Hoe breng je sfeer in een witte badkamer?

Mijn huis heeft zo’n typische ‘nieuwbouw’ badkamer: witte tegels aan de wand en zwarte op de vloer. Als ik helemaal casco zou kunnen beginnen zou ik voor andere keuzes gaan maar om een paar jaar oude badkamer in prima staat eruit te slopen, ging mij echt te ver. Ik gaf sfeer aan mijn witte badkamer met een aantal niet al te ingrijpende ingrepen. Ik koos voor een industriële uitstraling met een douchescherm van zwart metaal en glas, zwarte (douche)kranen en een zwart metalen wastafelmeubel.

Daar schreef ik al eerder een blog over (Mijn witte badkamer pimpen: zo deed ik dat!). Heb jij ook een witte badkamer en vraag je je af hoe je sfeer kunt aanbrengen in een witte badkamer zonder dat je een gigantisch budget ter beschikking hebt? Voordat ik met inspirerende styling voorbeelden kom mijn allereerste en ook allerbelangrijkste tip:

Declutter, ofwel ruim op!

‘Declutter’ of wel weg met lege doosjes, flesjes, oude tandenborstels etc. Geen badkamer is sfeervol of die nu wit is of niet, als die vol staat met rommeltjes. Probeer zoveel mogelijk tubes en potjes op te bergen in een kastje. De rest orden je netjes in manden of mandjes. Flesjes e.d. in kleinere mandjes, handdoeken en wasgoed in grote manden of leuke waszakken. Je vangt op die manier ook twee vliegen in een klap, want mooie opbergdozen of rieten manden zijn ook gelijk een sfeermaker.

De schoonmaakspullen voor de badkamer zitten in deze zwarte rieten mand.

Natuurlijke materialen voor sfeer in een witte badkamer

Een goede manier om sfeer aan te brengen in zo’n ‘harde’ wit betegelde ruimte is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en riet. Je kunt denken aan een houten wastafelmeubel maar ook aan iets simpels als een houten bankje, krukje of houten accessoires. Dus als een industriële look met zwart metaal niet zo jouw ding is, dan is dit een mooi alternatief.

sfeer in een witte badkamer
Bankje van acaciahout. Foto: Zara Home
Zelfs een mini houten krukje zorgt al voor wat sfeer in een witte badkamer
Een bankje van oud hout maakt de witte marmeren badkamer minder ‘steriel’.
Sfeer in witte badkamer
Natuurlijke materialen in de badkamer: rieten wasmand, houten krukje en zelfs houten tandenborstels. Foto: H&M Home

Handdoeken

Je kunt je badkamer wat ‘warmte’ geven door te kiezen voor handdoeken in een kleur die mooi combineert met wit.

Sfeer in een witte badkamer
Handdoeken in een mooie bruine kleur brengen ‘warmte’ in een witte badkamer. Foto: H&M Home

Planten in de badkamer

Ik heb het al vaker laten zien hoe planten in huis instant sfeermakers zijn dus bij mijn tips hoe je sfeer in een witte badkamer aanbrengt, kunnen planten niet ontbreken.

planten in badkamer
Er komen steeds meer planten bij in mijn badkamer.

Dit werkt natuurlijk alleen als je een raam in de badkamer hebt. Heb je dat niet dan zou je een fake plant kunnen overwegen. Ik zou dan wel kiezen voor een plant (of planten) die in het echt ook wasachtige bladeren hebben zoals een tabaksplant of vingerplant, dat ziet er minder onecht uit. Als je dit niet over je hart kan verkrijgen (fake planten) denk dan eens aan een fles met planten met ledlampje voor het nodige licht.

gesloten fles met planten en Ledlampje
Gesloten fles met planten met Ledlampje.

Als je een beetje handig bent met planten kun je zo’n fles ook zelf maken (HIIER LEES JE HOE) en ik heb vast wat speurwerk gedaan waar je een fles kunt kopen met lampje.

En verder…

Als laatste maar niet onbelangrijke tip: vergeet niet hoe belangrijk geur is voor het ervaren van een prettige sfeer. Zet een of meerdere flesjes neer met geurstokjes en als je een lekker lang bad neemt, steek dan wat geurkaarsen aan.

geurstokjes Rituals
Zet een of meerdere flesjes neer met geurstokjes.
Geurkaarsen voor een romantisch sfeertje tijdens het badderen. Foto: debenhams.com

Zo ingewikkeld is het dus niet om van een witte (steriele) badkamer een ‘happy place’ te maken. Wat spreekt jou het meeste aan?

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Alvast bedankt!

Bol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com– VT WonenFonq

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: