Vintage vibes: binnenkijken in bijzondere fotostudio

Twee weken geleden meldde ik mij bij Celebstudios om gefotografeerd te worden voor een interview in Margriet. Het voelde als een soort reünie: zowel de styliste als de visagiste ken ik nog uit de tijd dat ik zelf mode styliste was. Ik ben al 17 jaar uit het vak dat ik bijna 30 jaar met heel veel plezier uitoefende en het was ontzettend leuk die vertrouwde gezichten weer te zien. De verrassing werd nog groter toen ik erachter kwam dat Yolenth de eigenaresse is van deze geweldig sfeervolle daglichtstudio vol vintage vibes. Haar ken omdat ze haar styling carrière begon als mijn assistente in 1996.

daglichtstudio

Nieuw begin

Jarenlang had Yolenth een succesvolle styling carrière waarin zij onder andere meewerkte aan verschillende Internationale campagnes. 3 jaar geleden stopte ze met styling. Het is fysiek namelijk best een uitdagend beroep en het leek haar leuk om iets nieuws te beginnen (in dat laatste herken ik helemaal mijzelf). Zij wilde ‘het vak’ niet helemaal vaarwel zeggen en besloot een fotostudio te beginnen.

Daglichtstudio


Als je zelf heel veel in studio’s gewerkt hebt zoals Yolenth en ikzelf ook dan weet je precies wat je nodig hebt om een prettige werkplek te creëren. Toen ik begon als styliste waren studio’s vaak donkere ‘bunkers’ waar altijd met kunstlicht gewerkt moest worden. Ten eerste kostte dat opzetten van het licht veel tijd en zo’n studio waar je helemaal geen daglicht zag vond ik ongezellig en deprimerend. In daglichtstudio’s daarentegen kun je zonder (of heel weinig) kunstlicht toe en het spreekt voor zich dat het heerlijk werken is zo’n fijne, lichte ruimte

studio met vintage vibes
1 van de 2 grote studio ruimtes.

vintage vibes

Vintage vibes

De Celebstudio’s zijn gevestigd in een voormalige drukkerij. Toen Yolenth hier voor het eerst kwam kijken werd ze overweldigd door de hoeveelheid licht maar ook door de hoeveelheid werk. Het pand stond al ruim 3 jaar leeg. Het dak lekte, planten hadden zich een weg naar binnen gebaand en buurtkinderen gebruikten het als voetbalveld. Na de hoognodige reparaties opende zij de deuren eind 2019 om ze een paar maanden weer te moeten sluiten vanwege de lockdown. Zij zat niet bij de pakken neer maar gebruikte die tijd om de studio’s tot een super sfeervolle werkplek te maken.


Het bijzondere van de studio’s is dat dit behalve een goed geoutilleerde werkplek voor fotografen, ook een heel huiselijke plek geworden is met de meest sfeervolle hoekjes. Dat Yolenth een enorme voorliefde heeft voor vintage spullen is meteen duidelijk. Dat maakt deze studio zo bijzonder want al deze hoekjes en spullen kunnen ook als decor of voor styling gebruikt worden.

koffie met verse croissants
Voor er gewerkt gaat worden, eerst koffie en verse croissants aan deze tafel.

Planten

Behalve alle vintage spullen geven ook de planten die overal in de studio staan, je het gevoel dat je bij iemand thuis op bezoek bent in plaats van in een steriele studio. Ik weet als geen ander hoe belangrijk een goede sfeer is tijdens het uitoefenen van je werk zeker als je een creatief vak hebt.

planten en vintage vibes
planten in de studio
planten in de studio

Koken & meer

Een van de twee studio’s heeft een mooie eiken keuken waar gekookt kan worden voor culinaire producties. Als je niet beter weet, denk je dat je in een bijzonder huis bent binnengestapt.

keuken in de studio
Vintage vibes
Ook de keuken is uitbundig ‘aangekleed’ met vintage accessoires

Een studio is niet compleet zonder speciale make-up ruimte.

make-up ruimte

Vintage vibes: back in time

Behalve de studio ruimtes is er nog een ‘huiskamer’ waar je je helemaal back in time waant. Deze ruimte vol mid century meubels en accessoires was vroeger het kantoor toen dit pand nog een drukkerij was. Nu wordt het gebruikt om even rustig te zitten en voor interviews.

kamer vol vintage vibes
Vintage vibes
Vintage beeld van hond
back in time

Ik ben een trouw bezoeker van kringloopwinkels en rommelmarkten maar het is wel duidelijk dat Yolenth mij daar in overtreft. Bijzondere objecten die geen plaatsje (meer) kunnen krijgen in haar huis of studio verkoopt zij via Etsy. Neem daar eens een kijkje als je op zoek bent naar iets bijzonders.

studio met vintage vibes

Ben je benieuwd hoe het resultaat geworden is van mijn fotoshoot voor Margriet? Nog even geduld, dat nummer komt pas ergens in juni uit. Ik zal het t.z.t. zeker delen. Wil je geen blog missen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief (als je dat nog niet gedaan hebt) zodat je een seintje krijgt als er weer een nieuwe blog op de website staat (P.S. je krijgt dan ook gratis mijn inspiratiegids toegestuurd met 5 makkelijke manieren om je huis geweldig op te leuken)


Volg je mij al op INSTAGRAM?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: