‘Things to do’ tijdens thuiszitten: 10 tips

Het voelt een beetje raar om over interieur te praten terwijl er om ons heen zoveel aan de gang is. Aan de andere kant is het ook weer niet zo’n gek idee om aandacht te schenken aan onze woonomgeving nu we toch met z’n allen thuis zitten (tenminste de meesten van ons). Ik kan ook niet zo goed mijn houding bepalen met wat er aan de hand is. Ik probeer me niet te laten meeslepen in een soort Corona hype en dit nog het enige te laten zijn waar ik aan denk maar aan de andere kant begrijp ik heel goed dat dit een ramp van ongekende omvang is met hele nare en vergaande gevolgen voor veel van ons, ook als je gezond blijft (wat ik natuurlijk van harte hoop).

thuiszitten
Nu ik meer dan anders thuis achter mijn laptop zit, gebruik ik graag mijn VLUV zitbal.  Lees meer daarover in een eerdere blog: Zitbal: hip, handig & goed voor je houding

Anyway nu thuiszitten voor de meesten van ons een harde realiteit is deel ik graag wat tips om deze periode zo prettig mogelijk door te komen en eventuele verveling te lijf te gaan.

# 1 Ruim op

Gebruik je tijd thuis om één of meerdere opruim klusjes te doen waar je tot nu toe niet aan toegekomen bent.  Ik begrijp dat je niet meteen denkt: Yes daar heb ik zin in. Maar voor mij was het opruimen en ordenen van de lades in een kastje in mijn slaapkamer een project dat erg overzichtelijk was en enorm veel voldoening opleverde (achteraf).

collage-lade

Ik gebruikte hiervoor superhandige opbergdozen van Ikea maar je kunt natuurlijk ook schoenendozen of iets dergelijks gebruiken. (Ikea is dicht maar online bestellen kan wel)

Skubb Ikea
Skubb: Set van 6 dozen. Ikea.

Ik heb hier nog meer opruim inspiratie:
10 makkelijke tips voor een opgeruimd huis
Opruimen voor rust in huis & hoofd

# 2 Stylen met boeken

Boeken zijn er natuurlijk om te lezen, nu meer dan ooit. Maar je kunt boeken ook gebruiken om stylinghoekjes te maken. Ik schreef er eerder al een blog over:
Gebruik boeken voor de styling van je huis: simpel, snel & supercool

Als je op zoek bent naar lekker makkelijk te lezen boeken om even in een andere wereld te geraken dan kan ik je van harte de Zeven Zussen van Lucinda Riley aanraden. Dit is ‘Easy reading’ met een hoofdletter maar door de structuur van de boeken (het zijn er 6) waar je met flashbacks terug in de tijd gaat, is de inhoud ook erg interessant en duidelijk gebaseerd op gedegen onderzoek. Ik heb die boeken verslonden!

Seven Sisters-Lucinda Riley
De Zeven Zussen (the Seven Sisters) van Lucinda Riley.
# 3 Fotoboek maken

Ik had altijd al de gewoonte om na een vakantie een fotoboekje te maken. Anders blijven al die foto’s alleen maar op je telefoon staan en ik vind het persoonlijk een erg leuk werkje om te doen, zo’n boekje maken. Nu zit vakantie er even niet in (ook mijn vakantie eind april zal niet doorgaan) maar je kunt natuurlijk ook boekjes maken met een ander onderwerp. Ik maakte bijvoorbeeld ook een boek van mijn tuin, een boek van mijn huis en ik maakte zelfs een soort coffeetable boek met positieve quotes. Misschien niet zo’n gek idee op dit moment.
Maak eigen coffeetable boek & meer tips voor het stylen van je coffeetable

Schermafbeelding 2019-02-08 om 17.57.43
Na het bestellen van het boek kreeg ik gelijk een digitale versie toegestuurd: zo leuk! Bekijk HIER de digitale versie
# 4 Lege muur aanpakken

Een niet al te ingewikkeld klusje met groots effect is het aanschaffen en ophangen van een schilderijplank. Zo maak je in no time een eye catcher van een saaie muur. Op die plank kun je een wisselende ‘tentoonstelling’ maken van foto’s, schilderijen en posters. Ook kleine dingetjes kun je er op kwijt. (O.a te bestellen bij Ikea)

tips voor thuiszitten
Binnenkijken bij Freddy.
# 5 Meubel pimpen

Oude meubels een nieuw jasje geven vind ik één van de leukste dingen om te doen. Ik gebruik daar graag Chalkpaint van Annie Sloan voor. Heel makkelijk werken (niet schuren of primeren) en het is een prachtige matte verf. Je kunt de verf van Annie Sloan online bestellen wat in deze tijd super handig is. Ik schreef er een aantal eerdere blogs over:
Kastje kreeg wauw factor met Annie Sloan chalkpaint & paar uurtjes werk
Saaie kist werd super cool met Chalkpaint!
Krijtverf voor fantastische Ikea ‘hack’

# 6 Aan de slag met een decor transfer

Wil je je creativiteit nog iets meer uitdagen dan kun je ook overwegen om je pas geverfde meubel (of een al bestaand meubelstuk) nog een extra boost te geven met een decor transfer. Ik probeerde dat uit: Meubels pimpen met een decor transfer: hoe doe je dat?

IMG_4079

# 7 Maak je eigen onderzetters

Dit is echt een heel makkelijk klusje en leuk om te doen.
Mini DIY: maak je eigen onderzetters

tips voor thuiszitten

# 8 Stekken, zaaien & Urban Jungle

Bezig zijn met planten en stekjes is iets wat ik altijd al doe. Maar toen ik zag dat zelfs Sophie (mijn dochter) die toch echt niet bekend staat om haar groene vingers, met zaadjes in de weer was, bedacht ik dat dat wel eens een leuk onderwerp voor meer mensen zou zijn. Zij had namelijk (misschien ook wel uit verveling) allerlei zaadjes in potjes aarde gestopt. Die zaadjes haalden zij tijdens het eten koken uit een pompoen en een appel (uit een verspakket van A.H.).

zaadjes planten

Wil je het iets ‘professioneler’ aanpakken en meer weten over stekken en zaaien dan is ‘Stekken en meer’ een leuk boek.
Wil je graag een beetje wegdromen en je laten inspireren door voorbeelden hoe anderen van hun huis een Urban Jungle hebben gemaakt , dan zijn dit echte aanraders;
‘Urban Jungle’ en ‘Wonderplants 2′

[bol_product_links block_id=”bol_5e774f999659e_selected-products” products=”9200000079579179,9200000083893359″ name=”Planten Inspiratie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

# 9 Tuin

Als je een tuin hebt, is dit natuurlijk de gelegenheid om lekker in de tuin te gaan werken. Ik heb werk genoeg aangezien ik vanaf het najaar helemaal niets meer aan de tuin gedaan heb (Tuin winterklaar maken & waarom ik daar niet aan doe). Eerst de minder leuke dingen zoals snoeien en uitgebloeide plantenresten weghalen. Daarna wilde ik het terras vlak bij de woonkamer een beetje opleuken maar ik twijfelde of ik wel naar een tuincentrum zou gaan. Volgens Sophie die daar niet zo lang geleden was, hield niemand zich aan de 1,5 meter afstand regel en stonden mensen zich bij de kassa te verdringen. Daar had ik dus helemaal geen zin in maar gelukkig had A.H. ook wat voorjaarsplanten te koop (boodschappen doen moet ik toch). De viooltjes en de hortensia die ik kocht zijn een beetje een druppel op een gloeiende plaat in mijn 25 meter lange tuin maar hoe heerlijk is het om in het zonnetje met je handen in de aarde te wroeten!

voorjaarstuin

# 10 Stay positive

Last but not least: blijf positief. Ik ben van nature een optimist en kan in de meest sombere situaties toch ook altijd wel een lichtpuntje ontdekken. Het is zoals een kurk die onder water geduwd wordt: zodra je die los laat komt ie weer aan de oppervlakte. Dat is namelijk de eigenschap van kurk. Ik zou je dus als belangrijkste tip willen meegeven om positief te blijven en net zoals die kurk  weer naar boven te schieten in plaats van met al je angst en sombere gedachten ‘onder water te blijven’. In elke situatie zijn er ook dingen om dankbaar voor te zijn, richt daar je aandacht op.

En verder… houd die 1,5 meter afstand (ik zie zoveel situaties waar dat niet gebeurt), was je handen en vooral blijf gezond!

Sommige links zijn affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt).

3 reacties op “‘Things to do’ tijdens thuiszitten: 10 tips”

  1. Hoi Anita,
    Ik wou er nooit aan; minimaal TV kijken was mn credo en ik twijfelde of ik het scherm weg zou doen. Sinds gisteren heb ik NPOStartPlus op de PC; met al het andere heb ik geen ervaring op mn 12 jaar oude bak.
    Eindelijk zoals TV zou moeten zijn zonder zeur en zielig-reclame en kan ik mn spannende Zweedse series in zn geheel afkijken (Hamilton) Meer hoeft van mij niet en de nederlandse producties sla ik sowieso over.
    PS Dit is geen reclame slogan hoewel het zo lijkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: