Kiezen voor de juiste kleur op de muur

Alle witte muren in mijn huis kregen een kleur en ik ben daar heel tevreden mee. Ik heb een aantal kleuren gekozen die overal in huis terugkomen (3 manieren om kleur in huis te brengen). Zo verfde ik de muur in mijn kleedkamertje roze (Stylish Pink) als contrast met de zwarte deuren van de Ikea kledingkast. Maar ik vond het toch te braaf. Het is namelijk een heel lichte kamer (op het zuiden) en dan ziet dat roze er wat bleekjes uit. Misschien wilde ik ook weer aan de slag met verf want ik kreeg ontwenningsverschijnselen (grapje). Hoe het ook zij, ik bedacht dat ik die muur een andere kleur ging geven. En… wat koos ik als nieuwe kleur op de muur? Wees voorbereid: ditmaal niet een successtory maar wel een verhaal met een boodschap!

 roze kleur op de muur
De witte muur werd in eerste instantie roze (Stylish Pink).
kleur op de muur
Met het zonnetje erop vond ik dit toch een te bleke kleur voor deze muur.

De eerste laag

Naar aanleiding van een plaatje met een olijfgroene muur dat ik ergens voorbij had zien komen kocht ik een pot olijfgroene verf. Het begon er al mee dat ik de kleur feller groen vond dan ik bedacht had. Meestal droogt verf donkerder op dus ik nam aan dat het wel goed ging komen. Eenmaal aangebracht en opgedroogd vond ik het resultaat niet geweldig. De verf dekte ook niet en de roze ondergrond schemerde er nog een beetje doorheen. Nu had ik een liter verf gekocht wat precies genoeg was voor 1 keer de oppervlakte van deze muur. Als de verf niet op was geweest had ik waarschijnlijk na een paar uur een tweede laag aangebracht. Maar ik bedacht dat ik de volgende dag wel een nieuwe pot verf zou kopen en verder zou gaan. Uiteindelijk maar goed ook.

Welke kleur op de muur?

Toen ik de volgende ochtend dat kamertje binnenliep knalde die groene muur in mijn gezicht en niet op een positieve manier. In plaats van nog een liter groene verf te kopen nam ik mijn toevlucht tot de vertrouwde kleur Brave Ground die ik nog op zolder had staan. Dat voelde meteen al rustiger aan maar ook deze verf dekte niet in 1 keer maar moest ik 2 maal aanbrengen. Na al dat gedoe ben ik uiteindelijk wel blij met het resultaat. Het is weliswaar geen wereldschokkende verandering maar toch voelt deze kleur anders aan dan dat bleke roze. Ik bedacht wel dat ik het mezelf niet makkelijk had gemaakt. Over de roze ondergrond had de Brave Ground waarschijnlijk in 1 keer gedekt: dan was ik met 1 laag klaar geweest in plaats van 3 lagen.

Brave Ground kleur op de muur
Ik ben blij met deze kleur (Brave Ground).
kleur op de muur
Vintage lampje gekocht bij Catawiki, de schelpendoos nam ik ooit mee uit Key West.

De moraal van het verhaal

Waarom vertel ik dit? Ten eerste omdat ik weet dat veel mensen het moeilijk vinden om te kiezen voor een kleur op de muur. Maar waar ben je bang voor? Als het niet bevalt ga je er gewoon met een andere kleur overheen. Je moet soms gewoon wat proberen. Ten tweede om te laten zien dat ik het ook niet altijd meteen goed doe. Meestal zijn mijn keuzes in 1 keer raak maar nu dus even niet. Voordeel was wel dat ik gelijk weer even klaar was met verven na 3 keer over die muur heen gaan!

Wil je liever toch niet het risico lopen dat je een verkeerde keuze maakt en opnieuw moet beginnen? Er zijn een paar manieren om dat te voorkomen:
Histor heeft een Kleur Visualizer waarmee je digitaal je muren kunt ‘verven’ voor je je keuze maakt.
Flexa heeft mini kleurtesters waarmee je eenvoudig thuis de kleur kunt testen op je muur.

Dus ik zou zeggen: ga aan de slag en breng wat kleur op de muur. Succes !

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link besteld ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Shop bijvoorbeeld via een van onderstaande webshops. Alvast bedankt!

Bol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com– VT WonenFonqCatawiki

6 reacties op “Kiezen voor de juiste kleur op de muur”

 1. Bij Gamma kun je proefpotjes kopen voor maar 3 euro per stuk. Ze mengen alle kleuren voor je Ideaal om een paar kleuren in werkelijkheid uit te proberen.

 2. Wat mooi met die schilderijen en zwart en goudkleur ik krijg je mails sins kort maar geniet als ze op maandagmorgen binnenkomen groetjes

 3. Heb je ook foto’s genomen van de muur in “foute groen”?
  Het zou leuk zijn om ze te zien.
  En inderdaad – testers zijn handig, want een kleur “leeft” altijd in een ruimte door omliggende kleuren en materialen en de lichtinval.
  Je energie om door te gaan is indrukwekkend! Ik lees je blogs altijd met veel plezier

  • Hallo Marta, ik heb er wel even aan gedacht om een foto te maken van de groene muur maar in mijn haast om die zo snel mogelijk over te verven, ben ik daar niet aan toegekomen. Fijn dat je mijn blogs met plezier leest, altijd leuk om te horen! Groetjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: