Happy new home: deze woonwensen werden vervuld!

Ik heb besloten dit weekend eens niet met een verfroller aan de slag te gaan maar gewoon te genieten van mijn happy new home! Een paar woonwensen die hoog op mijn lijstje stonden zijn namelijk afgelopen week vervuld dus ik geef me zelf even vrij af. Dat klinkt alsof ik klussen in huis een straf vind, integendeel maar ik heb heb nogal de neiging een beetje door te slaan. Dus de blikken verf blijven dicht en mijn schildersoverall blijft in de kast.

Woonwensen
De leuke kinderstoel is voor mijn kleinzoon

Woonwens #1 Houtkachel

Ik heb altijd graag een huis met een open haard willen hebben. Nu heeft mijn nieuwe huis dat niet maar een houtkachel leek mij een goed alternatief. Dat betekende wel dat behalve een houtkachel aanschaffen (dat is niet zo moeilijk) er ook een rookkanaal aangelegd moest worden. Er kwam dus een meneer langs om de situatie ter plaatse te bekijken en de plekken af te tekenen waar de gaten geboord zouden worden. Daarna moest ik 3 maanden geduld hebben maar eindelijk was het zover. Dag 1 zouden de gaten geboord worden op de eerste verdieping en op zolder. Nu heeft dit nieuwbouw huis enorm dikke betonnen vloeren waar allerlei leidingen doorheen lopen die moeilijk te ontdekken zijn (voor het te laat is). Het eerste gat ging zonder problemen maar op zolder ging het mis. Eerst werden er cv leidingen geraakt en bleken er 4 van die leidingen precies op de plek te lopen waar het gat moest komen. Gelukkig kon mijn loodgieter nog dezelfde dag komen om deze leidingen te repareren en te verleggen.

Aanleg rookkanaal

Dag 2 werd er een nieuwe poging gedaan om het gat verder te boren en nu werden er elektra leidingen geraakt. Ik zal je niet vervelen met hoeveel moeite het kostte om dat allemaal op te lossen. Er liepen 4 mannen met zorgelijke gezichten rond en hoewel ik uiterlijk calm & cool bleef, voelde ik wel een hoofdpijn opkomen. Het is maar goed dat je niet alles van te voren weet want anders was ik hier misschien niet aan begonnen. Enfin aan het eind van dag 2 waren de gaten geboord en alle leidingen gerepareerd. Dag 3 werd dan eindelijk de kachel neergezet en wist ik weer waar ik het allemaal voor gedaan had. Toen ‘s avonds het kacheltje vrolijk stond te branden was ik alle gedoe alweer vergeten.

Woonwensen; houtkachel
Woonwensen

Woonwens # 2 Zonnepanelen

Nu ben ik me bewust dat er veel te doen is over stoken op hout maar met een moderne kachel met een hoog rendement en het gebruik van droog hout komt er niet veel rook vrij. Bovendien heb ik ( heel milieubewust) een paar weken geleden zonnepanelen laten plaatsen. De bijpassende app laat mij weten dat in die tijd dankzij mijn panelen de uitstoot CO2 met 134,5 kg. verlaagd is, 54 kg. kolen bespaard zijn en ontbossing is verminder met 7 bomen. Nu ging ook het plaatsen van de zonnepanelen niet helemaal van een leien dakje. Tijdens de werkzaamheden braken er een (flink) aantal dakpannen. Die moesten besteld worden en in de tussentijd werd het dak provisorisch gedicht met plastic. Het waait hier altijd in de polder en er waren heel wat regenachtige dagen. Ik besloot me er niet druk over te maken en juist op het moment dat het plastic tijdens een storm wegwaaide waren de bestelde pannen binnen en werd het dak hersteld. Ik vertel dit allemaal om te laten zien dat er altijd wel iets tegenzit bij een verbouwing of renovatie. Ik maak me er maar niet druk over en richt mij liever op alle dingen die wel goed gaan. En dat zijn er meer dan genoeg!

woonwensen: zonnepanelen
Zonnepanelen: echt mooi vind ik ze niet maar wel goed voor het milieu!

Woonwens # 3 Stalen deur met glas

De metamorfose van mijn keuken deelde ik al in mijn vorige blog (Mega keuken metamorfose) en deze week werd ook de stalen deur (een andere hartenwens van mij) geleverd. Dat ging allemaal snel en probleemloos. Doordat de woonkamer nu optisch bij de gang getrokken wordt, lijkt deze nog ruimer en ik vind de deur een heel stoer element in mijn huis.

Woonwensen: stalen deur
Daar is ie dan: mijn stoere zwart metalen deur! Ik ga in de toekomst het deurkozijn ook zwart verven.
woonwensen

Woonwens # 4 lamp boven eettafel

Ook heb ik ondertussen een lamp voor boven de eettafel gevonden. Eigenlijk had ik die al een maand geleden on-line gevonden maar hij was niet op voorraad. Op het moment dat hij weer binnenkwam heb ik hem besteld en ik had hem de volgende dag in huis. Ik heb bewust voor een pendellamp gekozen. Het lichtpunt zit namelijk niet precies boven de tafel en op deze manier kan ik de lamp precies krijgen waar ik hem hebben wil.

Woonwensen: eettafel lamp
Het zwarte metaal van deze lamp is een mooie combinatie met de roze fluwelen kap.
Groepje planten op tafel: de grote pot is nieuw.

Shop the look

Zwart metalen opdekdeur met helder glas van Gewoongers.nl
Pendellamp met fluweelachtige kap met koperkleurige binnenkant van Rietveldlicht.nl
Meegroei kinderstoel (n mijn geval voor mijn kleinzoon) via Bol.com
Terracotta bloempot in gebroken wit van H&M Home

Welke woonwens spreekt jou het meeste aan en welke woonwensen heb jij op je lijstje staan? Ik hoor het graag!

Mijn blog kan enkele affiliate links bevatten (in dit geval Bol.com). Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

2 reacties op “Happy new home: deze woonwensen werden vervuld!”

  1. Wat geweldig weer allemaal en wat een “opluchting” om te horen dat er bij een doorgewinterde klusser als Anita, ook wel eens iets mis gaat. Ik ken het gevoel dat je beschrijft van een opkomende hoofdpijn. Er zit op dat moment weinig anders op dan meebewegen en er van uit gaan dat het allemaal weer goed komt. Alleen als je er midden in zit….

    • Hallo Wilma, dank je weer voor je bericht! Het was inderdaad even een gedoe maar ik ben het alweer vergeten en geniet volop van mijn huis! xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: