Mijn meest bekeken woonblogs van 2021: een terugblik

Dit jaar is voorbijgevlogen! Begin december 2020 verhuisde ik van Amstelveen naar Oosthuizen en ik kan het bijna niet geloven dat ik hier al ruim een jaar woon. Nu is er in die tijd heel veel veranderd in mijn huis: van tamelijk steriel nieuwbouwhuis naar sfeervolle woning overgoten met een typisch ‘Anita’ sausje! Aan de hand van mijn best bekeken woonblogs van 2021 neem ik je even mee langs de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Metamorfose van de keuken

De witte hoogglans keuken met witte wandtegels onderging een super metamorfose. De keukenfronten liet ik matzwart spuiten en de witte tegels werden vervangen door handgevormde goudkleurige tegels. Zowel het spuitwerk als het tegelen had ik uit handen gegeven, ik heb wel eigenhandig de muren geverfd in een donkerbruine kleur (Fading Horizon van Flexa). De blog die ik daarover postte (Mega keuken metamorfose: van hoogglans wit naar mat zwart) was een van de meest populaire woonblogs van 2021.

woonblogs van 2021
De hoogglans witte keuken met witte wandtegels onderging een mega metamorfose.
woonblogs van 2021
De grote lades bieden enorm veel opbergruimte.
planten ik keuken
Ik ben dol op planten, ook in de keuken.

Mijn witte badkamer pimpen

Niet alleen de keuken was wit, ook de badkamer was erg wit met witte tegels tot aan het plafond. Wel donkergrijze tegels op de vloer. Hier heb ik wat kleinere aanpassingen gedaan, zoals het vervangen van alle rvs kranen (inclusief douche) door zwarte exemplaren. Verder het laten plaatsen van een zwart metalen douchewand met glas en een zwart metalen wastafelmeubel. Dat was allemaal werk voor een professional. Het neerzetten en ophangen van planten, de grote sfeermaker op elke plek in huis, was iets wat ik gelijk na de verhuizing al gedaan had. Verder geven een oude verweerde spiegel en een kristallen kroonluchter deze strakke, moderne badkamer net wat extra’s. Lees deze blog er nog maar eens op na (Mijn witte badkamer pimpen: zo deed ik dat!).

woonblogs van 2021
Kristallen kroonluchter
Kristallen kroonluchter en royale hangplant geven extra sfeer.
Verweerde spiegel
Deze spiegel vond ik ruim 30 jaar geleden op een rommelmarkt in Brussel.

Mijn tuin

Tijdens de eerste (winter) maanden ben ik vooral druk bezig geweest met verven: er is bijna geen witte muur meer te bekennen in huis. Maar toen het lente werd, wilde ik heel graag iets aan de troosteloze tuin gaan doen. Ook hier ben ik als een gek aan de gang gegaan met een verfkwast. De schuur en alle schuttingen kregen ene mooie, matzwarte afwerking. Er moest natuurlijk ook van alles geplant en gezaaid worden. Hoewel zo’n eerste jaar het effect niet meteen spectaculair is, werd ook de blog over mijn bloeiende tuin, 3 maanden na de aanplant super goed gelezen.

woonblogs van 2021:tuin
De schuur en schutting heb ik matzwart geverfd met Moosefarg houtverf in de kleur vasa svart.
woonblogs van 2021: bloeiende tuin
De 2 fruitbomen zijn een ‘erfenis’ van de vorige bewoners. De kersen heb ik nooit rijp zien worden, die waren voor die tijd al opgegeten door de vogels. Van de peren heb ik wel kunnen genieten.

Tips voor een opgeruimd & schoon huis

Ik schreef 2 jaar geleden al eerder een blog met tips voor een opgeruimd & schoon huis. Die werd ruim 12.000 keer gelezen. Dat bewijst maar weer eens dat wij een schoon & proper volkje zijn (haha). In november besloot ik deze blog aan te passen. Ik herschreef hem en maakte nieuwe foto’s. Met succes want ook deze 10 tips voor een opgeruimd & schoon huis hoort thuis in mijn rijtje van meest bekeken woonblogs van 2021!

Als een kind zo blij ben ik met mijn Dyson. Ik vind zo’n snoerloze stofzuiger echt ideaal.

Verven, verven en nog eens verven

Ik heb heel veel geverfd het afgelopen jaar en dus ook heel veel daarover geschreven. Er is bijna geen blog waar ik niet een of ander verfklusje benoem. Ik wil als laatste nog een verfproject(je) laten zien waar ik heel blij mee ben. Alle wanden in de woonkamer hebben een kleur en de saaie nieuwbouwdeur naar de gang is vervangen door een stalen deur met glas. Waar ik me alleen nog ontzettend aan stoorde was de witte deur naar de trapkast. Die sprong er echt uit en dat bedoel ik niet op een positieve manier.

De deur naar de trapkast zoals hij was

Ik besloot de deur in dezelfde kleur als de muur te verven, namelijk Brave Ground van Flexa. Voor de muren heb ik natuurlijk muurverf gebruikt maar voor de deur gebruikte ik extra matte lak in dezelfde kleur. Ik vond dit best een beetje spannend. Het was zo’n super gladde deur en ik wist niet zeker hoe de verf daar op zou hechten. Daarom heb ik best lang getwijfeld of ik eraan zou beginnen. Ik heb de deur eerst goed ontvet en wilde hem daarna een beetje opschuren. Dat had echter totaal geen effect op het gladde materiaal dus ben ik maar gelijk begonnen met verven. Eerst een stukje geprobeerd aan de binnenkant en toen dat goed ging heb ik de met veel beleid en geduld de deur en het kozijn geverfd. In totaal 3 lagen. Uiteindelijk ben ik trots op het resultaat!

En zoals hij nu is!

Je zou denken dat ik onderhand wel klaar ben in huis maar ik zal vast ook volgend jaar weer allerlei projecten verzinnen. Met veel plezier zal ik die dan weer met je delen en ik hoop dat je met evenveel plezier mij blijft volgen en je laat inspireren door mijn blogs.

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

VT Wonen FonqBol.comHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com Catawiki

4 reacties op “Mijn meest bekeken woonblogs van 2021: een terugblik”

  1. Hoi vind het nu al spannend wat er volgend jaar via de mail binnenkort om te genieten van je inspiratie dus ik ben nieuwsgierig en de beste wensen voor 2022

    • Hallo Dikkie, jij ook de beste wensen . Dank voor je berichtje. Ik ga mijn best doen weer de nodige inspiratie je kant op te sturen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d