Scandinavisch wonen: volop inspiratie op Deense interieurbeurs

De design &interieur beurs Formland in Denemarken was de uiteindelijk bestemming toen ik samen met Anja van Tablejoy aan de roadtrip naar Denemarken begon. Deze tocht stond in het teken van Scandinavisch wonen. De heenweg hebben wij gebruikt om zoveel mogelijk kringloopwinkels te bezoeken (Op zoek naar midcentury design). Die ervaring was al een feestje op zich maar ik was ook super benieuwd wat ik tegen zou komen op een Deense design beurs. Ik had voor mijzelf wel een soort idee wat ik kon verwachten van Scandinavisch design: veel hout, strakke vormen, functioneel en licht. Nu is mijn eigen woonstijl verre van dat. Ik ben bepaald niet minimalistisch, hou van kleur en moet bekennen dat ik soms het uiterlijk belangrijker vind dan de functionaliteit. Dat neemt niet weg dat ik de strakke vormen en lichte & vergrijsde kleuren van het Scandinavisch wonen ook prachtig vind. Het zet mijn fantasie aan het werk hoe dat hier  in mijn eigen interieur te combineren en zo mijn eigen unieke stijl verder te ontwikkelen.

scandinavisch wonen

Redesign of the classics

Heel hebberig werd ik van de mooie stoelen die ik zag van het merk Matthes(website helaas alleen in het Deens) die duidelijk waren geinspireerd op midcentury design en mij een beetje deden denken aan de stoelen die ik tegen was gekomen in de verschillende kringloopwinkels dus met recht: redesign of the classics.  Mooi, strak van vorm, functioneel en erg comfortabel!

Scandinavisch wonen

Scandinavisch wonen

Houten accessoires

Ontzettend leuk en heel Scandinavisch vond ik ook de verschillende, grappige houten poppetjes, diertjes en andere accessoires.

Scandinavisch wonenEco vriendelijke producten

Het viel mij op hoeveel aandacht er was voor milieuvriendelijke producten: een hot toppic, natuurlijk niet alleen in Denemarken.

Kreafunk
Mooi vormgegeven chargers om onderweg je smartphone of tablet op te laden uit de Care collectie van Kreafunk. Hier is 35% minder plastic gebruikt aangezien de buitenkant is gemaakt van 35 % tarwe vezels.

eco friendly-Kreafunk

Tarwevezels bleken een geliefd alternatief te zijn voor plastic. Er waren ook volop keuken accessoires die gemaakt waren van tarwe composiet.

Scandinavisch wonen

Zelfs tijdens de lunch kon ik er niet aan ontkomen: niks plastic bordjes of vorkjes maar milieuvriendelijke en recyclebare materialen.

Eco-friendly

Bloemen en planten: echt en fake

Niet echt nieuw maar altijd fijn om te zien: veel groen. Dat is en blijft de grote sfeermaker in huis en zeker in een strak interieur voegt het iets toe. Behalve levend groen ook fake, maar je moest goed kijken om het verschil te zien.

groen-Design beurs Formland
Ik weet niet eens meer welke van deze foto’s levende of fake planten laten zien
Design beurs Formland
Hier zit ik in een enorme fake plantenweelde. Altijd leuk zo’n Instagram wall. Ik kan nooit de verleiding weerstaan om me daar te laten fotograferen en dat is natuurlijk ook de bedoeling.

Droogbloemen is ook zo’n item dat je steeds vaker ziet. Van klein & bescheiden tot groot & overdreven. Ik had dit al gespot op de VT Wonen & Design beurs en zag het hier ook weer. Hoewel in principe de droogbloemen ‘echt’ waren vond ik de fel geverfde versies te fake aandoen en zoiets zou ik niet gauw in mijn huis gebruiken. Het leuke aan het bed met droogbloemen erboven vond ik niet zozeer de droogbloemen (lijkt mij een stoffige bedoening zo boven je bed) maar de combinatie van het knaloranje hoofdbord met de pastelkleurige en gebloemde kussens.

droogbloemen-Formland

Heb vooral niet de illusie dat dit een totaal verslag is van deze design beurs. Er waren veel leuke Deense merken waar ik niet veel aandacht aan heb gegeven omdat wij die wij hier ook kennen,  zoals Madame StoltzRice en Broste Copenhagen.

scandinavisch wonen-Broste Copenhagen
Prachtige vazen van rookglas.

Deze beurs was een mooie afsluiting van mijn Deense roadtrip op zoek naar midcentury- en eigentijds design. Hoewel mijn interieur nooit een voorbeeld zal worden van Scandinavisch wonen heb ik onderweg ontzettend veel inspiratie opgedaan! Behalve deze beurs was alles op deze reis een bron van inspiratie: de logeeradressen, de winkel- etalages, de coffee barretjes, de restaurants en vooral de vele kringloopwinkels.

 

collage-roadtrip Denmark 2

Waar haal jij je wooninspiratie vandaan? Tijdschriften, Pinterest, tv programma’s, winkels of reisjes (of misschien juist wel mijn blog 😊)? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: