Solo naar New York: 10 dingen waar ik blij van werd (deel 1)

Solo naar New York: Anita is even niet home maar in New York! Ik ben alleen op vakantie gegaan (voor het eerst van mijn leven) en ik moet zeggen dat me dat goed bevallen is. Ik hoefde met niemand rekening te houden en kon alles doen waar ik zin in had. Dat zijn vaak dingen waar niet iedereen in mijn omgeving van houdt. Ik heb per dag minstens 15 kilometer al lopend afgelegd, heb op mijn gemak kunnen winkelen en besloot per dag waar ik heen wilde. Ik heb gemerkt dat een reisgenoot hebben niet voorwaardelijk is voor het ervaren van geluksmomenten en ik deel graag met je waar ik blij van werd tijdens mijn verblijf in New York.

#1 Home away from home

solo naar New York- Made hotel

Ik kan heel ongelukkig worden van verblijven op een fantasieloze, saaie plek dus mijn nummer 1 prioriteit was het vinden van een leuk hotel. Thuis ben ik van de kleur en vintage spullen maar op reis heb ik eigenlijk best een voorkeur voor strakke en een beetje minimalistische plekken (zie mijn vakantie verleden jaar naar Samos). Via booking.com heb ik het Made hotel geboekt. Een hotel op een geweldige locatie midden in Manhattan. De kamer was simpel maar smaakvol ingericht met gebruik van stoere materialen zoals beton, hout, steen en koper.

Solo naar New York-Made Hotel

Made Hotel NYCBovendien was er een heel sfeervol dakterrasje waar op één van de eerste avonden een art class was georganiseerd. Hoe leuk is dat! De bedoeling was om zonder je pen van het papier te halen en zonder op het papier te kijken het model dat voor je zat te tekenen. Ik vond dat hartstikke leuk en kreeg aardig wat complimenten (maar Amerikanen zijn sowieso van het makkelijk complimenten geven, haha).

Solo naar New York-art class

#2 Havermout & more

‘s Morgens eet ik altijd havermout, zo lang als ik me kan herinneren. Nou dat is misschien een beetje overdreven maar al zeker de laatste 15 jaar. Ik sla geen dag over en tijdens vakanties neem ik havermout mee. In Amerika is havermout gelukkig iets wat vrij vaak op het menu te vinden is en ze maken het hier precies zoals ik het lekker vind.: gekookt in water en met vers fruit erbij. Al googelend had ik snel mijn perfecte ontbijtplek gevonden!

collage-oatmeal for breakfastNu kan een mens niet alleen op havermout leven (ik zou er eigenlijk geen probleem mee hebben 😀) dus moest ik bedenken waar ik overdag en ‘s avonds ging eten. Eerlijk gezegd was dat het enige waar ik een beetje tegen opzag toen ik besloot solo naar New York te gaan: alleen een restaurant binnengaan. Eten is trouwens niet iets wat hoog op mijn prioriteitenlijstje staat dus de eerste dagen deed ik maar wat: een sandwich bij Starbucks en ‘s avonds een salade aan de bar van het hotel. Maar zelfs ik kreeg op een gegeven moment zin om iets lekkers te eten. Ik moet zeggen dat toen ik de eerste stap genomen had, ik er totaal geen probleem meer mee had om in mijn eentje uit eten te gaan. Je bent zo totaal anoniem in New York dat werkelijk niemand op je let. Je kunt aan de bar eten wat als voordeel heeft dat je niet alleen aan een tafeltje zit maar het nadeel is dat je overal met je rug naar toe zit. Ik koos dus altijd voor een tafel waar ik ongegeneerd de boel kon observeren.

collage-Italian food
Lekker Italiaans eten en op een terrasje zitten: wat wil je nog meer?
#3 Manhattan in 1 dag

Eigenlijk heb ik een hekel aan alles wat ook maar enigszins georganiseerd of toeristisch is maar toch besloot ik de eerste dag in NYC een ticket te boeken voor een hop-on hop-off bustour.

collage-Manhattan

collage-Manhattan(1)

De vliegreis en het tijdsverschil maakte dat ik mij die eerste dag niet helemaal mijn energieke zelf voelde en ik moet zeggen dat het me goed beviel: gewoon zitten en om mij heen kijken. Ik heb op die manier alle verschillende buurten in Manhattan aan mij voorbij zien komen en kreeg een heel goed idee van de lay-out van Manhattan. De bus had twee verschillende routes: één Uptown en één Dowtown. Ik heb ze allebei gedaan en ben zelfs niet eens ergens ‘off gehopt’ zo goed beviel dat zitten mij. Wel ben ik aan het einde ergens uitgestapt op een plek ver van mijn hotel zodat ik die dag uiteindelijk toch nog 10 kilometer gelopen heb (zegt de stappenteller op mijn Iphone).

#4 Shop till you drop

Als je van shoppen houdt zoals ik dan is New York echt een shop walhalla. Thuis ben ik meer van het woon winkelen maar hier had ik mij voorgenomen mijn garderobe eens goed aan te vullen. Naast alle dure winkels zoals Gucci en Louis Vuitton en bekende winkels als H&M en Zara zijn hier gelukkig ook winkels die wij thuis niet kennen (of misschien alleen on-line) zoals Banana Republic en UniQlo.

collage-shoppen in NYC

solo naar New York
Bij de Nike store schafte ik mij naast een paar nieuwe running shoes ook nog deze leuke witte gympen aan.
#5 de High Line

De High Line is een niet meer in gebruik zijnde, verhoogde spoorbaan die omgetoverd is tot een soort park met bloeiende planten, food stalletjes en kunst. In Chelsae (the Meattpacking District) ben ik de High Line opgegaan tot het einde bij Hudson Yards: ruim 2 kilometer dus appeltje eitje voor mij. Vandaar ben ik naar mijn hotel gelopen waardoor dit weer één van die 15 kilometer dagen werd 😀. Maar even terug naar de High Line, ik vond dit echt een super ervaring! De foto’s zeggen genoeg.

collage-high line.

collage-high line(1)

collage-high line(2)

collage-high line(3)Tot zover even. Wordt vervolgd in deel twee van Solo naar New York. Ik ben benieuwd wat je van mijn reis vindt. Ben jij in New York geweest en zo ja, hoe heb jij deze stad beleefd? En tot slot: wat vind jij van alleen op vakantie gaan? Alle berichtjes zijn welkom  😀😀😀!

4 reacties op “Solo naar New York: 10 dingen waar ik blij van werd (deel 1)”

  1. Geweldig dat je dit gedaan hebt Anita! Ik ga ook graag alleen op pad om te fotograferen tijdens Fashion Weeks. Zo was ik ook in New York en binnenkort staat Parijs op het programma!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: