Wat kan ik doen met een verloren hoekje op zolder? Q&A

Ik krijg regelmatig vragen binnen en het leek mij opeens heel leuk om daar een serie blogs aan te wijden!
Deze keer antwoord op de vraag wat te doen met een verloren hoekje op zolder?

Hi Anita

Wij gebruiken de zolder als slaapkamer. Naast de trap, onder het schuine dak is er een ruimte waarvan ik niet weet wat ik ermee kan doen. Ik wil het een sfeervol hoekje maken maar ik heb geen idee wat ik kan doen met zo’n verloren ruimte naast de trap. Heb jij ideeën?
Alvast bedankt 🙏

Sophie

Ik denk wel dat ik begrijp wat je bedoelt. Ik heb op zolder ook zo’n plek naast de trap. Als je de zolder alleen maar als rommelzolder gebruikt hoef je daar verder niets mee, behalve misschien een paar dozen neerzetten. Maar in mijn geval is de zolder de mancave van Tony ( Metamorfose van ‘mancave’ ) en wil ik geen rommelige hoekjes.

Wij hebben daar een zelfgemaakte, verrijdbare kast van steigerhout staan wat een ideale opbergplek is voor koffers enzo.  De kast is vrij diep en loopt in een punt zodat hij onder het schuine dak past.

IMG_0138

Maar heb je niet zo’n handige vriend als ik, zijn er ook alternatieven. Je kunt een leuke stellingkast neerzetten waar je spullen in opbergt.

opbergkast- Q&A
Dat kan ook op een decoratieve manier zoals bij deze houten stellingkast die ik zag bij Loods 5.
IKEA_OVERALLT_PH159132
Kies voor een lagere variant als je dak erg schuin loopt. Ikea heeft bijvoorbeeld lage kasten te kust en te keur.  Dit bijzondere kastje van Ikea ((limited collection) vind ik erg leuk maar is pas vanaf mei te koop

Wat je ook kunt doen is een oude kist (bijvoorbeeld uit de kringloopwinkel) een likje verf geven en als opbergplek gebruiken.

Q&A-houten kist

En anders…..

Q&A- vogelkooi met plantjes
Kan er eigenlijk niets staan? Hang dan iets leuks op. Dit kooitje zag ik bij Loods 5. Aangezien het waarschijnlijk een donker plekje is daar op zolder moet je wel voor namaak plantjes kiezen

Ik hoop dat deze voorbeelden je fantasie op gang hebben gebracht. Laat  je mij weten wat je er uiteindelijk van gemaakt hebt?

🤔 Heb jij ook een vraag?  Je kunt mij HIER een berichtje sturen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.