Makkelijke manieren om de herfst in huis te halen

Ik hou van de herfst! Ik hou van het wisselen van de seizoenen. Op een gegeven moment ben ik klaar met zomer, zon & warmte (hoe heerlijk ook) en heb ik zin in afwisseling. Lekker een behaaglijk & warm joggingpak aan en voor het eerst weer mijn houtkachel aansteken. Zo, heb ik opeens al 2 manieren verklapt waarop ik de herfst in huis haal. Maar niet iedereen heeft een houtkachel of open haard dus hierbij nog wat andere inspiratie om de herfst in huis te halen. Dat warme joggingpak kan ik trouwens wel van harte aanbevelen. Dat hoeft echt niet een vormeloos geval te zijn, ze zijn er tegenwoordig ook in allerlei modische uitvoeringen.

Herfst in huis met kaarsen

Zodra de dagen korter worden, gaan bij mij de kaarsen weer aan. Ik vind kaarslicht gezellig en het is ook nog eens heel flatteus. Bij kaarslicht ziet iedereen er beter uit, toch? Ik ben vooral van de waxinelichten en kaarsen in glazen potten. Er staan ook wel gewone kaarsen tussen maar daar ben ik wat voorzichtiger mee. Ik heb de gewoonte om ‘s avonds laat Nera nog even uit te laten en vergeet dan soms de kaarsen uit te blazen. Bij waxinelichtjes is dat niet zo erg maar kaarsen kunnen omvallen. Helemaal fan ben ik van geurkaarsen, het liefst in herfstachtige geuren.

Herfst in huis
Zwart houten dienblad Tablejoy.nl, geurkaarsen o.a. Rituals.com en Bolsius.nl, gouden kaars Hema.nl.

TIP:

Als je geurkaarsen in pot zijn opgebrand, doe dan niet de glazen potjes weg, die zijn vaak erg decoratief. Gebruik ze om (grote) waxinelichten in te branden.

Gedroogde bloemen en grassen

Je kunt ze tegenwoordig overal kopen: gedroogde bloemen en grassen, maar ik vind het veel leuker ze gewoon te plukken aan de kant van de weg of uit de tuin. Tijdens een van mijn ochtendwandelingen nam ik een gedroogde berenklauw mee. Ik heb wel gekeken of de plant goed ingedroogd was want verse bloemstengels van de berenklauw zijn giftig en kunnen ernstige brandwonden veroorzaken. Ik had voor de zekerheid ook tuinhandschoenen meegenomen maar dat was niet echt nodig. Eenmaal thuis met deze ruim 2 meter lange stengel heb ik de bloemschermen goud gespoten. Leuk om te zien en het maakt dat de bloemschermen minder snel uitvallen.

herfst in huis
Ik spoot de berenklauw goud met een spuitbus van Action.nl.
droogbloemen
Gedroogde bloemen en zaaddozen uit de tuin. De veer vond ik in het bos.

Tafeldekken in herfst sfeer

Als je gasten te eten krijgt is niets zo leuk als je tafel een beetje herfstsfeer mee te geven. Nu ben ik in het gelukkige bezit van vintage ‘wild & gevogelte’ servies dat ik grotendeels bij elkaar scharrelde tijdens mijn laatste tripje naar Frankrijk (Op zoek naar vintage woonaccessoires). Dat geeft natuurlijk gelijk de nodige herfstsfeer. Maar je kunt ook makkelijk en snel een beetje extra sfeer aanbrengen door wat klimoptakken op tafel te leggen, glaasjes met waxinelichten neer te zetten en/of een vaas met een mooie herfst tak.

herfst in huis
Mijn vintage ‘wild & gevogelte’ servies.

Ik vond mijn herfstachtige servies in kringloopwinkels en op rommelmarkten en dat was een kwestie van wat geluk hebben (en veel geduld). Je kunt er ook voor kiezen om op zoek gaan naar nieuw servies met zo’n leuke herfstachtige uitstraling.

herfst in huis
Sfeervolle tafel met Winter Wonderland servies van Pipstudio.nl.

Tip

Je hoeft niet meteen een heel ‘herfstservies’ te kopen, je kunt ook met een paar bordjes volstaan en dat combineren met je bestaande servies


Laten we wel wezen: de herfst heeft ook z’n mindere kanten, zeker als het de hele dag regent. Maar de gezelligheid die het in huis oplevert, is toch ook wat waard. En niet te vergeten: de schoonheid van de natuur. In mijn tuin hangt de perenboom die ik van de vorige bewoners heb ‘geërfd’ vol met peren en het pampusgras staat uitbundig te wuiven met z’n grote pluimen. Nog even geduld en dan kunnen we ook genieten van een bos vol herfstkleuren! Hou jij van de herfst?

pampusgras en peren

Get the look

Geurkaars

De geur van deze kaars met ‘wild animal’ patroon bestaat onder andere uit appel, kaneel en hout. Riverdalenl.com


Nog meer geurkaarsen

Kaarsen in verschillende heerlijke geuren van Rituals.com


Gouden kaarsen

Goudkleurige lange huishoudkaarsen, per doos van 4 stuks Hema.nl


Droogbloemen

Er zijn volop droogbloemen te koop zoals dit boeket van pluimen, grassen, distels en eucalyptusblad. Fonq.nl.


Winter Wonderland

Porselein servies gedecoreerd met o.a. bloemen, vogels en eekhoorns van Pipstudio.nlMijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

VT Wonen FonqBol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com Catawiki

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: