Mijn huis klaar maken voor de verkoop

Ja, je leest het goed, ik ga mijn huis klaar maken voor de verkoop. Die beslissing heeft enige tijd nodig gehad om te ‘rijpen’ want ik woon al ruim 28 jaar in dit heerlijke huis  dat al jaren het voornaamste onderwerp is van mijn blogs.

Ongeveer 3 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog. Zonder problemen verschijnt er elke week een nieuwe blog want ik heb genoeg te vertellen. Ik ben altijd met mijn huis en vooral ‘s zomers ook met mijn tuin bezig dus ik deel volop verhalen over grote klussen (zoals een nieuwe achtergevel) en heel veel kleine klussen, vooral mijn eeuwige dwang om weer iets te verven of het nu meubels of muren zijn. Elk seizoen deel ik ook volop foto’s van mijn tuin want ik geniet dagelijks van dit paradijselijke stukje natuur achter mijn huis en laat jou graag meegenieten.

Tuin

Maar ik merk dat mijn behoefte om een verfkwast te pakken nihil is op dit moment terwijl ik er in principe tijd genoeg voor heb nu ik door corona maatregelen meer dan anders thuis zit. Dus voor nu even geen leuke updates over gepimpte meubels en geverfde muren. De reden is niet zozeer dat alles in huis al ‘gedaan’ is want dat heeft mij nooit belet om gewoon weer een nieuw project te verzinnen.

huis klaar maken voor de verkoop

Jump and the net will appear

De reden is dat ik wil verhuizen! Tenminste, die beslissing is genomen nu nog de stappen om het werkelijkheid te laten worden.  Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging, wil graag wat meer ruimte om mij heen en ik wil hypotheekvrij gaan leven. Dat laatste is mogelijk omdat er een flinke overwaarde op mijn huis zit waarmee ik in een goedkopere gemeente een huis kan kopen zonder een hypotheek nodig te hebben. Hoewel ik vastbesloten ben, vind ik het ook superspannend maar het motto waar ik mijn hele leven al naar gehandeld heb is: Jump and the net will appear! Ik ga voorbereidingen treffen om mijn huis in de verkoop te zetten en vertrouw erop dat ik binnen niet al te lange tijd een nieuw huis vind.

Tips om je huis klaar te maken voor de verkoop

Er zijn genoeg tips te vinden hoe je je huis het best verkoopklaar maakt. Voor mij is het logisch dat je een schoon, opgeruimd en fris huis laat zien. Daar hoef ik niets extra’s voor te doen want dat is mijn huis altijd. Ik las ook ergens dat je het best je interieur neutraal kunt houden. Dat kun je van mijn huis niet zeggen.  Mijn interieur is redelijk uitgesproken maar ik ga natuurlijk niet al mijn muren wit verven voor de verkoop. Ik denk dat genoeg mensen zullen vallen voor het huis, de lokatie en zeker voor de tuin die er alweer heel mooi bij staat.

Voorjaarstuin

Woningfotografie

Binnenkort komt een professionele fotograaf foto’s maken van mijn huis en tuin. Hoewel ik zelf natuurlijk niet anders doe dan foto’s maken van mijn huis is het verstandig om in dit geval foto’s te laten maken door een fotograaf die gespecialiseerd is in woningfotografie. De meeste mensen zullen hun zoektocht naar een huis on-line beginnen (meestal op Funda) en het is belangrijk dat je huis er zo aantrekkelijk uitziet dat mensen niet kunnen wachten om het in het echt te zien. Hoewel mijn huis er altijd opgeruimd uitziet, zal ik voor de foto’s nog een aantal dingen aanpassen.

Tips voor fotografie

Niet teveel jassen aan de kapstok. Helemaal leeg is niet nodig, dat vind ik er erg onnatuurlijk uitzien. Ik zal een paar leuke jassen in een neutrale kleur ophangen en hondenriemen en losse sjaals wegruimen.

huis klaar maken voor de verkoop

Losse rommeltjes opruimen.  Dingen zoals sleutels, zonnebrillen, afstandsbediening t.v., losse papieren en kranten worden allemaal even uit het zicht opgeborgen.

Keukenblad leegruimen. Mijn keukenblad staat vol leuke decoratieve dingen maar die ga ik voor de fotografie toch even weghalen, dat geeft een rustiger beeld. Ook de afvalemmer en de eet- en drinkbak van Nera moeten uit het zicht.

Ook in de badkamer zal ik de meeste decoratieve items, op een enkele na, weghalen zoals ook dingen als tandenborstels en tandpasta. Al mijn andere tubes en potjes zijn al uit het zicht in de lades in mijn wastafelmeubel.

Vanzelfsprekend zijn de bedden netjes opgemaakt en worden eventuele losse kledingstukken opgeborgen in de kast.

IMG_4527

Ik heb ook de boekenkast in mijn werkkamer aangepakt. Daar stonden de boeken twee rijen dik en er kwamen ook steeds meer losse spulletjes in te staan. Ik ben rigoureus door mijn boeken heengegaan en heb veel weggedaan. Het ziet er een stuk rustiger uit en ik hoef straks minder mee te verhuizen. Dat laatste is natuurlijk betrekkelijk want ik word mij steeds meer bewust hoeveel spullen ik heb. Ik ben een echte verzamelaar en de grote uitdaging wordt straks wat er mee verhuisd gaat worden en wat weggaat. Maar dat is van later zorg. Eerst maar eens zorgen dat mijn huis klaar is voor de verkoop en vandaar uit de volgende stap. To be continued!

 

 

 

4 reacties op “Mijn huis klaar maken voor de verkoop”

  1. Wat een onverwachte wending! Heel moedig van jou om de afscheid van je prachtige tuin inde volle tuinseizoen te plannen…
    Ik hoop dat je dit prachthuis tegen een goede prijs kan verkopen en een nieuwe plasts vindt die aan je nieuwe behoeftes beantwoordt.
    Ik hoop dit op je blog te mogen volgen!
    Veel succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: