer kies ik zeker weer voor gordijnen. Die hebben de warme en luxueuze uitstraling die ik helemaal voor ogen heb in mijn slaapkamer. Bovendien kun je gordijnen een verduisterende voering geven zodat je ‘s zomers niet al om 5 uur wakker wordt van het licht.

juiste decoratie slaapkamer-velours gordijnen

Om mijn ideeën wat meer vorm te geven heb ik vast wat stalen aangevraagd van velours gordijnen. De emerald groene kleur is mijn favoriet want ik ben nu eenmaal dol op die kleur groen.  Ik ben van plan het behang weg te halen, de muur (of misschien wel meerdere muren) een diepe kleur te geven en ik zit er zelfs aan te denken om de whitewashed vloer donkerder te maken. Enfin, je begrijpt het al… dit is weer zo’n project dat alsmaar groter en groter wordt! Dus de onthulling van de slaapkamer laat nog wel even op zich wachten. Voorlopig maar eerst genieten van mijn restylede hal!

Deze blog is een samenwerking met Veneta maar zoals gebruikelijk: all photo’s & words are my own!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: