Genieten van mijn tuin & verder helemaal niets

De zomer is begonnen, de zon schijnt en het is zondag. Alle ingrediënten om niets te doen en alleen maar te genieten. Genieten van mijn tuin in dit geval. Elke ochtend als ik naar buiten kijk en ik zie dat paradijsje, kan ik alleen maar blij en gelukkig zijn. Ik ga dus gewoon, zonder speciale invalshoek of allerlei tips al dat moois met je delen. Als je zelf een tuin hebt, hoop ik dat het je inspireert, heb je geen tuin dan is het ook leuk om  mooie plaatjes te kijken, toch?

Zithoek in de tuin

Genieten van mijn tuin-doorkijkjeHet eerste gedeelte van de tuin is het smalst omdat hier een aanbouw staat. Het ideale plekje voor een intieme zithoek. De zelfgemaakte tuinbank is eigenlijk op: ik heb hem al een keer zwart geverfd maar nu vallen de gaten er toch echt in. Enfin, Tony is er nog niet aan toegekomen een nieuwe te maken (de eerste was in een halve dag gebeurd) maar ik heb wel nieuwe lounge kussens gekocht, en samen met de kussentjes en het plaid ziet ie er nog prima uit. Aan de andere kant staan nieuw gekochte stoeltjes. Ze zijn van kunststof met bamboe look. De echte bamboe stoelen die ik eerst had, heb ik na een paar jaar weg moeten doen. Ze pasten namelijk niet in de schuur en bamboe wordt er niet mooier op als ze zomers en ‘s winters buiten staan.

Genieten van de tuin-loungeplek
IMG_2026
Genieten van mijn tuin-loungeplek
Eten in de tuin

Genieten van mijn tuin-my office for todayDe tafel met zinken blad heb ik al minstens 20 jaar en ik ben er nog steeds blij mee. Dit is een heerlijke plek om te eten en ‘s zomers is dit mijn ‘home office’.

Genieten van mijn tuin-buiten eten
Buiten eten
Buiten eten
Planten in de tuin
Genieten van mijn tuin-bloemenzee

Deze tijd van het jaar is de tuin één bloemenzee. Ik laat alles zoveel mogelijk hun gang gaan maar grijp wel in als een bepaalde soort plant wel erg opdringerig wordt. Dan gaat de snoeischaar erin! Ik ben in al die jaren dat ik hier woon er achter gekomen wat het wel en niet goed doet. Alle soorten (tuin) Geraniums doen het geweldig. Verder  Hortensia’s, Vrouwenmantel, Astilbe, Phlox, Rozen en Clematis in alle kleuren en maten om er een paar te noemen. Wat het absoluut niet doet is bijvoorbeeld Delphinium of Stokroos, die zijn na een paar dagen door de slakken weggevreten. De slakken houden ook erg van mijn Hosta’s. Die heb ik in potten gezet maar zelfs dan vinden slakken nog hun weg.  Vroeger strooide ik nog wel eens slakkenkorrels maar dat hielp ook niet echt en ik wil gewoon helemaal geen gif meer in mijn tuin gebruiken dus ik laat het allemaal maar gebeuren.

Genieten van mijn tuin-bloemenzee
Bloemenzee-Hortensia & Petunia
Hosta's in potten
Rosa New Dawn-Clamatis
Groene boog van Laurier
Deze leuke groene boog is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Ik had op een gegeven moment een ijzeren rozenboog tussen 2 laurierstruiken geplaatst met de bedoeling om daar klimplanten over heen te laten groeien maar ik bedacht opeens dat ik ook die struikjes (ze waren nog klein) tegen die boog aan kon binden. Laurier groeit best snel en ik bleef de takken rond de boog leiden. Nu zijn we ruim 20 jaar verder, de ijzeren rozenboog is allang weggeroest en vergaan en het enige wat ik doe ik eens per jaar de boog bijsnoeien om hem in model te houden.

tuin bij avond-clematisAan het eind van de dag geef ik mijn potten nog even water en morgen weer een nieuwe dag om te genieten van mijn tuin😀.

Heb jij een tuin? Is het voor jou ook puur genieten of vind je het eigenlijk te veel werk al die planten? Laat je een berichtje achter?

9 reacties op “Genieten van mijn tuin & verder helemaal niets”

  1. Anita je hebt een schitterende tijd het bloeit prachtig in de zomer. De salade leek me ook heerlijk. Alles bijelkaar een bijzonder plaatje.(maar dat wist ik al) het isprecies mijn smaak . Gr. Wil.

  2. Hoi, wat een mooie tuin! Landelijk en die bloemen…. wauw!
    Ook je klinkers erg gaaf, landelijk. Weet je misschien ook het type? Merk? Groetjes Loulou

    • Hallo Loulou, de klinkers heten waaltjes. Dit zijn oude waaltjes die ik destijds bij een bedrijf in bestrating gekocht heb. Als je mijn laatste blogs ook leest zul je merken dat ik sinds kort verhuisd ben. Leuk huis maar saaie tuin. Dus ik ga weer helemaal opnieuw beginnen. Groetjes Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d