Weekje weg naar Samos

We zijn een weekje naar Samos geweest. Door allerlei omstandigheden was de vakantie er bij in geschoten en op het laatste moment bedacht ik dat het toch wel heel lekker zou zijn om er nog even tussen uit te gaan. Ik ben een groot liefhebber van Griekenland maar was er al jaren niet meer geweest. Een weekje Samos leek mij wel wat. Ik kwam op internet Time to Smile tegen en heb het gewoon gelijk geboekt. De foto’s spraken mij aan. Het had het simpele wat veel Griekse accommodaties hebben maar wel op een heel eigentijdse manier. Het voelde meteen goed. Heel grappig om later te lezen dat het interieur door een Nederlandse architect ontworpen is, nl. Paul Linse.

Home away from home

Time to smile

Iedereen die mij langer volgt weet dat ik een uitgesproken interieur heb met heel veel verzamelingen. Maar ik kan zo’n minimalistisch interieur ook erg waarderen. Het zag er heel sympathiek en goed doordacht uit: ik voelde mij er meteen thuis. Strakke witte muren, geverfde betonnen vloeren, simpele meubels en een minimalistische maar functionele keuken en badkamer. Als ik zelf een vakantiehuisje zou hebben zou ik het in de basis ook zo inrichten. Alleen zou ik natuurlijk wel meer accessoires, planten en verzamelingen toevoegen😀

Time to Smile Samos

time to smile2

time to smile 6
Ons bed werd elke ochtend op een andere manier opgemaakt: deze was wel heel erg leuk en romantisch!

time to smile 7

time to smile 3

time to smile 4
Het snoer van de lamp is weggewerkt in een dik touw.
Samos 8
Ik kon het natuurlijk niet laten: het stuk boomstam dat naast het bed dienst deed als nachtkastje werd opgeleukt met vondsten uit de tuin naast het appartement

Wandelend door de verschillende dorpjes in Samos valt het mij altijd op met hoe weinig middelen er de meest sfeervolle hoekjes zijn gemaakt. Als je om je heen kijkt zie je overal een soort ansichtkaart plaatjes.

Samos

Samos 2

Samos 4

Nadat ik ‘s morgens eerst een half uurtje ging rennen, bestond het leven vooral uit lekker lui op een strand liggen, door een dorpje slenteren en lekker eten in zo’n typisch Grieks restaurant met geruite tafelkleedjes en een tikje gammele, houten stoeltjes.

Samos 5

IMG_6661
Wandelend langs een strand kwam ik deze opgestapelde stenen tegen: een zgn. steenman of cairn. Een steenmannetje wordt wel gebruikt om een pad te markeren. In het verleden zouden reizigers die onherbergzame gebieden doorkruisten, de gewoonte hebben gehad om onderweg stenen op te rapen en toe te voegen aan het eerstkomende steenmannetje dat ze tegenkwamen om zo de weg te wijzen aan volgende reizigers. Deze cairn heeft natuurlijk geen functie behalve een decoratieve want een strand vol toeristen is niet bepaald een onherbergzaam gebied.
Herinnering aan Samos

Een week is snel voorbij. Maar ik ben iemand die graag op reis gaat maar het ook heerlijk vind om weer thuis te komen dus ik ga liever een paar keer wat korter weg dan één keer heel lang. Ik wil ook altijd een souvenir meenemen van mijn reizen en dan bedoel ik niet zo’n goedkoop toeristen ding.

time to smile 5
Deze vond ik in de tuin. Ze komen uit een struikachtige boom. Geen idee hoe die boom heet maar ik vind ze erg decoratief dus daar ga ik thuis een mooi plekje voor zoeken

Het prettige weer, de mooie omgeving en vooral de enorme vriendelijkheid en gastvrijheid van de Grieken die wij ontmoetten maken dat ik na dit weekje weg weer helemaal ‘opgeladen’ ben. Laat de herfst (en de winter) maar komen! (10 tips om je huis ‘winterklaar’ te maken)

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? Laat je een berichtje achter?

5 reacties op “Weekje weg naar Samos”

  1. Beste Anita.

    De vrucht die jij op Samos vond was van de magnolia.
    Deze groeit hier niet alleen als struikachtige boom maar vooral ook als echte boom.

    groetjes uit Samos (-:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: