Vintage & fonkelnieuw combineren in je interieur

Het was mijn schoondochter die mij het idee aan de hand deed van deze blog over vintage & fonkelnieuw combineren in je interieur. Het was wel leuk dat ze daar mee kwam want ik doe al jaren niet anders dan het combineren van vintage vondsten en nieuwe aankopen. Ik heb zolang als ik mij kan herinneren een voorliefde gehad voor ‘oude spullen’, het liefst wel aangevuld met nieuwe dingen die fris & functioneel zijn.

Combinatie vintage & fonkelnieuw

Mijn zoon Daan en zijn vrouw Chadia wonen in een strak  & nieuw huis en ik had nooit de indruk dat zij mijn liefde voor kringloop- en rommelmarktvondsten deelden. Het was dus voor mij een (aangename) verrassing toen ik zag dat zij op Marktplaats een oud dressoir hadden gevonden dat zij vervolgens een mat zwart verfje gaven. Zij maakten het plaatje af met een strakke spiegel van Ikea: een perfecte combinatie van vintage & fonkelnieuw!

vintage & fonkelnieuw combineren
Het dressoir werd gevonden op Marktplaats en geverfd met matte zwarte verf. Spiegel en messing bloempot van Ikea.

Zo’n vintage & fonkelnieuwe combinatie heb ik trouwens zelf ook in de vorm van een van mijn laatste aanwinsten: een (Ikea) kast met houten deuren en vintage accessoires

vintage aacessoires
De glazen schaal, vaas en lamp gevonden op rommelmarkt,

Vintage voor een persoonlijke touch

Laat ik beginnen te zeggen dat ik in dit geval met vintage niet perse mid-century bedoel (zoals het vaak gebruikt wordt) maar gewoon alles wat oud is. Eén van mijn favoriete styling tips is het toevoegen van een vintage meubelstuk en/of accessoire aan je interieur.  Ik vind dat namelijk de beste manier om je inrichting een persoonlijke touch te geven ook, of misschien, juist als je een strak en modern interieur hebt.

Bruine fles en groen vaasje: kringloop, roze vaas Kwantum.

Ik kijk altijd met enige verbazing naar het tv programma Weer verliefd op je huis. Een enkele uitzondering daargelaten gaat echt alles de kamer uit en komt er een vrachtwagen vol nieuwe meubels en accessoires voorrijden.  Het resultaat van de make-over vind ik best vaak geslaagd want het is 100 keer beter dan wat het was. Maar ik krijg toch ook een beetje een showroom gevoel met ‘alles nieuw en in één keer gekocht’. Ik vind het veel leuker om een interieur langzaam te laten ‘groeien’.

Mijn favoriete vintage meubels

Wat de inrichting van mijn huis betreft, vind ik veel op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Ik maakte verleden jaar met mijn vriendin Anja zelfs een roadtrip naar Frankrijk op zoek naar vintage schatten. Vooral mijn accessoires zijn vintage maar ik heb ook wel wat oude meubels zoals een antieke grenen kast die ik 30 jaar geleden kocht en die sindsdien al heel wat gedaantewisselingen heeft ondergaan.

Antieke grenen kast geverfd in de kleur Factory Green, gele stoel Zuiver en bijzettafeltje Kartell

Deze kast zal ik niet snel wegdoen. Een andere favoriet van mij is een tafeltje met marmeren blad. Het tafeltje zelf is niet vreselijk bijzonder maar hij komt nog uit mijn allereerste huis waar ik als 20 jarige kwam te wonen. Hij is alle verhuizingen nadien met mij meegegaan en staat nu in mijn kledingkamer. Natuurlijk is hij in de loop van de tijd wel een paar keer van kleur veranderd.

vintage & fonkelnieuw
Het huis waar ik woon is super nieuw maar in dit kamertje is bijna alles oud: stoel, kaptafel, spiegel en prenten aan de muur.

Een ander heel dierbaar meubelstuk is de leren 60e jaren stoel die ik van mijn ouders erfde. Deze stoel heeft naast dat ik hem heel cool vind ook een emotionele waarde voor mij.

vintage stoel

Tijdloos

Ik mix gerust allerlei stijlen met elkaar. Een nieuwe leren bank of eigentijdse eettafelstoelen mix ik moeiteloos met een antieke kast of een 60e jaren stoel. Ik vind dat je juist op die manier een persoonlijk en ook tijdloos interieur creëert. Als je nu namelijk alle meubels in één keer fonkelnieuw aanschaft denk je over 5 of 10 jaar toch: oh wat is dat allemaal 2022! Dat voorkom je door hier en daar wat vintage toe te passen (zoveel als ik dat doe hoeft echt niet) en zo je inrichting moeilijker te dateren en spannender te maken!

Wat vind jij? Hou je het  liever bij een stijl of combineer jij ook graag vintage en fonkelnieuw? Ik zie graag een berichtje tegemoet

6 reacties op “Vintage & fonkelnieuw combineren in je interieur”

  1. Super leuk! Ik vind vooral leuk om oude Accessoires te gebruiken. Zoals de leuke oude zilveren doosjes van oma, of andere erfstukken. Zo krijgt je interieur toch een verhaal ☺️.

  2. Ik houd er ook van om op mp een oud kastje te kopen en in een leuke kleur te schilderen.
    Zo veel eer van je werk!

  3. Ik combineer graag beide met elkaar vintage met nieuw. Dat geeft net even wat extra aan een interieur, en het maakt het ook een stuk unieker!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: