Geluksmomentjes in tijden van corona

Dit keer een korte blog over hoe beperkingen (zoals nu tijdens de lockdown) kunnen leiden tot verrassende inzichten. Normaal gesproken bezoek ik in het voorjaar het tuincentrum en koop ik me helemaal gek aan kleurrijke bloeiers om alle potten op mijn terras mee te vullen. Maar dit jaar is natuurlijk alles anders en vind ik een bezoekje aan een tuincentrum niet echt een relaxte aangelegenheid, zeker niet nu half Nederland zich verveelt en met de tuin bezig is. Terwijl ik echt van shoppen houd beperk in me op dit moment tot de hoogst noodzakelijke bezoekjes aan Albert Heijn en that’s it. Om toch wat kleur in de tuin te toveren kocht ik pas geleden wat viooltjes bij Albert Heijn: leuk bedoeld maar ze vallen praktisch weg in het grote geheel.

viooltjes

Shoppen in eigen tuin

Toch wilde ik mijn kale terras een beetje aankleden en terwijl ik mijn afval in de kliko gooide (die achter in de tuin staat) viel mijn oog op alle potten hosta’s die daar staan.  Er staan er zoveel omdat ik in de loop van de tijd alle hosta’s uit de tuin gehaald heb en in potten gezet omdat ze opgegeten werden door slakken, wat ik ook probeerde. Ze staan daar eigenlijk een beetje zielig weggestopt omdat ik niet zo goed weet waar ik al die potten moet laten. Het viel me op hoe uitbundig sommige soorten hosta’s er al bij stonden en ik bedacht dat ik ook kon ‘shoppen’ in mijn eigen tuin! Ik wisselde de lege potten op mijn terras om voor potten met hosta’s en voilà ik had opeens een super sfeervol hoekje!

sfeervol tuinhoekje met hosta's

De combinatie van de grijze muur, donkergrijze potten, groene planten en het beetje paars van de viooltjes vond ik uiteindelijk zo prachtig dat ik niet begreep waarom ik dit niet eerder bedacht had. Rustig en sfeervol vind ik al dit groen en ik heb helemaal (nog) geen behoefte aan veel kleur. Ik geniet zoals de tuin er nu bij staat en kleur komt er later vanzelf als alle vaste planten gaan bloeien.

voorjaars tuin

Gratis bloemen

In het kader van niet teveel willen shoppen, plukte ik ook een grote bos Fluitenkruid in het bos die ook een mooi plekje in de tuin kreeg. Tja, de economie houd ik niet op gang op deze manier maar ik vind het leuk om te zien hoe anders je dingen gaat bekijken als je niet voor alles en nog wat naar een winkel kan rennen.

fluitenkruid

Geluksmomentjes

Het mooie weer geeft deze sombere tijden een gouden randje (letterlijk en figuurlijk) en ik geniet nu dubbelop van mijn tuin. Ik zou eigenlijk vandaag op vakantie zijn gegaan, dat gaat natuurlijk niet door maar als ik aan het eind van de dag met een glas witte wijn in mijn tuin zit, voel ik mezelf bepaald niet zielig. Wat prachtig om te zien hoe groen de tuin is en hoe alle planten de grond uitschieten zonder dat ik er iets aan hoef te doen. Ik kijk nog eens naar mijn sfeervolle, groene hoekje dat ik toch maar mooi in 10 minuten gecreëerd heb zonder zelfs maar de deur uit te hoeven. Ook in tijden van corona ben ik een gelukkig mens.

voorjaarstuin

 

Ik hoop dat jij ondanks alle onzekerheden, verdrietigheden & stress in tijden van corona toch (al is het maar zo nu en dan) ook van die geluksmomentjes kunt beleven.

 

 

 

2 reacties op “Geluksmomentjes in tijden van corona”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d