Mijn zolder inrichten tot fantastische logeerplek (& meer)

De belangrijkste vraag bij mijn zolder inrichten (trouwens bij het inrichten van elke ruimte) is waarvoor ik deze ga gebruiken. Tot voor kort (lees mijn vorige blog over het opknappen van de zolder) was de zolder vooral een opslagplek voor van alles en nog wat. Nadat de basis helemaal strak & fris geworden was, werd het tijd om deze fantastische ruimte (want dat was het geworden) een ‘echte’ bestemming te geven. Voor het zover was, heb ik nog een grote opruimronde gehouden. Voor de verhuizing had ik al heel wat weggedaan maar ik ben nogmaals rigoureus door mijn spullen gegaan. Alles wat mij geen ‘joy’ meer bracht ging naar de stort en de kringloop. Ik vind het soms moeilijk om dingen weg te doen maar naderhand geeft het mij een enorm gevoel van opluchting.

Trappenhuis

Niet alleen de zolder was een donkere, onafgewerkte ruimte, ook het trappenhuis naar zolder was lelijk en niet afgewerkt. De houten trap had ik al eerder in een sfeervolle, donkere kleur geverfd maar de rest wilde ik aan een professional overlaten. Nu ook dat allemaal spic & span is, heb ik gelijk een mooie wandlamp gekocht en opgehangen. Ik noem mijn trap nu wel voor de grap een stairway to heaven!

Stairway to heaven πŸ˜€
Deze wandlamp geeft ‘s avonds als hij brandt een heel mooi effect!

Zolder inrichten als logeerplek

Er stond altijd al een bed op zolder maar eerlijk gezegd vond ik het mijn eer te na om iemand op deze sombere rommelplek te laten slapen. Het logeerbed verplaatste ik naar de lichtste plek op zolder, onder het grote raam. Het raam heeft een verduisterings rolgordijn wat ‘s nachts zorgt voor een donkere slaapkamer. Ik kocht nieuw grijs beddengoed en diepte ergens in een kist een licht blauw, gebreid sprei op. Als ‘nachtkastjes’ aan beide kanten koos ik heel simpel voor houten krukjes. Nu is het een volwaardige en heel prettige logeerplek geworden.

inrichten van mijn zolder
Hier zie je goed mijn nieuwe pvc vloer met betonlook.
inrichten van mijn zolder
Het grijze beddengoed kocht ik nieuw, de kussens en het sprei had ik al.
inrichten van mijn zolder
Een houten krukje kun je prima als bijzettafeltje naast het bed gebruiken

Zolder inrichten als ‘wasruimte’

Mijn wasmachine & -droger staan achter de stoere houten scheidingswand, dus de zolder is de logische plek om mijn wasgoed op te vouwen en eventueel te strijken. Ik wilde dus op zolder een plek creΓ«ren waar ik met plezier mijn wasgoed kon opruimen. Misschien zelfs een plek waar ik met plezier zou staan strijken. Dat laatste was een uitdaging aangezien strijken een van de huishoudelijke karweitjes is waar ik een hekel aan heb. Dit was dus een mooi moment om mijn aftandse strijkplank en mijn oude stoomstrijksysteem te vervangen. Een zwarte strijkplank (inclusief zwarte strijkplank hoes) leek mij een mooi alternatief en daar hoorde natuurlijk een zwart stoomstrijksysteem bij. Toen dat allemaal een plekje gekregen had op zolder, vond ik het er zo leuk uit zien dat ik gelijk zin kreeg om te strijken. Dat is een voordeel als je zo visueel bent ingesteld als ik.

zolder inrichten
Stroonstrijksysteem
Ik kreeg gelijk zin om te strijken met mijn coole stoomstrijksysteem

Altijd iets te verven

Ik kan het niet laten: wat ik ook inricht, er moet altijd wel iets geverfd worden. In dit geval een houten kast die ik ooit bij de kringloop gevonden had. Ik had hem destijds zwart geverfd wat in mijn vorige huis helemaal leuk was. Nu vond ik die zwarte kast een te groot contrast met deze lichte ruimte. Daarom kreeg de kast een make-over in de kleur ‘tin’ die ik liet mengen in extra matte lak. Ik had geen moeite om de kast te vullen met decoratieve spullen. Ik heb dozen vol met van alles en nog wat dus ik kan gewoon shoppen in eigen huis.

Houten kast verven

Voor en na

Tot slot (ik kan het niet laten) wil ik heel graag laten zien hoe mijn zolder eruit zag toen ik net verhuisd was. Niets vind ik zo leuk als voor- en na foto’s en ik heb de allerergste voor foto uitgekozen waar mijn zolder echt een chaos was. Je begrijpt dat ik superblij ben met deze zolder metamorfose! Het is ook het bewijs dat je van elke ruimte wat moois kunt maken.

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

VT Wonen – Fonq – Bol.com – Hema – Blokker – Praxis – Woonexpress – Sanitairkamer – Plantje.nl – Kees Smit.nl – Riverdalenl.com– Catawiki

4 reacties op “Mijn zolder inrichten tot fantastische logeerplek (& meer)”

 1. Weer prachtig gedaan Anita! Ik bewonder je energiepijl – ik had dat niet eens tien ik 30 was!
  Ik vind de kleuren keuze heel geslaagd en ik ben gek op zo “barn doors” – heb ik zelf laten instaleren in mijn veranda (ook als afscheiding naar mijn was en strijk ruimte).
  Wordt het niet te vochtig daar met de stoomstrijkijzer? Ik moet na strijken altijd goed ventileren en heb ook een speciale dehumidifier afgeschaft. Ik strijk wel maar één keer per week voor familie van 4 (terwijl ik lekker een Netflix show kijk – het is mijn hobby geworden!)

  • Hallo Marta, Dank je voor je berichtje. Ja, ik heb een tomeloze energie en daar ben ik erg dankbaar voor! Het wordt niet vochtig op zolder, ten eerste is het een heel hoge ruimte en ten tweede heb ik aan beide kanten een raam die ik op een ventilatiestand kan zetten. Tja, het zal waarschijnlijk nog even duren voor strijken mijn hobby gaat worden (haha)

 2. Hi Anita, wat heb je dat weer mooi gedaan.
  Zo knap dat je daar naast je werk nog tijd voor weet te vinden.
  Ik kijk iedere keer weer uit naar je nieuwe blog.

  • Dank je Erika. Ik moet eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik op dit moment meer tijd heb voor mijn huis omdat ik niet meer fulltime werk (heb de pensioengerechtigde leeftijd behaald) maar ook toen ik nog volop werkte wist ik altijd wel tijd te vinden omdat het nu eenmaal iets is waar ik zo blij van wordt!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: