Stylen met schatten uit de natuur

De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron voor mij. Ik neem geregeld takken, grassen en bloemen gewoon uit de berm mee naar huis en tijdens vakanties neem ik natuur vondsten mee zoals schelpen en mooie kiezels. Al die schatten uit de natuur hebben een plekje in mijn interieur, niet alleen gevonden maar ook gekochte ‘schatten’ zoals bijzondere schelpen of kristallen. Voor mij zijn dat accessoires die niet aan een mode of trend onderhevig zijn maar die tijdloos mooi blijven. Kortom ideaal voor de styling van mijn interieur.

Wat bedoel ik met schatten uit de natuur?

Schatten uit de natuur ofwel naturalia zijn bijzondere dingen uit de natuur, zoals planten, dieren en stenen. Bijvoorbeeld schelpen, opgezette vogels, hertengeweien, horens, vlinders, fossielen, veren en gedroogde planten.

Coffeetable styling

Als je een grote coffeetable hebt in plaats van diverse kleine, dan is dat een goede plek om bijvoorbeeld mooie boeken en/of tijdschriften uit te stallen en een dankbare plek om een mooi styling hoekje te maken met schatten uit de natuur.

schatten uit de natuur
Coffeetable styling: de nautilusschelp en het struisvogelei kocht ik ooit, de gedroogde takjes plukte ik al wandelend met mijn hond.

Rariteiten kabinet

De zwart metalen vitrinekast in mijn werkkamer staat helemaal vol met weird & wonderful stuff. Een groot deel daarvan zijn schatten uit de natuur zoals schelpen, vlinders en kristallen. Boven op de kast staat een opgezette fazant die ik op een rommelmarkt vond.

rariteiten kabinet
Een metalen vitrinekast met glas is ideaal voor het uitstallen van verzamelingen.
schelpen zijn schatten uit de natuur
Gevonden en gekochte schelpen en een groot bergkristal (gekregen van mijn dochter).

Ereplaats

Een soort vitrinekastje dat mijn vader ooit maakte van metaal en glas is mij heel dierbaar en kreeg een ereplaats aan de muur in mijn werkkamer. Het is de ideale maat om een paar mooie horens ten toon te stellen.

vitrinekastje met schatten uit de natuur

Veren & fossielen

Ik heb iets met veren. Daar ben ik niet de enige in. In verschillende culturen wordt gedacht dat veren symbolen zijn van hogere gedachten en spirituele vooruitgang. Als ik ergens wandel vallen ze mij altijd op. Ik neem niet alle veren mee die ik zie of het moet een heel bijzondere zijn. Een bosje veren staat mooi in een glas of vaasje maar je kunt ook 1 mooie veer in een lijstje doen. Fossielen vind ik ook erg intrigerend. Het idee dat dat duizenden jaren geleden levende wezens waren is toch heel bijzonder.

schatten uit de natuur
Veren uit het bos en van de poelier. De fossielen heb ik her en der gekocht.

fossielen

Fossielen met een verhaal

Deze kleine ‘frommeltjes’ zien er misschien niet erg indrukwekkend uit maar het zijn duizenden jaren oude fossielen die ik zelf gevonden heb. Tijdens een vakantie naar Amerika maakten mijn toenmalige vriend en ik een roadtrip door Florida. We zaten ergens in the middle of nowhere toen ik online een site zag over ‘fossil hunting’ daar in de buurt onder leiding van een ervaren gids. Het was een bijzondere ervaring! Tot mijn middel in het water van een riviertje ging ik met een soort zeef over de bodem en net zoals bij goud zoeken vond ik tussen de modder kleine stukjes bot, ruggenwervels en tanden. De gids wist er ontzettend veel over te vertellen waardoor deze fossielen zo klein als ze zijn toch super interessant werden.

Onder een glazen stolp

Een decoratieve manier om een hoekje te maken met je schatten uit de natuur is door ze onder een glazen stolp te zetten. Op deze manier blijven ze stofvrij en heel verschillende objecten vormen zo toch een mooie eenheid. Glazen stolpen zijn nieuw op veel plaatsen te koop maar het is natuurlijk helemaal leuk als je een mooie oude stolp vindt op een rommel- of antiekmarkt.

schatten uit de natuur onder een glazen stolp
Van de linkerstolp is alleen de voet oud. Ik vond deze op een rommelmarkt en plaatste er een nieuw gekocht glas op.

Hart van steen

Dit bedoel ik letterlijk. Ik heb een periode gehad dat ik tijdens vakanties op zoek ging naar hartvormige kiezels. Deze komen vaker voor dan je misschien denkt. Ik heb een aantal in de tuin gelegd en ook een paar in huis. Deze hartjes zijn toch veel leukere vakantie souvenirs dan alle ‘rommel’ die je in de doorsnee souvenir winkel vindt.

schatten uit de natuur
Hartvormige kiezels gevonden tijdens vakanties evenals de gedroogde zaaddozen (weet niet meer van welke plant). Daarachter een zeewaaier.

Vind jij het ook leuk om dingen uit de natuur te gebruiken voor de styling van je huis? Misschien zijn opgezette dieren en hertengeweitjes niet jouw ding maar kies dan voor gedroogde planten, schelpen of kiezels. Op die manier geef je je interieur een super persoonlijk tintje.

Mijn blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt). Vanzelfsprekend deel ik alleen artikelen die ik zelf ook hartstikke leuk vind!

VT Wonen FonqHemaBlokkerPraxisWoonexpressSanitairkamerPlantje.nlKees Smit.nl Riverdalenl.com Catawiki

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: