4 Manieren om nieuwe woonideeën te vinden

Heb je zin je interieur (een beetje) te veranderen en ben je op zoek naar nieuwe woonideeën? Terwijl soms de leukste woonideeen mij zomaar aan komen waaien, maak ik vaak gebruik van een aantal ‘tricks’ om dat creatieve proces op gang te brengen.

Woonideeën op Pinterest

Pinterest is een geweldige bron van allerlei woonideeen. Hoe specifieker je bent in je zoekwoorden, hoe makkelijker je kunt vinden wat bij je past. Toen ik verleden jaar ging verhuizen heb ik een een bord aangemaakt, genaamd Droomhuis. Daarin verzamelde ik allerlei voorbeelden van wat ik graag in mijn nieuwe huis zou willen. Als je goed kijkt zie je heel veel daarvan in mijn huis ook werkelijk terugkomen zoals bijvoorbeeld de zwarte keuken en de goudkleurige tegels.

woonideeën: zwarte keuken

Woonbladen

Hoewel steeds meer dingen digitaal worden, hou ik heel erg van papieren tijdschriften. Daar kan ik lekker doorheen bladeren en plaatjes uit scheuren. Het liefst bekijk ik de zogenaamde ‘binnenkijkers’: echte interieurs waar mensen ook echt wonen. Als je een bepaalde stijl leuk vindt, kijk dan goed welke dingen je aanspreken. Zijn het de kleuren, de vele planten, het materiaalgebruik of een bepaald meubel? Misschien kun je zoiets ook in je eigen huis toepassen.

antieke haardplaat

Ik zag nog niet zo lang geleden in een woonblad een foto van een keuken waar achter het fornuis een antieke, smeedijzeren haardplaat als achterwand was geplaatst. Dat viel mij meteen op omdat ik zelf zo’n haardplaat heb, nog uit mijn vorige huis, waar ik in dit huis geen bestemming voor wist. Die bestemming was dus nu gevonden! Met supersterk constructielijm heb ik de plaat nog dezelfde dag op de stenen achterwand in mijn keuken geplakt.

Woonideeën opdoen in winkels

Door woonwinkels struinen, ook als je niet echt op zoek bent naar iets, kan heel inspirerend zijn. Zo kun je nieuwe kleuren en trends ontdekken. Het is iets wat ik heel graag doe maar je moet wel enige zelfbeheersing hebben zodat je niet allemaal onzin dingen koopt. Een leuke winkel om inspiratie op te doen is bijvoorbeeld Loods 5 omdat daar heel veel verschillende stijlen te zien zijn. Ik kom geregeld bij de Kwantum omdat deze naast de sportschool is waar ik vaak kom. Daar zag ik opeens een heel leuke deurmat die mij op een idee bracht. Mijn huidige deurmat is een fantasieloze, grijze erfenis van de vorige bewoners. Ik wil ooit een nieuwe mat op maat laten maken maar tot het zover is, leg ik gewoon deze vrolijk gebloemde, vocht- en vuil absorberende mat eroverheen!

gebloemde deurmat

Kringloop bezoekjes

Kringloopwinkels en rommelmarkten zijn plekken waar je unieke vondsten kan doen. Het kan even duren voor je iets van je gading vindt, maar als je iets moois tegenkomt, is de voldoening des te groter. Het is tegenwoordig heel trendy om je interieur op te leuken met kringloopvondsten. Dat maakt dat het steeds moeilijker wordt om nog iets bijzonders te vinden. Om goed te slagen moet je het eigenlijk wat verder weg zoeken. Zo maakte ik met mijn vriendin Anja reizen naar Denemarken en Frankrijk op zoek naar vintage vondsten.

gallery wall
Al deze schilderijen en gebloemde bordjes zijn kringloop vondsten.

woonideeën

Wat is jouw favoriete manier om nieuwe woonideeën op te doen? Ik vind een berichtje altijd leuk!

Mijn blog bevat affiliate links. Dat betekent dat als je het artikel via mijn link bestelt ik daar een kleine vergoeding voor krijg (uiteraard zonder dat jij meer betaalt).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: