Toefje geel & andere tips voor Pasen

Het zal dit jaar waarschijnlijk een andere Pasen zijn dan je gewend bent: geen uitjes, niet op bezoek en geen bezoek ontvangen. Het thuis gezellig maken kan natuurlijk wel. Dat doe ik altijd al dus voor Pasen doe ik eigenlijk niks bijzonders. Wel haal ik verse bloemen in huis en vooruit…omdat het Pasen is kies ik voor gele bloemen. Geel is tenslotte een echte paaskleur.

geel voor Pasen
Prachtige tulpen op lange steel en een lange lelietak.
Geel in mijn interieur

Nu kan ik niet een heel blog wijden aan een bosje gele bloemen dus leek het mij een leuk idee eens door mijn oude foto’s te bladeren om te zien hoe vaak daar de kleur geel in voor komt (niet extreem vaak, het is niet een kleur die ik veel in huis toepas, een enkele uitzondering daargelaten). Op die manier wordt het toch nog een vrolijk verhaal met veel geel en op het eind laat ik ook nog superleuke ‘echte’ paastips zien.

geel voor Pasen

Dit is ongeveer wat ik aan geel in huis heb: mijn handige Vluv zitbal, een paar vintage vaasjes uit de kringloop, een geel kussen in een ruim 50 jaar oude leren stoel die ik erfde van mijn ouders en een klein vintage dienblaadje dat ik ergens voor € 1,- op de kop tikte.
Zitbal: hip, handig & goed voor je houding
Blij met sixties stoel die niemand wilde

Geel in Amsterdams grachtenpand

In het huis van Jonathan & Oliver waar ik verleden jaar een binnenkijker maakte, spotte ik deze mooie, gele aardewerk objecten. Wil je de rest van hun huis nog eens bekijken dan kan dat hier: Amsterdams grachtenpand met vleugje Parijs: binnenkijken bij….

geel voor Pasen

Yellow cabs in New York

Verder kwam ik een foto tegen van Yellow cabs in New York. Ik kwam daar verleden jaar aan in de regen maar de rest van de week had ik prachtig weer in deze inspirerende stad zoals je kunt nalezen in deze 2 blogs:
Solo naar New York: 10 dingen waar ik blij van werd (deel 1)
Solo naar New York: 10 dingen waar ik blij van werd (deel 2)

IMG_0477

10 super makkelijke tips voor Pasen

Zoals beloofd zal ik ook nog wat ‘echte’ Paas tips geven: het zijn tien simpele tips om de tafel in Paas sfeer te brengen (ook leuk als het geen Pasen is). Ik kwam ze tegen op de site van mijn vriendin Anja van Tablejoy: een ontzettend leuke website vol vintage & eigentijds servies, glaswerk, tafellinnen en inspiratie!

Paas tips

Tip 1:
Een tafelkleed en servetten kleden de tafel mooi aan en brengen gelijk een feestelijke sfeer op tafel. Je kunt het servet tussen de borden inleggen en over de rand van de tafel laten hangen voor een geklede, chique sfeer, maar ook simpel oprollen op het bord met een takje of bloemetje erop heeft al veel effect.  Kies je voor een naturel kleurig linnen tafelkleed dan heb je er heel lang plezier van, het is tijdloos en past bij alle kleuren servies.  LEES HIER VERDER voor de rest van de tips.

Ik wens je in ieder geval een paar gezellige dagen toe ondanks dat het dit jaar anders dan anders is. Verwen jezelf een beetje (en de mensen om je heen als je die hebt), koop een mooie bos bloemen, kook een eitje en breng wat sfeer op tafel. Ik ga dat in ieder geval doen, weliswaar in mijn eentje dit jaar samen met mijn hond. Ik ga een extra lekker botje voor haar kopen 😉.

gele tulpen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: