Vakantie thuis of de grens over?

Dit jaar blijf ik gewoon met vakantie thuis. Daar zijn verschillende redenen voor, niet in de laatste plaats omdat ik bezig ben mijn huis te verkopen en een nieuw huis te vinden dus ik heb wel wat anders aan mijn hoofd dan op vakantie gaan.  Nou heb ik daar totaal geen probleem mee: ik heb zoveel gereisd in mijn leven dat het niet zo is dat ik niets van de wereld gezien heb en met zo’n sprookjesachtige tuin als ik heb, is het geen straf om daar een boekje te lezen, een glaasje wijn te drinken en van het zonnetje te genieten (als die schijnt).

vakantie thuis in de tuinIk ga dus heerlijk een poosje niets doen en dat houdt in dat dit ook een heel relaxed blog gaat worden met gewoon wat losse belevenissen op een rijtje terwijl ik zo nu en dan een slokje witte wijn drink.

vakantie thuis
Behalve witte wijn is ook water met wat muntblaadjes (uit de tuin) een lekker zomers drankje.
Belevenissen van afgelopen week

Ten eerste vierde ik afgelopen week mijn verjaardag. Dit jaar geen groot feest for obvious reasons maar wel een gezellig etentje met mijn kinderen plus aanhang en voor het eerst mijn 3 maanden oude kleinzoon. Mijn gezin om mij heen hebben is voor mij al een feestje op zich. Mijn dochter had mijn stoel in het restaurant versierd met slingers en een reuze ballon (zie foto) zodat het niemand kon ontgaan hoe oud ik werd 🤣

IMG_5124Ook viel deze week de nieuwe Linda op de mat met als onderwerp body positivity waarin ik (met andere 70 +) vrouwen model stond als zijnde oud (haha) en slank. Voor mij is dat geen kwestie van lijnen maar veel bewegen. Dat is iets wat ik graag doe dus helemaal geen levenslange straf maar gewoon hoe ik in het leven sta. Ik ben blij met en trots op de prachtige foto.

linda magazine
Fotografie: Cornelie Tollens, styling: Lidewij Merckx, visagie: Elise Haman, tekst: Fleur Meijer.

Mijn kinderen gaven mij deze foto afgedrukt op plexiglas cadeau voor mijn verjaardag. Ik ga in mijn huis dat in de verkoop staat geen nieuwe gaten meer in de muur boren maar gelukkig heb ik mijn schilderijplank dus daar heeft hij een mooi plekje gekregen.

IMG_5145Nog niet zo lang geleden schreef ik een blog over schilderijplanken (Een schilderijplank: 3 x anders stylen) en leuk om te zien dat mijn zoon helemaal geïnspireerd hierdoor (dat verbeeld ik mij tenminste) gelijk wat plankjes van Ikea in de babykamer ophing en leuk stylde met boekjes en knuffel.

IMG_5144
Vakantie in eigen land

Ik spring een beetje van de hak op de tak maar ik kom nog even terug op vakantie thuis. Heel veel mensen vieren dit jaar vakantie in eigen land. Misschien zit het weer niet altijd mee maar aan natuurschoon heeft ons land geen gebrek. Ik ga dan niet weg maar zit natuurlijk niet alleen in de tuin. Ik woon vlakbij het Amsterdamse Bos en de Amstelveense Poel. Daar loop ik ‘s morgens met mijn hond en ren ik een paar keer per week mijn rondjes. Meestal vroeg in de ochtend en als dan de zon schijnt en ik hoor de vogels dan heb ik het gevoel dat ik ergens in Frankrijk ben en verbeeld ik mij dat ik op weg ben naar het dorp om een stokbrood te halen.

vakantie thuis
Zeg nou zelf, hoe mooi is het hier rond de Amstelveense Poel.

Ik geniet dus volop van mijn vakantie thuis en neem ook even een break wat betreft mijn blogs. Dus de komende 1 à 2 weken even geen nieuwe blogs.
Hoe zit het met jou? Blijf jij met vakantie thuis in eigen land of ga je de grens over? Wat je ook gaat doen, geniet ervan! Ik ben benieuwd naar je ervaringen. Deel ze gerust hieronder in de reacties.

4 reacties op “Vakantie thuis of de grens over?”

  1. Je mag met recht trots op de foto zijn, met andere woorden, je lichaam ziet er geweldig uit uit als je zou zeggen dat je 55 geworden was had ik het ook geloofd. Nog proficiat.

    • Dank je wel Jeanette. Ik voel me ook helemaal geen 70 en moet altijd een beetje lachen als ik het zeg. Het is dan net of ik het over iemand anders heb 😀

  2. Hallo Anita, een hele mooie foto je bent eerder 50 dan 70! De foto in het boek oog voor stijl vond ik ook mooi. Wij gaan ook niet op vakantie. We fietsen veel.in juni was gepland naar Berlijn om daar te fietsen maar ging niet door nu fietsen wij hier en daar. Wij wonen in Twente met een schitterende natuur.
    Ik heb nog een vraag die hangers die op de babykamer waar zijn ze te koop? Gr. Wil.

    • Dank je Wil voor je compliment. Ik heb vroeger ooit een paar jaar in Twente gewoond toen ik een jaar of 11 was, dus dat is lang geleden. De hangers heeft mijn zoon ooit uit Bali meegenomen maar iets dergelijks kun je o.a. ook vinden op bol.com als je zoekt op macrame plantenhanger. Succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: