Lenteklussen in de tuin: van verfkwast tot vloerkleed

Mijn lenteklussen in de tuin zijn begonnen met het schoonspuiten van het terras met een hogedrukspuit. Best een leuk werkje, alleen zitten naderhand de modderspetters zo ongeveer tot aan de dakgoot. Ik moest dus daarna ook nog de ramen van mijn terrasdeuren zemen. Ik doe in huis niet aan een voorjaarsschoonmaak maar in mijn tuin begon het daar toch erg op te lijken!

Verfklus

Het zal je niet verbazen als je mij al langer volgt dat daarna het eerste wat ik deed het pakken van een verfkwast was. Ik had verleden jaar al mijn schuur en schuttingen zwart geverfd maar ik was niet toegekomen aan de tuindeuren (ik heb er twee). Ik bedoel hiermee de deuren vanuit de tuin naar buiten.

lenteklussen
Kijk wat een verschil! P.S. het kozijn moet nog gebeuren.
lenteklussen

Aangezien de deuren overlappende planken hebben met daartussen ijzeren verstevigingsbalkjes had ik nogal opgezien tegen dit werkje. Maar toen ik eenmaal begon, was het resultaat zo geweldig dat ik in no-time die deuren aan de buiten- en binnenkant geverfd had.

tuindeur verven

Ik gebruikte verf van Moosefarg in de kleur vasa svart: prachtig matte verf die erg makkelijk werkt. Je moet er wel rekening mee houden dat de buitentemperatuur minstens rond de 15 graden moet zijn en het de eerste paar dagen niet gaat regenen. Ik gebruikte 3 verschillende kwasten: een grote blokkwast voor de brede planken, een kleinere platte kwast om mee tussen de planken te verven en een heel klein kwastje met een lange steel om in de kleine hoekjes te komen.

lenteklussen: tuindeur verven
tuindeur verven

Tuinmeubels naar buiten

Het werd ook tijd de tuinstoelen weer uit de schuur te halen en om de tafel te zetten. Het duurt misschien nog even voor het warm genoeg is om ‘s avonds buiten te eten maar dan staan ze er maar vast. Ook het zitje bij de schuur is er weer klaar voor. Hier schijnt ‘s morgens als eerste de zon. Ik kocht een buitenkleed om daar neer te leggen: dat bakent dat hoekje op een leuke manier af.

lenteklussen: tuinmeubels naar buiten
lenteklussen: tuinmeubels naar buiten
Buitenkleed Kwantum, kussen van waterafstotend materiaal Zoedt.

Bloemen & bijtjes

Ik deed ook nog een heel klein klusje namelijk het ophangen van een insectenhotelletje. Dat is voor het eerst en ik ben benieuwd of er ook echt insecten komen ‘logeren’. De bedoeling is dat een insectenhotel bijen, lieveheersbeestjes en vlinders aantrekt: insecten die de natuurlijk vijand zijn van rupsen, vliegen en bladluis. Deze hangt op een rustige, zonnige plek en is speciaal bedoeld voor bijen: super nuttige beestjes. Zij zorgen namelijk voor het bestuiven van bloemen.

insectenhotel
Insectenhotel speciaal voor bijen van buzzybirds.nl

Lenteklussen die ik niet deed!

Je verwacht bij het woord lenteklussen misschien dat ik een bezoek aan het tuincentrum bracht om allerlei voorjaarsbloeiers te kopen. Maar dat heb ik dit jaar niet gedaan. Ik vond het niet echt nodig. Er komt al best veel op in de tuin en ik verwacht een ware kleurexplosie als we iets verder in het seizoen zijn..

voorjaar in de tuin
Blauwe druifjes

Maar heb jij behoefte aan extra kleur in je tuin of op je balkon breng dan vooral een bezoek aan het tuincentrum. Ben jij al begonnen met lenteklussen in de tuin of op het balkon? Wat is jouw favoriete lenteklus?


2 reacties op “Lenteklussen in de tuin: van verfkwast tot vloerkleed”

 1. Hoi Anita,
  Ik ken het gevoel, lente kriebels in de tuin. Voorlopig heb ik ook genoeg tijd om wat in de tuin te rommelen. Lekker zo tussen 2 banen in. Kijken of mijn groene vingers nog meer gaan groeien. Er staat bij mij weer veel in bloei. Anemonen, narcissen, blauwe druif, tulpen, prunus, vergeet me niet, judaspenning. Een merel in de klimop aan het broeden. Volop te beleven dus. Ik heb ook een vlinderhuisje en veel vogelkooitjes. Egel huis, takkenril en compostbak, de regenton moet nog aangesloten worden. Een klusje voor binnenkort. Wel laat ik dit doen. De tuin is nog niet zo oud dus heb nog geen egel. Ik hoop er wel 1 te krijgen, maar in een nieuwbouw wijk van 2004? Straks volop vlinders die op de vlinderstruiken en dropplanten afkomen. Dan komen ook de lupine , stokrozen, klaprozen, margrieten, goudsbloem, zonnebloem, korenbloem enz.
  Genieten maar!

  Groetjes van Caroline.

  • Hallo Caroline
   Wat een leuk uitgebreid verhaal! Zo te horen bloeit er al ontzettend veel bij je. Ik heb mijn tuin pas verleden jaar aangelegd dus die moet nog een beetje groeien. Maar ik ben er nu al heel blij mee. Een tuin is echt genieten! Groetjes Anita

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: