Last minute kerstsfeer in huis: snelle & makkelijke tips

Waarom zou ik last minute kerstsfeer moeten aanbrengen in mijn huis? Ik had net als de meeste mensen daar toch al veel eerder mee kunnen beginnen? Dat ik geen kerstboom wil is duidelijk te lezen in mijn vorige blog maar mijn huis hier en daar een beetje kerstsfeer geven is toch niet teveel gevraagd?

Waarom last minute kerstsfeer?

De reden dat ik daar niet eerder aan toegekomen ben, is dat ik de afgelopen 10 dagen heerlijk aan het luieren was in zonnig Curaçao. Zon, zee, strand en warmte maakten dat de Kerstdagen en alles wat daarmee te maken heeft niet bepaald op mijn prioriteiten lijstje stonden. Maar eenmaal terug wilde ik toch graag mijn huis wat last minute kerstsfeer geven. De beide kerstdagen krijg ik gasten dus dan is het extra leuk om de styling van mijn huis aan te passen en dan het liefst op een snelle & makkelijke manier.

Curacao
Heerlijk vakantie vieren in zonnig Curaçao

Alle kandelaars verzamelen!

Ik ben in mijn kasten gedoken om diverse kandelaars die ik opgeborgen had, tevoorschijn te toveren. Ze passen niet perse bij elkaar maar dat is helemaal geen probleem. Ik heb ze op een zinken dienblad gezet dat nog in de schuur hing en ik heb er klimoptakjes uit de tuin tussen gelegd. Groots effect met weinig moeite en nul kosten. Ik moest er nog wel een mooi plekje voor vinden en daarom verhuisden de spulletjes die normaal op de sitetable achter de bank staan voor even naar zolder.

Last minute kerstsfeer
Kandelaars hoeven niet perse hetzelfde te zijn. Kies dan wel de kaarsen in 1 of 2 dezelfde kleuren.

Kerst ‘Nutcracker’

Zo’n gezellige houten notenkraker in de vorm van een speelgoedsoldaatje vind ik echt bij Kerst passen. Maar zijn knalrode jasje was te heftig voor dit gezelschap kandelaars. Niet getreurd, ik had nog een spuitbus matzwarte verf van de Action ( goed en goedkoop). Voor tips over verven met een spuitbus kun je deze blog lezen Mijn notenkraker kreeg een totale make-over en past nu prachtig in dit geheel. Beschouw dit als een gouden tip: potjes, vaasjes, kandelaars etc. kun je makkelijk spuiten als de kleur je niet bevalt. Ik koos in dit geval voor zwart maar met de Kerst is goud natuurlijk ook een top kleur.

Houten notenkraker pop
Mijn felgekleurde notenkraker kreeg een make-over.

Instant kerstsfeer met kerstkrans

Een kerstkrans kopen voor op de voordeur doe ik eigenlijk elk jaar al. Ik hou van een simpele krans van dennentakken zonder poespas maar dit keer heb ik er een snoer LED lampjes op batterijen om heen gewikkeld en dat geeft een super sfeervol resultaat! De tweede kerstkrans die ik heb gekocht, heb ik boven de bank gehangen waar normaal iets anders hangt. Ik wil best wat kerstsfeer aanbrengen maar dan moet ik eerst wat ‘normale’ accessoires opruimen. Het wordt mij anders te vol! Enfin, die krans boven de bank is helemaal top, zeker in combinatie met het dienblad met kaarsen.

Last minute kerstsfeer
Last minute kerstsfeer
Last minute kerstsfeer

Plant eruit, boompje erin

De plant die normaal gesproken op mijn eettafel staat heeft voor even het veld moeten ruimen voor een kerstboom(pje). Ja, ik weet dat ik in mijn laatste blog verkondigde dat ik helemaal niet van kerstbomen hou maar dit schattige kleine blauwsparretje kon ik niet laten staan. Alles wat klein is, is lief. Pups, kittens en baby’s om maar wat te noemen: ik smelt er altijd bij weg. Ik kocht ook een lichtsnoertje voor dit mini boompje en vond in het tuincentrum nog een paar grappige kunstboompjes.

Mini kerstboom
Last minute kerstsfeer
Een takje Eucalyptus in een melkflesje, lintje erom, klaar is Kees!
Last minute kerstsfeer
Bij avondlicht is het nog sfeervoller.

Eucalyptus

k ben dol op Eucalyptus. Ik hou van de grijsgroene kleur en natuurlijk van de sauna-achtige geur. Je kunt deze takken het hele jaar door kopen maar vooral met Kerst moet ik ze gewoon in huis halen. Behalve dat ik ze in een vaas in de kamer zet heb ik een speciale favoriete manier om Eucalyptus te gebruiken. Ik hang graag een paar takken aan de douchestang. Het staat heel decoratief en in de vochtige, warme omgeving van de badkamer geven ze een heerlijke geur af.

Eucalyptus
De vochtige warmte maakt dat de badkamer heerlijk naar Eucalyptus ruikt!

Misschien is je hele huis al in kerstsfeer, dan kun je deze tips gebruiken voor net dat beetje extra. Ben je er echter, net als ik, niet eerder aan toegekomen dan kun je met deze snelle tips je huis nog wat last minute kerstsfeer geven. Hoe dan ook: geniet van de kerstdagen!

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

VT Wonen FonqBol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com Catawiki

2 reacties op “Last minute kerstsfeer in huis: snelle & makkelijke tips”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: