Ikea kantoorkast werd mini keukeneiland 😉

Ik droom stiekem van een keukeneiland want mijn keuken kan wel wat extra opberg- en afzetruimte gebruiken. Zowel Sophie (mijn dochter) als Daan (mijn zoon)  hebben zo’n keukeneiland in hun huis en dat is echt een gezellige plek om aan te hangen terwijl zij in hun keuken bezig zijn.

keukeneiland
Thuis bij Daan
keukeneiland
Thuis bij Sophie

Zij hebben allebei een redelijk nieuw huis en daar is gewoon rekening gehouden met dit soort leuke keuken fratsen. Maar in mijn bijna 100 jaar oude huis zit de keuken op zo’n plek dat er helemaal geen ruimte is voor een keukeneiland. Gelukkig heb ik met een beetje fantasie en creativiteit het toch voor elkaar gekregen een soort mini keukeneiland te creëren 😉.

Ikea kast van metaal & hout
IKEA_BEKANT
Kasten van metaal met houten lade: BEKANT van Ikea

Het begon allemaal met een persfoto die ik binnen kreeg van Ikea met daarop kasten van metaal en hout. Heel trendy en (door de fotografie) ook heel sfeervol. Misschien leuk voor in de keuken dacht ik maar ik wilde de kast graag in het echt zien. Het was even zoeken in de winkel want bij de afdeling kasten kwam ik hem niet tegen. Na zoeken in de catalogus zag een plaatje van de kast als heel zakelijk kantoormeubel en vond ik hem uiteindelijk op de kantoor afdeling.

Bekant, Ikea
Opbergmeubel, hout met zwart metaal draadwerk: BEKANT, Ikea

Kantoorkast of niet, ik vond het een mooi ontwerp en erg leuk dus de beslissing was snel gemaakt. Eenmaal thuis moest ik natuurlijk aan het werk want dat is het wel met Ikea meubels: je moet ze zelf in elkaar zetten. Nu heb ik gemerkt dat als ik dat rustig en systematisch aanpak (en niet op de mijn bekende snel-snel manier) dat natuurlijk gewoon lukt!

Mijn mini keukeneiland

Ikea keukeneiland

Ik had de kast eerst met z’n rug tegen de muur gezet maar bedacht dat het veel leuker was om hem dwars te zetten en op die manier een soort mini keukeneilandje creëren. Nou ja, met een beetje fantasie dan. Het is in ieder geval een plek die ik als extra werkblad kan gebruiken, waar ik spullen in kan opbergen en waar je met een beetje goede wil  tegen aan kan hangen als je mij gezelschap wilt houden tijdens het koken. En zoals met meer dingen in het leven: alles is een kwestie van perceptie. Waar de meeste mensen waarschijnlijk gewoon een metalen kast op wieltjes zien, zie ik een keukeneilandje 😇.

bamboe tablet standaard Ikea
Ik kocht bij Ikea ook meteen deze bamboe tablet standaard die ik gebruik als kookboek houder.

ikea kast werd keukeneiland

keukeneiland Ikea- BEKANT
Ik ben blij met de extra opbergruimte. Vooral die grote pastaborden kon ik eerst moeilijk kwijt en die hebben nu een mooi plekje in de diepe lade. Die lade loopt trouwens op een wieltje waardoor hij heel soepel open en dicht gaat.

IMG_3853 Ik koos het BEKANT opbergmeubel in het zwart (hij is er ook in het wit). Kijk hoe mooi dat past bij de zwarte aluminium pui en het zwarte rooster boven de convectorput. Ik ben er blij mee!

Ben je op zoek naar meer woon inspiratie? Vraag HIER mijn gratis inspiratiegids aan!

cover inspiratiegids

Sommige links zijn affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt).

2 reacties op “Ikea kantoorkast werd mini keukeneiland 😉”

    • Hallo Anne, dank je voor je berichtje. Het is vaak zo verhelderend om met andere ogen naar iets te kijken 😀 xxx Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: