Op zoek naar vintage woonaccessoires: roadtrip naar Frankrijk

Afgelopen week vertrok ik met mijn vriendin Anja in haar Mini Cooper naar Frankrijk op zoek naar vintage woonaccessoires. Daarvoor bezochten wij rommelmarkten en kringloopwinkels in België en (Noord) Frankrijk. Voor Anja was dit een zakelijke reis, zij heeft namelijk een webshop met vintage servies en glaswerk en is altijd op zoek naar mooie, bijzondere dingen. Je moet echt haar website eens bezoeken (Tablejoy.nl) want behalve vintage heeft zij ook mooi strak, modern servies, kandelaars en linnen tafelkleden. Voor mij was deze reis puur plezier. Ik vind het heerlijk om rond te struinen op rommelmarkten en in kringloopwinkels, op zoek naar iets bijzonders voor in mijn huis. Bovendien is het ook super gezellig om samen op pad te gaan en hebben wij dezelfde gedrevenheid om door te shoppen tot alles dicht gaat. Je weet nooit: misschien dat je net in die laatste winkel op het laatste moment dat ene vintage pareltje tegenkomt!

brocantes, vide greniere
Gezellige rommelmarkt in de buurt van Amiens.

Welke vintage woonaccessoires vond ik?

Ik had mij voor vertrek voorgenomen selectief te werk te gaan. Mijn huis staat al vol spullen en op zolder heb ik nog onuitgepakte dozen staan vol met van alles en nog wat waar ik geen plaats voor heb of waar ik voor nu op uitgekeken ben. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik vind altijd wel weer iets waar ik heel blij van word en waar ik graag een plekje voor zoek.

Servies

Het eerste waar ik voor viel was een stapel borden met afbeeldingen van allerlei gevogelte. Dat leek mij een mooie aanvulling op bordjes die ik al heel lang heb met afbeeldingen van verschillende soorten wild. Daarna vond ik op een andere markt een mooie schaal met fazanten en kwam ik ergens nog 2 bekers en een potje met deksel tegen tegen: alles met afbeeldingen van wild & gevogelte. Een thema was geboren! En dan te bedenken dat ik helemaal niet van vlees houd 😀.

vintage woonaccessoires
Mix & match. Dit serviesgoed vond ik op verschillende markten.

vintage servies

Tip:

Combineer gerust verschillend servies met elkaar. Kies dan wel voor een bepaald thema (bijvoorbeeld bloemen of zoals hier verschillend wild) of voor een bepaald kleurthema (bijvoorbeeld wit/blauw).


Bollenvaasje

Als ik een bollenvaasje (ook wel hyacint glas genoemd) tegenkom, koop ik dat altijd. Ik gebruik ze voor mijn uitgekomen avocado pitten en stekjes. Het is ook een leuk idee om zo’n vaasje met plantje cadeau te geven.

vintage woonaccessoires

Bloemenschilderij

Aan de muur van mijn slaapkamer hangen een paar bloemenschilderijen. Ze hangen er eigenlijk een beetje zielig bij zo met z’n drietjes op een grote, lege muur. Dus ik ben op zoek gegaan naar mooie, oude bloemenschilderijen. Missie geslaagd maar hoe mijn muur eruit komt te zien, deel ik in een volgende blog, dus nog even geduld!

bloemenschilderijen
Deze schilderijen moeten allemaal een plekje krijgen op de muur.

vintage woonaccessoires

Tip:

In kringloopwinkels staan schilderijen vaak in een rij dicht tegen elkaar aan zodat je niet de afbeelding kunt zien. Om ze niet een voor een tevoorschijn te hoeven trekken kun je je beter op de lijst concentreren. Laat alle plastic en goedkope lijsten staan en zoek naar mooie houten lijsten. Mooie lijst betekent vaak mooie afbeelding. Zo haalde ik dit schilderijtje moeiteloos te tevoorschijn uit een enorme rij rotzooi, alleen doordat de houten lijst mij opviel.


Vintage woonaccessoires voor een persoonlijk interieur

Kopen op rommelmarkten en in kringloopwinkels is een leuke , creatieve en goedkope manier om je interieur een persoonlijke touch te geven. En het is ook nog eens hartstikke ‘groen’. Er komen geen nieuwe grondstoffen aan te pas, er is geen vervuilend productieproces en er wordt niets toegevoegd aan de enorme afvalberg wat allemaal weer verbrand of anderszins verwerkt moet worden. Nee, iets bestaands wordt weer opnieuw gebruikt. Super toch, milieubewuster kan niet. Anja en ik maakte al eerder een reis op zoek naar vintage woonaccessoires. Begin 2020 vertrokken wij naar Denemarken, een echt kringloop walhalla! (Op zoek naar midcentury design: roadtrip naar Denemarken).

vintage woonaaccessoires

Houd mijn blogs in de gaten als je wilt weten hoe mijn slaapkamermuur eruit komt te zien. Join the club en schrijf je in voor mijn nieuwsbrief zodat je geen blog meer hoeft te missen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: