Ik kende het fenomeen decor transfer helemaal niet tot ik op Instagram geweldig leuke meubelstukken voorbij zag komen die op die manier gepimpt waren. Ik ben altijd in om iets nieuws te proberen dus ik zag meteen voor me hoe ik een zwarte houten dekenkist tot iets moois en verrassends kon omtoveren.
De kist verven
De zwarte kist kreeg eerst twee lagen Annie Sloan Chalkpaint in de kleur Old White. Op sommige plekken zag je het zwart er nog een beetje doorheen schemeren maar dat is prima. De kist moet er uiteindelijk ‘geleefd’ uitzien en ik vind het heerlijk om niet zo precies te hoeven werken. Ik had van de logeerkamer een soort atelier gemaakt en met schragen en een plank een handige werktafel gefabriceerd. Op die manier kon ik op een normale hoogte aan het werk en hoefde ik niet half op de grond te liggen.
Decor transfer
Via Instagram kwam ik op het spoor van Iron Orchid Designs: een website vol uitleg en inspiratie over transfers, stempels etc. De dames achter dit merk zijn twee Amerikaanse zussen met allebei best veel kinderen maar dat ter zijde. (Ik weet eigenlijk niet waarom ik dit vertel maar het viel me gewoon op, de één heeft er 6, de andere 5!). Op hun website vond ik ook verkoopadressen in Nederland en daar bestelde ik de mijn Astoria Foliage overschilderbare decor transfer. Ik bekeek een paar filmpjes van de dames en ging aan de slag.
Het vel was precies de grootte van de kist maar dat was toevallig. Ik plakte het met een paar stukjes schilderstape op z’n plek en met het bijgeleverde gereedschapje wreef ik de afbeelding op de kist. Dit ging best makkelijk dus in no time had ik resultaat!

Ik twijfelde even of ik het zo zou laten maar ik koos er voor om de rand in te kleuren. Ik had nog wat verschillende restjes Annie Sloan Chalkpaint en met een klein kwastje heb ik met die verf en heel veel water de rand ingekleurd. Dat hoeft allemaal niet zo precies, op de website van Iron Orchid zie je voorbeelden hoe zij dat doen. Nadat ik de rand had ingekleurd besloot ik het daarbij te laten.
Toen de verf goed droog was ben ik met fijn schuurpapier over alles heengegaan om een distressed look te krijgen en daarna heb ik de hele kist een afwerklaag gegeven met Clear Wax van Annie Sloan. Ik was in een paar uurtjes klaar!
Superblij met resultaat
Ik ben helemaal blij met mijn gepimpte kist! Met zo’n decor transfer heb je meteen resultaat en je kunt het daarna natuurlijk nog zo gek maken als je zelf wilt. Je zou, als je dat mooi vindt, ook de hele afbeelding in kunnen kleuren. Vind je dat te moeilijk of ingewikkeld dan kun je ook kiezen voor een gekleurde decor transfer.

Dit was nou echt een klusje waar ik blij van werd. Mega resultaat met heel weinig moeite! Zie jij jezelf al aan de slag met een decor transfer? Ik ben benieuwd.
5 reacties op “Meubels pimpen met een decor transfer: hoe doe je dat?”
Wow deze is echt mijn ding, smaakvol..
perfect in zijn onperfectie <3
Dank je Carla voor je berichtje 😀
Thanks voor de handige tips!
Graag gedaan😀
Graag gedaan 😀